Oua cu imprimeu in forma de frunze

In loc sa alegeti tehnica clasica de vopsire a oualor, incercati ceva nou in acest an cu metoda imprimeului cu frunze.

Materiale
- Frunze plate mici (noi am folosit feriga, coriandru, marar, cimbru si frunze de menta)
- Oua albe fierte tari
- Ciorapi de dama din nailon, taiati in sectiuni de 3 cm lungime
- Benzi elastice din cauciuc
- Apa
- Otet alb
- Coloranti alimentari
- Pahare mari, cate unul pentru fiecare baie de colorant (asigurati-va ca acestea sunt suficient de largi pentru a incapea un ou in ele)
- Lingura

Instructiuni
1. Asezati frunza pe ou, apoi acoperiti-o cu o bucata de ciorap de nailon pentru a o fixa.
2. Trageti capetele deschise ale ciorapului, apoi rasucititi-le impreuna ;i prindeti-le cu o banda de cauciuc.
3. Pentru fiecare baie de vopsea, amestecati 1 / 2 de cana de apa calda, 1 lingurita de otet si 10 pana la 20 de picaturi de colorant alimentar intr-un pahar. Scufundati cu griji oul invelit in ciorapul de nailon si lasati-l sa prinda culoare timp de aproximativ 4 minute.
4. Folositi o lingura pentru a scoate oul din baia de vopsea si asezati-l pe o suprafata de lucru acoperita. Indepartati cu grija banda de cauciuc, ciorapul si frunza. Lasati oul sa se usuce complet inainte de a-l manui.
Alte articole asemanatoare

Cum sa vopsesc ouale de Paste

Cand si cum incondeiem ouale de Paste


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc