Ingrediente pentru vinegreta: - 2 capatani de usturoi
- otet balsamic
- ulei de masline
- sare
- piper Legume pentru gratar: - 1 ceapa rosie mare
- jumatate de kg de vinete (vinetele se taie pe lungime, in fasii groase)
- 1 ardei gras mare
- jumatate de kg de dovlecei
- 2 rosii tuguiate
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de busuioc
- tepuse de lemn In primul rand, lasati tepusele intr-un bol cu apa timp de 30 de minute. De asemenea, incingeti bine gratarul. Pentru vinegreta se amesteca usturoiul zdrobit cu otetul balsamic, uleiul, sarea si piperul, pana se obtine un amestec omogen. Ceapa se taie in 4 si se pune pe tepuse, pentru a nu se desface pe masura ce se coace. Se unge gratarul cu un pic de ulei si se pun la copt tepusele cu ceapa, vinetele taiate fasii si bucatile de ardei, dupa ce toate au fost unse cu un pic de vinegreta. Ceapa si vinetele se lasa timp de 6-10 minute, ardeii se lasa 8-12 minute, pana cand coaja devine neagra. Dovleceii se taie ca si vinetele si se pun pe gratar impreuna cu rosiile, de asemenea, dupa ce au fost unse cu vinegreta. Rosiile se tin in jur de 3 minute, si se intorc doar o data. Dovleceii se tin pe gratar in jur de 6-7 minute. Toate legumele se pun intr-un bol peste care se toarna restul de vinegreta si se presara patrunjelul si busuiocul taiate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Veti vedea ca toata lumea o sa uite de friptura si o sa pofteasca la legumele de sezon preparate astfel la gratar. Sursa foto si articol: www.epicurious.com
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii