Am incercat sa gatesc tortilla cat timp am locuit in Spania, insa reteta originala nu mi-a reusit si am obtinut o... pasta din cartofi si omleta. Dar pentru ca nu m-am declarat invinsa, am intrebat un chef de la un restaurant de lux care este secretul acestui fel traditional.
Si astfel, am avut ocazia sa invat sa gatesc minunata tortilla de patatas chiar la ea acasa! Iata cateva sfaturi pe care eu le-am pus in practica si pe care vi le impartasesc si voua:
- alege cartofi roz, care nu se sfarama. Daca ai cartofi albi, fainosi, tortilla va iesi mai putin texturata si mai apropiata de o placinta
- se taie cartofii sferturi si apoi fiecare sfert in bucatele mici, nu foarte groase
- intr-o cantitate mare de ulei se pun cartofii la prajit cu sare, se acopera cu un capac si se lasa pana se inmoaie si capata o culoare aurie
- cand cartofii incep sa se prajeasca se adauga 1-2 cepe vechi, 1-2 fire de ceapa verde, iar pentru a da personalitate mancarii tale poti pune ciuperci, ardei si carne de pui, rozmarin, chili si piper
- cand ceapa a devenit transparenta, iar cartofii aurii (nu trebuie lasati sa se prajeasca tare!) poti lua tigaia de pe foc
- in timpul acesta am batut 4-6 oua cu telul, putina sare si piper si am adaugat o legatura de marar
- cu o paleta am scos cartofii si celelalte ingrediente prajita in ulei, le-am scurs de surplusul de grasime si le-am pus in vasul cu omleta batuta
- am amestecat bine cartofii cu ouale batute si apoi am rasturant compozitia intr-o tigaie de teflon
- se prajeste putin pe ambele parti, intorcand tortilla cu grija, pentru a nu se rupe
- cand este gata se pune pe o farfurie si se serveste cu salata de sezon (eu am servit-o cu gogosari in otet!)
- ideal ar fi ca tortilla de patatas sa arate ca o prajitura si nu ca o omleta!
Succes!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii