Cumpararea untului

(0)
postat de


Untul trebuie sa fie de culoare alb-galbui pina la galben-pal, uniform in toata masa, cu luciu specific, fara impuritati sau corpuri straine pe suprafata; in sectiune nu trebuie sa prezinte picaturi vizibile de apa sau goluri de aer. Mirosul si gustul trebuie sa fie placut, aromat, caracteristic untului proaspat, fara miros si gust strain (medicamente, mucegai, rinced, acru, peste, etc.). Defectele untului pot fi de gust si de miros - amar, metalic, acru, brinzos, rinced, sapunos, mucegai, peste, furaje; de structura, consistenta si aspect moale, sfaramicios, lipicios, apos; si de culoare - marmorat, alb, colorat intens in galben, rosu, etc.

Atentie! Verificati incadrarea produsului in termenul de valabilitate, untul fiind usor perisabil.Untul rinced da gust dezagreabil produselor, chiar daca folositi substante aromatizante. La cumparare cereti informatii suplimentare privind: numele producatorului si provenienta (din import sau indigena), eventualele adaosuri (sare) in cazul in care acestea nu sint inscrise pe ambalaj.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.