Un bucatar "incercat" este mult mai interesat de cum arata bucataria lui decat un personaj care foloseste cuptorul pe post de sifonier, insa regulile de baza ale design-ului unei bucatarii de succes sunt aceleasi pentru toata lumea.
Majoritatea oamenilor traseaza planul bucatariei lor prea vag sau isi doresc o executie mult prea rapida. Expresia "lucrurile bun cer timp" este adevarata cand discutam despre bucatarii functionale.
Iata cateva sfaturi pentru a-ti renova bcataria:
- petrece timp cautand concepte solide. "Stilul mediteranean" este foarte vag fata de "provensal" sau "toscan".Toate au un aspect rustic, insa cu cat afli mai multe despre fiecare, cu atat ii vei putea explica mai bine designerului.
- tine un jurnal a ceea ce gasesti prin reviste, magazine sau pe internet, insa va trebui sa tii cont ca preturile se schimba. "Cercetarea" ar trebui sa dureze cel putin un an.
- bineinteles poti alege ce stil ti se potriveste, insa cere ajutor de specialitate cand vine vorba de planurile electrice, materiale de constructie, incalzire, etc.
- odata ce stabilesti un buget realist al "lucrarii" tale, adauga alte 20% de procente pentru cheltuieli neprevazute.
- imparte bucataria pe zone: depozitare, preparare, servire, mancare si curatire. Fiecare zona va avea nevoie de un echipament specific si de un spatiu bine definit.
- tine departe zona de lucru (birou, masa) si barul de zona bucatariei
- alege o suprafata mare pentru gatit si materiale potrivite pentru fiecare zona. Daca nu te pricepi, cere parerea unui profesionist
- daca vei investi in aparatura de calitate (deci, mai scumpa) vei avea parte de mai mult timp liber si de rezultate de exceptie
- daca esti un bucatar pasionat si iti place sa dai petreceri, atunci opteaza pentru o zona mai larga, cu pahare la vedere si multe rafturi pentru farfuriute de desert
- luminozitatea este foarte importanta. In general bucatariile au o singura sursa de lumina, centrala. Alege mai multe surse, spoturi si o lumina calda, naturala.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneCe spuneti de o felie delicioasa de cheesecake, fara coacere, cu multa zmeura si un sos de visine? In plus, este si fara...
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii