Cumpararea brinzeturilor

(0)
admin postat de


Brinza proaspata de vaca este o pasta omogena, fina, cremoasa, curata, fara scurgere de zer, nesfaramicioasa, de culoare alba pina la alb-galbui cu gust si miros placut, caracteristic (de fermentatie lactica), fara miros si gust strain.

Brinza telemea este de culoare alb portelan, pina la alb galbui, miros si gust placut, cu aroma caracterisitica de fermentatie lactica. In sectiune prezinta putine gauri de fermentatie, are o consistenta uniforma, se rupe usor, fara sa fie sfaramicioasa. Cum se recunoaste brinza telemea stricata: consistenta prea tare, lipicioasa, structura buretoasa, zone de mucegai, defecte de culoare (pete de culoare portocalie, negru-albastrui), de gust (acid, amar, ranced).

Brinzeturile cu pasta tare (cascaval, Olanda) au la exterior coaja neteda, curata, fara crapaturi, pete sau urme de mucegai, de culoare galbuie, uniforma. In sectiune, miezul trebuie sa fie omogen, gras, cu gauri de fermentatie specifice sortimentului, culoare uniforma in toata masa, consistenta pastei tare, putin elastica. Gustul si mirosul trebuie sa fie placut.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite