Peste 250 de bucatari din 47 de tari sunt in Africa de Sud zilele acestea la Bidvest World Chefs Tour Against Hunger (WCST). Romania este reprezentata la evenimentul ce are loc intre 20 si 31 august de doua echipe. Prima din ele este echipa Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, formata din Stefan Bercea, Cezar Munteanu, Constantin Ungureanu, Petrisor Tanase si Silvian Miron, iar cea de-a doua este echipa Asociatiei Culturale Euro Est Alternativ si e formata din Cosmin Zidurean, Gabriela Maris, Iulia Dragut si Radu Zarnescu.
Participantii vor oferi sprijin copiilor inclusi in programul WCST si vor gati preparate reprezentative din tara de provenienta. De asemenea, la eveniment, vor avea loc mai mult cine de gala, la care invitatii sunt asteptati sa-si rezerve un loc alaturi de bucatari renumiti, in schimbul unor donatii pentru programul umanitar. Cinele includ prezentarea unor specialitati culinare deosebite, insotite de vinuri, cu petreceri, show-uri de cabaret, muzica live si suveniruri.
Echipa ANBCT este repartizata la complexul Riverside, langa orasul Vanderbijlpark, pe malul raului Vaal, intr-o atmosfera specifica spatiului african, unde vor lua parte la evenimentul culinar pentru 4 zile. Cealalta echipa este repartizata la un alt hotel in orasul Nelspruit. Evenimentul se desfasoara in paralel in 195 de locatii.
World Chefs Tour Against Hunger are doua obiective majore delcarate. Primul se refera la colectarea unei sume de bani cat mai mare cu scopul de a hrani cat mai multi copii africani defavorizati, iar al doilea obiectiv, poate cel mai impotant, vizeaza promovarea globala a evenimentului si contientizarea opiniei publice privind nevoia acuta de a atenua saracia si foametea de pe continentul african.
Acest tur impotriva foametei este la cea de-a treia editie in Africa de Sud, precedat de cel din 1993 si cel din 2003, ambele evenimente pline de succes.
Natiunile Unite au listat in anul 2000 Eradicarea Foametei ca fiind una dintre cele opt probleme de interes global ale mileniumului. In Africa de Sud se estimeaza ca 30 % din populatie sufera de infometare in fiecare zi.
Chef Cezar Munteanu a promis cititorilor culinar.ro ca la reintoarcerea in tara va povesti cum a fost experienta africana si ne va pune la dispozitie si cateva fotografii de la eveniment.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii