Secretul unei tortilla perfecte!

(0)
admin postat de






Am

incercat sa gatesc tortilla cat timp am locuit in Spania, insa reteta

originala nu mi-a reusit si am obtinut o... pasta din cartofi si

omleta. Dar pentru ca nu m-am declarat invinsa, am intrebat un chef

de la un restaurant de lux care este secretul acestui fel

traditional.  






Si

astfel, am avut ocazia sa invat sa gatesc minunata tortilla de

patatas chiar la ea acasa! Iata cateva sfaturi pe care eu le-am pus

in practica si pe care vi le impartasesc si voua:






-

alege cartofi roz, care nu se sfarama. Daca ai cartofi albi, fainosi,

tortilla va iesi mai putin texturata si mai apropiata de o placinta






-

se taie cartofii sferturi si apoi fiecare sfert in bucatele mici, nu

foarte groase






-

intr-o cantitate mare de ulei se pun cartofii la prajit cu sare, se

acopera cu un capac si se lasa pana se inmoaie si capata o culoare

aurie






-

cand cartofii incep sa se prajeasca se adauga 1-2 cepe vechi, 1-2

fire de ceapa verde, iar pentru a da personalitate mancarii tale poti

pune ciuperci, ardei si carne de pui, rozmarin, chili si piper






-

cand ceapa a devenit transparenta, iar cartofii aurii (nu trebuie

lasati sa se prajeasca tare!) poti lua tigaia de pe foc






-

in timpul acesta am batut 4-6 oua cu telul, putina sare si piper si

am adaugat o legatura de marar






-

cu o paleta am scos cartofii si celelalte ingrediente prajita in

ulei, le-am scurs de surplusul de grasime si le-am pus ...
in vasul cu

omleta batuta






-

am amestecat bine cartofii cu ouale batute si apoi am rasturant

compozitia intr-o tigaie de teflon 






-

se prajeste putin pe ambele parti, intorcand tortilla cu grija,

pentru a nu se rupe






-

cand este gata se pune pe o farfurie si se serveste cu salata de

sezon (eu am servit-o cu gogosari in otet!)






-

ideal ar fi ca tortilla de patatas sa arate ca o prajitura si nu ca o

omleta!






Succes!
Alte articole cu:
tortilla
recomandari

Inca de la primii locuitori ai peninsulei, iberii, se stia ca acestia consumau carne si paini facute dintr-un ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite