Campion mondial de barbeque la Grill Champions Tour

Campion mondial de barbeque la Grill Champions Tour

In cadrul celei de-a doua editii, invitatii au fost doi campioni la barbecue, de origine germana, posesori a numeroase titluri obtinute la competitii de grilling si barbecue atat ca amatori, cat si ca profesionisti – Camillo “Don Caruso” Tomanek – protagonistul primei editii, desfasurata in luna martie a acestui an si “Don Marco” Greulich – vicecampion mondial in cadrul World Barbecue Championship 2011.

Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul intregii zile, iar cei doi campioni au pregatit publicului prezent o serie de retete proprii, cu care au castigat numeroase premii in cadrul campionatelor internationale de profil.

Tema celei de-a doua editii Grill Champions Tour a fost “Winter Grilling” si a reusit sa demonstreze faptul ca gatitul la grill este o activitate care poate fi desfasurata in orice anotimp, pentru ca a petrece timp in aer liber inseamna, in primul rand, o viata sanatoasa. Cei doi invitati au gatit pe grill-uri profesionale cu gaz si carbune, puse la dipozitie de OutdoorChef, brand de origine elvetiana si unul dintre cei mai renumiti producatori de grill-uri din lume. In exclusivitate pentru culinar.ro Don Caruso ne-a oferit reteta lui de Pui pe doza de bere: Aveti nevoie de :

1 pui de cca. 1400 g
1 doza de bere sau de un „suport pentru pui“
un Grill in care se poate frige indirect

Si de urmatoarele ingrediente: 5 linguri de sare
1 linguri de miere
1 lingura de Oregano
1 lingura de sos de soia
2 lingura de piper
1 lingurita de boia dulce si iute
1 lingurita de Magie
1 lingurita de Kräuter der Provence
1 Lamaie
2 foi de dafin
2 pana la 4 cǎtei de usturoi
2 cepe
1,5 l suc de portocale

Indicatii

- Spalati puiul si puneti-l sa stea 24 ore intr-o marinada pe care o veti prepara prin amestecarea ingredientelor mentionate mai sus.
- Scoateti puiul din marinada si asezati-l pe o doza de 0,33 l, plinǎ pe jumatate ( eu insumi folosesc insǎ un suport pentru pui).
- Se intoarce din cand in cand puiul timp de 50 minute, la incǎlzire de Grill indirecta si la o temperatura de 190 – 200°C masurata la Grill.
- Atunci cand pieptul de pui atinge o temperaturǎ in mijloc de cca. 80°C , puiul poate fi mancat. Pofta buna! Imagini de la eveniment gasiti in albumul foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
2
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Conserva de peste cu legume pentru iarna
3
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Prajitura pufoasa cu branza
4
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Prajitura cu capsuni si cirese
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni si cirese

Buna si racoritoare!

Prajitura cu capsuni si cirese
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc