In loc sa alegeti tehnica clasica de vopsire a oualor, incercati ceva nou in acest an cu metoda imprimeului cu frunze.
Materiale
- Frunze plate mici (noi am folosit feriga, coriandru, marar, cimbru si frunze de menta)
- Oua albe fierte tari
- Ciorapi de dama din nailon, taiati in sectiuni de 3 cm lungime
- Benzi elastice din cauciuc
- Apa
- Otet alb
- Coloranti alimentari
- Pahare mari, cate unul pentru fiecare baie de colorant (asigurati-va ca acestea sunt suficient de largi pentru a incapea un ou in ele)
- Lingura
Instructiuni
1. Asezati frunza pe ou, apoi acoperiti-o cu o bucata de ciorap de nailon pentru a o fixa.
2. Trageti capetele deschise ale ciorapului, apoi rasucititi-le impreuna ;i prindeti-le cu o banda de cauciuc.
3. Pentru fiecare baie de vopsea, amestecati 1 / 2 de cana de apa calda, 1 lingurita de otet si 10 pana la 20 de picaturi de colorant alimentar intr-un pahar. Scufundati cu griji oul invelit in ciorapul de nailon si lasati-l sa prinda culoare timp de aproximativ 4 minute.
4. Folositi o lingura pentru a scoate oul din baia de vopsea si asezati-l pe o suprafata de lucru acoperita. Indepartati cu grija banda de cauciuc, ciorapul si frunza. Lasati oul sa se usuce complet inainte de a-l manui.
Alte articole asemanatoare
Cum sa vopsesc ouale de Paste
Cand si cum incondeiem ouale de Paste
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAndra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă! Creveți cu măsline în sos de vin, o combinație ușor de...
Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii