Bucharest Food Festival a ajuns la editia a IV-a

Din 24 si pana 26 septembrie are loc un eveniment de cultura gastronomica realizat impreuna cu Primaria Capitalei si Biroul pentru Integrare Europeana al Romaniei de la Bruxelles. Bucharest Food Festival isi propune sa promoveze zestrea gastronomica a fiecarui stat membru al Uniunii Europene sub motto-ul ”Unitate prin diversitate”. Prezenta fiecarui stat membru in parte aduce elemente de noutate si de originalitate pentru gastronomia europeana comuna. Apreciatele produse traditionale din Spania, Italia, Franta, Portugalia sau Olanda vor fi prezente si prezentate la Bucahrest Food Festival in ideea transmiterii informatiei, dar si a produsului catre vizitatorii festivalului, catre cei care vor trece pragul si vor dori sa primeasca informatii, sa deguste, sa compare si apoi sa cumpere produse europene traditionale si originale intr-o mare varietate.
Este pentru prima data cand intrarea publicului este libera

Organizatorii au horatat sa nu perceapa taxa de intrare din dorinta de a avea un public cat mai numeros care sa se poata bucura de varietatea gastonomica europeana. Inghetata cu trufe si parmezan este produsul vedeta al evenimentului. Este o reteta exclusivista, indrazneata si originala de inghetata pe care organizatorii o realizeaza impreuna cu Truffoir pentru a deschide orizontul papilelor gustative ale romanilor. Plantele aromatice vii prezente si ele intr-o varietate nebanuit de mare vor fi prezentate si inserate in retete realizate la fata locului de catre maestrii bucatari invitati in eveniment.
Intrarea la eveniment se va face dinspre Liceul Sincai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Tocanita de curcan cu ardei kapia
Bucataras.RO

Tocanita de curcan cu ardei kapia

Este o idee grozava pentru masa de pranz, mai ales daca iti place carnea de curcan.

Tocanita de curcan cu ardei kapia
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide