Un vin bun la masa

(0)
postat de
Sec, dulce, spumos... Alb sau rosu, rose sau negru. Servit la masa, in bucatarie, sau la ocazii speciale. Poate cineva sa spuna ca nu l-a gustat? Arata atit de bine in pahar, incit te tenteaza sa il incerci. Unii si-au facut din asta chiar o meserie. Este de mirare?
Vinul este sucul strugurilor fermentat, intr-o definitie simplista. Bogatia sa depinde de modul de fermentare si de vechime. Oamenii au apreciat gustul acestui bauturi de peste 7000 de ani. Romanii au avut un zeu al vinului, Bachus, in timp ce grecii il slaveau pe Dionysus.

"Oamenii din bazinul mediteraneean au incheiat perioada barbara cind au inceput sa cultive maslinul si vita de vie", spunea un istoric grec, Thucydides, in secolul al cincilea. Istoria vinului este strins legata de dezvoltarea civilizatiei. Cu cit tarile au inceput sa se dezvolte, cu atit cultivarea vitei de vie si fabricarea vinului s-au raspindit. Printre cei mai mari producatori de vin din lume sint, azi: Franta (lider mondial), Spania, Portugalia, Italia, Regiunea balcanica a Europei, Estul Asiei, Coasta de Vest a Americii, Australia, Noua Zeelanda.De ce este apreciata aceasta bautura? In primul rind pentru ca este un simbol al sanatatii. Inca din cele mai vechi timpuri, vinul era consumat pentru ca favorizeaza digestia. Dar nu numai atit. Cred ca si tu stii ca un pahar de vin rosu, consumat dupa masa de prinz, este important pentru ...
organism, intrucit reduce riscul unui atac de cord. Un grup de cercetatori a studiat timp de 16 ani aproximativ 13.000 de persoane si au ajuns la concluzia ca acest risc scade cu 3
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.