Bucataria chineza pe intelesul romanului

Bucataria chineza pe intelesul romanului

Au participat actorii Stefan Banica, Eusebiu Stefanescu, Mihai Constantin, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Bogdan Uritescu, realizatoarea TVR Marina Almasan, deputatul Victor Socaciu, prof. univ. dr. Lucian Chisu, director general al Muzeului National al Literaturii Romane, scriitorul Dan Claudiu Tanasescu, graficianul Mircia Dumitrescu, editorul Stefan Dulu, precum si alte personalitati ale lumii culturale.

Dupa speech-ul aferent ocaziei, regizorul Radu Baiesu a dat startul la mancat bunatatile, care au fost deopotriva delicioase si apetisante. Atmosfera a fos una boema de Bucuresti, fapt firesc dealtfel, data fiind calitatea invitatilor. Glume bune, amintiri, povesti de la filmari, stropite cu un vin alb, de calitate, intr-un local despre care am mai scris, cu o amfitrioana desavarsita, care n-a fost deranjata de prelungirea evenimentului catre ore tarzii din seara.

Radu Baiesu a dat autografe tuturor, cartea fiind facuta cadou participatilor. Bogdan Uritescu a povestit ca stie aceasta carte aproape pe de rost, citind-o inca de la stadiul de manuscris, pe cand era extrem de groasa, cu multe pagini, iar Stefan Banica a relatat momente cand invitat fiind la Radu Baiesu acasa, acesta pregatea minuni culinare chinezesti cu aceeasi dragoste cu care le oferea invitatilor sai.
Mai multe imagini de la eveniment puteti vedea in Galeria foto. Cristian Szilvassy

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Poale-n brau (branzoaice)
2
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
3
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura cu crema caramel
4
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
5
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Parteneri
Tort Anca - ciocolata si gem de caise
Bucataras.RO

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

De curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest...

Tort Anca - ciocolata si gem de caise
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori