Dar inafara de mancarea pe care o servesti nu uita ca si servirea preparatelor culinare joaca un rol extrem de important. Ai grija sa nu cazi in extreme, acesta este cel mai mare pericol atunci cand vine vorba de decoratiuni. Nu folosi prea multe culori, nu incarca prea mult masa, trebuie sa mai ai loc si pentru mancare. Folosirea a trei culori este ideala. Poti apela la combinatia rosu – alb - auriu; rosu – verde, rosu – alb samd. Puteti de exemplu sa folositi o fata de masa rosu cu auriu, farfurii albe cu o dunga aurie si servetele rosii. O coronita de advent cu patru lumanari, va arata extrem de bine. Daca aveti o masa mai mica si nu va incape coronita puteti utiliza niste crengute de brad pe care sa le puneti la colturi, sau pur si simplu pe un servet in farfurie. Intr-o vaza mica puteti pune o crenguta de vasc pe care sa o asezati pe masa. Vesela si tacamurile sunt foarte importante. Folositi tacamuri de inox, pe care le-ati lustruit putin inainte, si vesela de ceramica ori portelan. Nu folositi in niciun caz vesela de plastic sau metal. Si farfuriile de pe masa de Craciun pot sa ia culori de sarbatoare, va puteti joca cu cromatica si cu diferite elemente decorative de iarna. Daca organizezi o petrecere de Craciun, poti sa personalizezi cartonasele cu numele invitatilor, sa legi cateva batoane de scortisoara laolalta si sa fixezi cartonasul inauntru, sau pur si simplu sa-l asezi frumos in farfurie. De asemenea poti sa le lasi cateva cadouri in farfurie, toata lumea se bucura cand descopera o surpriza. Cat priveste asezarea paharelor si a tacamurilor se va face in felul urmator. Paharele se aranjeaza de la dreapta la stanga in ordinea servirii bauturilor, la fel si seturile de tacamuri se vor aseza din exterior spre interior comform ordinii folosirii acestora, dar poti sa le lasi si pe farfurie daca le aplici elemente decorative, nu trebuie ca lumea sa se simta in codul bunelor maniere. Nu uita sa te folosesti de elementele specifice iernii ca sa dai nota de sarbatoare mesei de Craciun. Aseaza conuri de brad in farfurie, pe platouri alaturi de globuri, biscuiti sau turta dulce si frunze de brad. Alte elemente vizuale cu care te poti juca sunt globurile pentru bradul de Craciun pe care sa le asezi in vase de sticla, inalte, sau paharele in care sa agati o acadea alb/rosu specifica acestei perioade. Pregateste niste praline delicioase si decoreaza-le de Craciun, sau aseaza pur si simplu turta dulce pe bete de bomboane si pune-le intr-un cos. In final lumina calda a lumanarilor, masa de sarbatoare si aroma de brad vor crea o atmosfera de basm.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii