Dietele pe baza de carne incep sa devina din ce in ce mai nepopulare. Chiar si dietele omnivore au inceput sa piarda teren in favoarea celor vegetariene, mai ales dupa anuntul facut de OMS.
Asa se face ca acum avem si o capitala mondiala a vegetarienilor:
"Berlinul este primul oras occidental important unde vegetarianismul a reusit o paritate culinara completa cu dieta traditionala carnivora", scrie revista Saveur, cea care a si acordat titlul de capitala a vegetarienilor.
Este clar ca Berlinul nu are cum sa concureze cu Parisul, pentru titlul de cea mai rafinata bucatarie, sau cu Barcelona, pentru titlul de cea mai savuroasa bucatarie, insa cu siguranta este orasul in care s-a dezvoltat cel mai bine curentul vegetarian. Aici, bucataria fara carne este unica, inventiva si revolutionara, intr-un cuvant: geniala. Practic, exista sanse sa vizitezi Berlinul si sa te intorci "convertit" la vegetarianism.
Saveur a desemnat localurile Daluma si Cookies Cream ca fiind cele mai bune exemple din Berlin de gastronomie vegetariana supernutritiva.
De asemenea, in oferta pe care Berlinul o pune la dispozitia vegetarienilor se numara aproximativ 30 de snack bar-uri si restaurante vegane si 300 vegetariene.
Dieta vegetariana este atat de populara in Berlin, incat pana si fast-food-urile ofera alternative si meniuri vegetariene, cum ar fi 'voeners' - kebab vegetarian.
Totodata, o vizita in restaurantele vegetariene din Berlin este un "must" pentru orice chef care-si doreste sa ia pulsul noilor curente in materie de gatiti, deoarece bucataria berlineza este cat se poate de inventiva, incercand in acelasi timp sa fie si cat mai sanatoasa.
Cititi intregul material despre revolutia vegetariana din Berlin aici.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii