Black Wolves: gatind la ceaun prin Africa

Black Wolves: gatind la ceaun prin Africa

Cei patru băieți ce au decis să plece în Africa sunt: Sebastian Tudor, producător de vise rapide și pilot de mașini lente;
Robert Emanoil, creator carosier și pilot;
Emilian Tudor, copilot, pasionat de orice are motor;  
Ion Angel, pasionat de stele, deci și de orientare, deci și de GPS. Globetrotter de mic Ei și-au luat numele de Black Wolves și au înțeles că vor face o călătorie de la un capat la altul al spectrului - de la alb la negru și înapoi. Raliul Budapesta-Bamako, fostul Dakar, i-a purtat 20.000 de km în inima continentului negru și le-a oferit mai întâi o competiție de binefacere și apoi oportunitatea de a ajuta copiii din satele pe care le-au vizitat, dar mai ales posibilitatea de a găti la ceaun românesc, dar cu ingredientele africane. Țările pe care le-au traversat sunt: Maroc, Sahara de Vest, Mauritania, Senegal, Mali şi Gambia. Motivul pentru care Hobo's Eat Point și Black Wolves sunt prieteni este pasiunea comună pentru călătorii, curiozitatea de a descoperi oameni și culturi noi, dar mai ales plăcerea de a găti. Iata ce ne-a povestit Sebastian Tudor:"Am "târât" cu mare drag ceaunul după noi jumătate de Africă şi cu dragă inimă am gătit româneşte pe unde s-a putut. Ne-am topit în aburii mâncării, adevărat e, gătind la peste 40 de grade, dar ce mai conta?
Atunci când trăgeam ceaunul de pe foc şi chemam oamenii la masă, deşi, îi chema mirosul înainte; atunci când le vedeam ochii curioşi şi zâmbetul lor, larg şi alb, după prima îmbucătură, simţeam în toată fiinţa că am dat, cu adevărat, ceva ce-i dincolo de farfuria cu mâncare, ceva ce să le umple sufletul şi nu doar burta. Asta am învăţat în cei peste 20,000 de kilometri parcurşi doar pe pământ african şi am spus că nu putem să încheiem altfel decât gătind schimbul ăsta cultural. Aşa că am fost la piaţă, ne-am făcut "refill" la condimente, am ales ce-i mai bun ş-apoi am încins, din nou, focul, de data asta ca să gătim tajine cu peşte, aşa cum am învățat aici. Și am avut poftă bună!" Vom putea avea și noi poftă bună peste puțină vreme, căci experiența acumulată în această călătorie va fi adunată într-o carte cu poze frumoase și rețete ingenioase, iar un documentar va ilustra mai exact povestea lor. Până atunci, însă, găsiți mai multe detalii despre Black Wolves aici: www.blackwolves.ro / www.facebook.com/black.wolves.romania   Iar despre Hobo's Eat Point aici: hobos.ro / facebook.com/hoboseatpoint/ instagram.com/hoboseatpoint/ pinterest.com/hoboseatpoint

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa