Cum sa gatesti cu vinete?

(0)
admin postat de
Dupa ce ati cumparat vinetele, este ideal sa le si pregatiti. Sunt mult mai gustoase cat sunt proaspete. Puteti totusi sa le tineti la rece cateva zile si abia apoi sa le gatiti.

Cand le gatiti este foarte important sa urmati cateva reguli stricte. Nu le taiati decat chiar inainte de a le gati pentru ca se oxideaza si vor capata o culoare maronie destul de urata.

Bunicile noastre ne-au invatat ca e bine sa le feliem si sa le lasam cu sare un timp, inainte de a le gati, pentru a elimina din amareala. Vinetele de astazi nu mai au acest gust asa ca nu e nevoie sa faceti aceasta operatiune. Totusi daca vreti sa le prajiti atunci e bine sa le sarati, pentru ca astfel nu vor absorbi ulei. Nu folositi instrumente din aluminiu, pentru ca acestea se vor oxida...de fapt e mai bine sa evitati orice fel de instrumente din metal atunci cand gatiti vinetele. Cele mai populare retete cu vinete sunt: salata de vinete, musacaua greceasca sau ratatouille provensal. Si obisnuita salata de vinete o puteti combina cu mirodenii orientale si tahni pentru a obtine un delicios baba ghanoush.

Vanata este o leguma extraordinara nu doar pentru ca e gustoasa si poate fi pregatita intr-o multime de feluri, dar si pentru proprietatile sale si efectele sale asupa organismului. Consumul sucului de vinete spre exemplu ajuta la reducerea colesterolului si ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine.

recomandari

Stii ca vinetele sunt proaspete daca au coditele verzi. Cele care incep sa se usuce sau au deja o culoare ...

citește—

Vinetele sunt legume originare din India. Au fost cultivate in Asia inca din cele mai vechi timpuri, insa au ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite