Peste 250 de bucatari din 47 de tari sunt in Africa de Sud zilele acestea la Bidvest World Chefs Tour Against Hunger (WCST). Romania este reprezentata la evenimentul ce are loc intre 20 si 31 august de doua echipe. Prima din ele este echipa Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, formata din Stefan Bercea, Cezar Munteanu, Constantin Ungureanu, Petrisor Tanase si Silvian Miron, iar cea de-a doua este echipa Asociatiei Culturale Euro Est Alternativ si e formata din Cosmin Zidurean, Gabriela Maris, Iulia Dragut si Radu Zarnescu.
Participantii vor oferi sprijin copiilor inclusi in programul WCST si vor gati preparate reprezentative din tara de provenienta. De asemenea, la eveniment, vor avea loc mai mult cine de gala, la care invitatii sunt asteptati sa-si rezerve un loc alaturi de bucatari renumiti, in schimbul unor donatii pentru programul umanitar. Cinele includ prezentarea unor specialitati culinare deosebite, insotite de vinuri, cu petreceri, show-uri de cabaret, muzica live si suveniruri.
Echipa ANBCT este repartizata la complexul Riverside, langa orasul Vanderbijlpark, pe malul raului Vaal, intr-o atmosfera specifica spatiului african, unde vor lua parte la evenimentul culinar pentru 4 zile. Cealalta echipa este repartizata la un alt hotel in orasul Nelspruit. Evenimentul se desfasoara in paralel in 195 de locatii.
World Chefs Tour Against Hunger are doua obiective majore delcarate. Primul se refera la colectarea unei sume de bani cat mai mare cu scopul de a hrani cat mai multi copii africani defavorizati, iar al doilea obiectiv, poate cel mai impotant, vizeaza promovarea globala a evenimentului si contientizarea opiniei publice privind nevoia acuta de a atenua saracia si foametea de pe continentul african.
Acest tur impotriva foametei este la cea de-a treia editie in Africa de Sud, precedat de cel din 1993 si cel din 2003, ambele evenimente pline de succes.
Natiunile Unite au listat in anul 2000 Eradicarea Foametei ca fiind una dintre cele opt probleme de interes global ale mileniumului. In Africa de Sud se estimeaza ca 30 % din populatie sufera de infometare in fiecare zi.
Chef Cezar Munteanu a promis cititorilor culinar.ro ca la reintoarcerea in tara va povesti cum a fost experienta africana si ne va pune la dispozitie si cateva fotografii de la eveniment.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAm vazut-o pe un site cu reţete de vară şi am încercat-o din curiozitate! Verdict final: deosebit de bună!!!
Salata hawaianaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii