Black Wolves: gatind la ceaun prin Africa

(0)
postat de


Cei patru băieți ce au decis să plece în Africa sunt:

Sebastian Tudor, producător de vise rapide și pilot de mașini lente;
Robert Emanoil, creator carosier și pilot;
Emilian Tudor, copilot, pasionat de orice are motor;  
Ion Angel, pasionat de stele, deci și de orientare, deci și de GPS. Globetrotter de mic

Ei și-au luat numele de Black Wolves și au înțeles că vor face o călătorie de la un capat la altul al spectrului - de la alb la negru și înapoi. Raliul Budapesta-Bamako, fostul Dakar, i-a purtat 20.000 de km în inima continentului negru și le-a oferit mai întâi o competiție de binefacere și apoi oportunitatea de a ajuta copiii din satele pe care le-au vizitat, dar mai ales posibilitatea de a găti la ceaun românesc, dar cu ingredientele africane. Țările pe care le-au traversat sunt: Maroc, Sahara de Vest, Mauritania, Senegal, Mali şi Gambia.Motivul pentru care Hobo's Eat Point și Black Wolves sunt prieteni este pasiunea comună pentru călătorii, curiozitatea de a descoperi oameni și culturi noi, dar mai ales plăcerea de a găti.Iata ce ne-a povestit Sebastian Tudor:"Am "târât" cu mare drag ceaunul după noi jumătate de Africă şi cu dragă inimă am gătit româneşte pe unde s-a putut. Ne-am topit în aburii mâncării, adevărat e, gătind la peste 40 de grade, dar ce mai conta?
Atunci când trăgeam ceaunul de pe foc şi chemam ...
oamenii la masă, deşi, îi chema mirosul înainte; atunci când le vedeam ochii curioşi şi zâmbetul lor, larg şi alb, după prima îmbucătură, simţeam în toată fiinţa că am dat, cu adevărat, ceva ce-i dincolo de farfuria cu mâncare, ceva ce să le umple sufletul şi nu doar burta.

Asta am învăţat în cei peste 20,000 de kilometri parcurşi doar pe pământ african şi am spus că nu putem să încheiem altfel decât gătind schimbul ăsta cultural. Aşa că am fost la piaţă, ne-am făcut "refill" la condimente, am ales ce-i mai bun ş-apoi am încins, din nou, focul, de data asta ca să gătim tajine cu peşte, aşa cum am învățat aici. Și am avut poftă bună!"

Vom putea avea și noi poftă bună peste puțină vreme, căci experiența acumulată în această călătorie va fi adunată într-o carte cu poze frumoase și rețete ingenioase, iar un documentar va ilustra mai exact povestea lor.

Până atunci, însă, găsiți mai multe detalii despre Black Wolves aici: www.blackwolves.ro / www.facebook.com/black.wolves.romania 

Iar despre Hobo's Eat Point aici: hobos.ro / facebook.com/hoboseatpoint/ instagram.com/hoboseatpoint/ pinterest.com/hoboseatpoint
recomandari

Chef Cezar a fost de acord sa raspunda pentru cititorii culinar.ro la cateva intrebari despre experienta sa ...

citește—

Peste 250 de bucatari din 47 de tari sunt in Africa de Sud zilele acestea la Bidvest World Chefs Tour Against ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.