Pana si bucatarii profesionisti recunosc ca au avut unele mici scapari pana sa ajunga sa cunoasca tainele unei fripturi la gratar perfecte. Chiar daca deja te lauzi cu legumele, pestele, micii, carnatii si friptura pe care le prepari la gratarul din curte, nu ar fi rau sa afli cateva secrete ce te vor ajuta sa pregatesti o masa cu adevarat delicioasa. Iata de ce ar trebui sa tii cont: Nu uita sa folosesti condimente Daca ai condimente in casa, nu uita sa le adaugi atunci cand frigi carnea pe gratar. Ierburi precum cimbrul dau o aroma deosebita mancarurilor fripte. Tot ce ai de facut este sa presari cimbru peste carne, iar rezultatul final va fi cu siguranta delicios. Frige carnea pe lemn pentru a-i da aroma Ai foarte multe variante din care poti alege: scoici fripte pe lemn de nuc, carne de porc si pui pe lemn de artar, somon pe cedru. Prepararea nu este deloc dificila: aprinde gratarul si incinge-l bine. Tine bucata de lemn la inmuiat in apa timp de doua ore, apoi pune-o pe gratar si las-o sa se incinga, intorcand-o pe ambele parti. Aseaza carnea pe lemn si gateste-o la temperatura dorita. Poti continua sa intorci lemnul pentru a obtine o aroma mai puternica si poti chiar servi friptura direct de pe lemn, pentru un decor special. Totusi, ai grija sa nu asezi bucata de lemn fierbinte direct pe masa. De asemenea poti folosi tulpinile lemnoase de la levantica pe post de frigarui. Carnea va imprumuta din aroma lor. Foloseste si legume Daca vrei ca masa sa fie cu adevarat deosebita, nu te limita la produse din carne. Pune pe gratar legume, care vor da un aspect interesant platoului si vor avea un gust foarte placut. Poti folosi ceapa rosie condimentata cu pesto sau morcovi. Ceapa la gratar poate fi consumata cu oua, sandwich-uri sau ca garnitura pentru supe si ciorbe. Morcovii ar trebui fripti pana se innegresc la exterior, iar ulterior pot fi taiati in rondele si serviti cu otet, ulei de masline si branza de capra. Foloseste gratarul ca baza pentru alte tipuri de mancare Carnea pe care o pregatesti pe gratar capata o aroma deosebita, dar nu trebuie neaparat servita ca atare, mai ales in conditiile in care pierzi o gramada de timp si obtii mancare pentru o singura masa. Asa ca, in timp ce mananci friptura proaspat fripta, pune pe gratar o alta bucata de carne de pui pe care sa o folosesti ulterior pentru supe sau sandvisuri. Iti garantam ca mancarea va fi mult mai buna daca va avea aroma de gratar. Profita de aroma fructelor Ti-au ramas cumva coji de lamai, portocale si grapefruit pe care te gandeai sa le arunci? Mai bine incinge-le in cuptor, iar apoi aseaza-le peste carbunii din gratar. Carnea va capata o aroma deosebita de citrice, iar cojile nu vor mai ajunge sa iti umple cosul de gunoi. Adauga putina grasime Pentru ca friptura sa nu iasa prea uscata, iti recomandam sa adaugi fie putin ulei de masline, fie grasime animala. Carnea va fi mai moale si mai aromata.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise,,aluaturi de casa,, Sursa Youtube
Desert prajitura fina cu iaurt si aluat rasPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii