Cum sa faci cele mai bune legume de sezon la gratar

(0)
admin postat de
Ingrediente pentru vinegreta:

- 2 capatani de usturoi
- otet balsamic
- ulei de masline
- sare
- piper

Legume pentru gratar:

- 1 ceapa rosie mare
- jumatate de kg de vinete (vinetele se taie pe lungime, in fasii groase)
- 1 ardei gras mare
- jumatate de kg de dovlecei
- 2 rosii tuguiate
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de busuioc
- tepuse de lemn



In primul rand, lasati tepusele intr-un bol cu apa timp de 30 de minute. De asemenea, incingeti bine gratarul.

Pentru vinegreta se amesteca usturoiul zdrobit cu otetul balsamic, uleiul, sarea si piperul, pana se obtine un amestec omogen.

Ceapa se taie in 4 si se pune pe tepuse, pentru a nu se desface pe masura ce se coace. Se unge gratarul cu un pic de ulei si se pun la copt tepusele cu ceapa, vinetele taiate fasii si bucatile de ardei, dupa ce toate au fost unse cu un pic de vinegreta.

Ceapa si vinetele se lasa timp de 6-10 minute, ardeii se lasa 8-12 minute, pana cand coaja devine neagra.

Dovleceii se taie ca si vinetele si se pun pe gratar impreuna cu rosiile, de asemenea, dupa ce au fost unse cu vinegreta. Rosiile se tin in jur de 3 minute, si se intorc doar o data. Dovleceii se tin pe gratar in jur de 6-7 minute.

Toate legumele se pun intr-un bol peste care se toarna restul de vinegreta si se presara patrunjelul si busuiocul taiate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Veti vedea ca toata lumea o sa uite de ...
friptura si o sa pofteasca la legumele de sezon preparate astfel la gratar.

Sursa foto si articol: www.epicurious.com
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite