Din 24 si pana 26 septembrie are loc un eveniment de cultura gastronomica realizat impreuna cu Primaria Capitalei si Biroul pentru Integrare Europeana al Romaniei de la Bruxelles. Bucharest Food Festival isi propune sa promoveze zestrea gastronomica a fiecarui stat membru al Uniunii Europene sub motto-ul ”Unitate prin diversitate”. Prezenta fiecarui stat membru in parte aduce elemente de noutate si de originalitate pentru gastronomia europeana comuna. Apreciatele produse traditionale din Spania, Italia, Franta, Portugalia sau Olanda vor fi prezente si prezentate la Bucahrest Food Festival in ideea transmiterii informatiei, dar si a produsului catre vizitatorii festivalului, catre cei care vor trece pragul si vor dori sa primeasca informatii, sa deguste, sa compare si apoi sa cumpere produse europene traditionale si originale intr-o mare varietate.
Este pentru prima data cand intrarea publicului este libera
Organizatorii au horatat sa nu perceapa taxa de intrare din dorinta de a avea un public cat mai numeros care sa se poata bucura de varietatea gastonomica europeana. Inghetata cu trufe si parmezan este produsul vedeta al evenimentului. Este o reteta exclusivista, indrazneata si originala de inghetata pe care organizatorii o realizeaza impreuna cu Truffoir pentru a deschide orizontul papilelor gustative ale romanilor. Plantele aromatice vii prezente si ele intr-o varietate nebanuit de mare vor fi prezentate si inserate in retete realizate la fata locului de catre maestrii bucatari invitati in eveniment.
Intrarea la eveniment se va face dinspre Liceul Sincai.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii