Impartiti
aluatul in doua parti egale.
Presarati
bine cu faina suprafata de lucru.
Din
jumatate de aluat intindeti o foaie care sa acopere peretii tavii. Din
cealalta jumatate de aluat puteti intinde o foaie simpla care sa
acopere suprafata placintei sau puteti face urmatorul lucru.
Intindeti
o foaie dreptunghiulata pe care o taiati apoi pe latime in 12-14
fasii din care faceti o impletitura in felul urmator.
Pe o
planseta presarata cu faina asezati sase fasii la distanta egala
astfel incat sa cuprinda diametrul tavii in care veti coace placinta.
Indepartati
capetele la trei dintre fasii, iar peste celelalte trei asezati inca
o fasie de aluat.
Aduceti
la loc capetele primilor trei fasii, apoi indepartati celelalte trei
fasii si asezati inca o fasie.
Repetati
procedeul pana ajungeti la capatul impletiturii, sper ca se intelege
mai bine din poze.
Multumim
lui KikenHana care ne prezinta tehnica
impletirii aluatului pentru placinta
pe forum culinar.ro
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe