A fost desemnat Bucatarul de aur al Bucurestiului

(0)
admin postat de
Actorii principali ai evenimentului au fost cei sase bucatari care au trecut de semifinala: Robert George Andrei, Georgeta Codarleanu, Mihai Ionita, Ashlie Dias Thomas, Cristian Vaduva si Orlando Zaharia. Evaluarea lor a fost facuta de un patru jurati cu experienta la concursuri internationala: Wynand Vogel (Olanda), Joseph Vella (Malta), Gordon Amato (Malta), Antonio Passarelli (Romania).





Premiile au fost si ele pe masura. Asociatia „Chefmalta” i-a oferit castigatorului un training de 5 zile la un restaurant de cinci stele din Malta. Cristian Vaduva, ocupantul locului doi, va pleca intr-o excursie in Antalya, iar Aslie Dias Thomas care s-a clasat al treilea a primit un set de vase. Pentru efortul pe care l-au depus ajutorii finalistilor au primit cursuri de specializare la Centrul de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara.





Bogdan Cojocaru a primit premiul pentru cea mai buna asociere a preparatelor cu vinul, constand intr-un curs de sommelier.

Efortul tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment unic a fost nu numai de arata la ce nivel se afla arta culinara romaneasca. Preparatele realizate de cei sase finalisti au fost vandute invitatilor, iar suma colectata a fost donata Scolii Speciale nr. 8 din Bucuresti.

Invitatii la seara de gala au avut parte si de surprize deosebite, pe care organizatorii le-au pregatit pentru a transforma ...
concursul „Bucatarul de Aur al Bucurestiului” intr-un eveniment cultural-gastronomic. Sculpura in legume si fructe, spectacol de flair, demonstratie de sabrare a unei bauturi spumante, un concert sustinut de trupa Penta si prezenta bucatarului Horia Virlan au facut ca specolul sa fie complet.





Meniul castigator - propus de Orlando Zaharia a fost urmatorul:



Gustare „Orlando”- file de pastrav, legume inabusite, sos din icre de stiuca





Pulpa de rata confiata cu rosie concaise umpluta cu fasole pastai grasa/piept de rtata afumat cu varza calita, sos de prune, sos de galbiori





Crem-caramel cu budinca de mamaliga, mere si caise confiate



recomandari

Sunt un om normal, visez normal, am o masina normala: Nissan Tiida. Dar asta nu ma impiedica sa iubesc tot ...

citește—

ntonio Passarelli a gatit pentru presedintii Romaniei, pentru vedete de la Hollywood, a pregatit cina  si ...

citește—

Cand ma gandesc la potrivirea mancarii cu ceea ce bem la masa, primul
exemplu care imi vine in minte ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite