Actorii principali ai evenimentului au fost cei sase bucatari care au trecut de semifinala: Robert George Andrei, Georgeta Codarleanu, Mihai Ionita, Ashlie Dias Thomas, Cristian Vaduva si Orlando Zaharia. Evaluarea lor a fost facuta de un patru jurati cu experienta la concursuri internationala: Wynand Vogel (Olanda), Joseph Vella (Malta), Gordon Amato (Malta), Antonio Passarelli (Romania).
Premiile au fost si ele pe masura. Asociatia „Chefmalta” i-a oferit castigatorului un training de 5 zile la un restaurant de cinci stele din Malta. Cristian Vaduva, ocupantul locului doi, va pleca intr-o excursie in Antalya, iar Aslie Dias Thomas care s-a clasat al treilea a primit un set de vase. Pentru efortul pe care l-au depus ajutorii finalistilor au primit cursuri de specializare la Centrul de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara.
Bogdan Cojocaru a primit premiul pentru cea mai buna asociere a preparatelor cu vinul, constand intr-un curs de sommelier. Efortul tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment unic a fost nu numai de arata la ce nivel se afla arta culinara romaneasca. Preparatele realizate de cei sase finalisti au fost vandute invitatilor, iar suma colectata a fost donata Scolii Speciale nr. 8 din Bucuresti. Invitatii la seara de gala au avut parte si de surprize deosebite, pe care organizatorii le-au pregatit pentru a transforma concursul „Bucatarul de Aur al Bucurestiului” intr-un eveniment cultural-gastronomic. Sculpura in legume si fructe, spectacol de flair, demonstratie de sabrare a unei bauturi spumante, un concert sustinut de trupa Penta si prezenta bucatarului Horia Virlan au facut ca specolul sa fie complet.
Meniul castigator - propus de Orlando Zaharia a fost urmatorul:
Gustare „Orlando”- file de pastrav, legume inabusite, sos din icre de stiuca
Pulpa de rata confiata cu rosie concaise umpluta cu fasole pastai grasa/piept de rtata afumat cu varza calita, sos de prune, sos de galbiori
Crem-caramel cu budinca de mamaliga, mere si caise confiate
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii