Cum sa prepari cele mai bune prajituri fara zahar

Cum sa prepari cele mai bune prajituri fara zahar

Din fericire, exista mai multe metode prin care putem evita zaharul, fara a renunta la placerea gustului dulce. Iata cu ce poti inlocui zaharul atunci cand pregatesti prajituri: 1. Mierea Este cea mai la indemana alternativa si singurul indulcitor cu adevarat natural (toti ceilalti indulcitori sunt obtinuti pe cale industriala, ceea ce de multe ori se traduce prin prezenta altor substante chimice folosite pentru extractie). Miere este foarte sanatoasa, datorita si continutului mare de vitamine si antioxidanti. Ina acelasi timp, intareste sistemul imunitar si are proprietati antiseptice. Insa, si aceasta trebuie folosita in cantitati reduse, pentru ca are mai multe calorii si carbohidrati decat zaharul. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand gatesti cu miere, este ca proprietatile benefice sunt influentate negativ de temperatura crescuta. Incalzita la 70 de grade, aceasta devine toxica. 2. Siropul de stevie Extractul de stevia este unul dintre cei mai sanatosi indulcitori. Stevia rebaudiana este o planta complet diferita de stevia pe care o mai folosim noi in bucatarie. Este originara din America de Sud, iar frunzele ei sunt de 30 de ori mai dulci decat zaharul. Substanta dulce din stevie se numeste dulcostevina. Indulcitorul de stevie are un indice glicemic mic, contine contine vitamina A si C, maneziu, fier, reduce glicemia din organism, regleaza pofta de dulce, taie pofta de mancare, stimuleaza metabolismul, combate depresia, oboseala cronica, vindeca acneea, candidoza, gingivitele etc. De asemenea, are 0 calorii!

3. Fructoza Aceasta substanta se gaseste natural in miere, fructe si unele plante. Obtinuta pe cale industriala, fructoza se foloseste sub forma de pulbere la prepararea unor deserturi, indulcirea ceaiului, cafelei. Insa, se recomanda un consum de maxim 30-35 g de fructoza/zi, altfel risti sa te strici la stomac. 4. Siropul de artar Siropul de artar nu este un concentrat preparat cu zahar, ci un indulcitor natural obtinut din copacii de artar. Are mai putine calorii decat mierea (4 calorii pe gram) si este bogat in mangan, magneziu, potasiu si zinc. De asemenea, se mai spune ca previne aparitia bolilor cardio-vasculare, cancerului la prostata si intareste sistemul imunitar. 5. Siropul de agave Agava este un cactus foarte raspandit in Mexic si renumit pentru bautura care se fabrica din el: tequila. Nectarul de agava este tot o forma de zahar, insa are un index glicemic scazut. Impactul scazut asupra glicemiei se datoreaza faptului ca nectarul (sau siropul) de agave este absorbit mai lent in organism. Cu toate acestea, nu este recomandat diabeticilor. O lingura are 60 de calorii, dar poate fi folosit in cantitati mai mici, pentru ca este de 1,5 ori mai dulce decat zaharul. Mai jos ai cateva retete de prajituri in care zaharul nu este folosit deloc, doar inlocuitorii sanatosi ai acestuia: Chec pufos cu caise Cheesecake raw cu zmeura si piersici Mini tarte cu mere si fistic raw
Negresa raw Prajitura raw cu morcovi si glazura de nuci Tarta de ciocolata raw Sursa foto: dailymail.co.uk
Surse articol: medsana.ro, en.wikipedia.org

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise