In cadrul celei de-a doua editii, invitatii au fost doi campioni la barbecue, de origine germana, posesori a numeroase titluri obtinute la competitii de grilling si barbecue atat ca amatori, cat si ca profesionisti – Camillo “Don Caruso” Tomanek – protagonistul primei editii, desfasurata in luna martie a acestui an si “Don Marco” Greulich – vicecampion mondial in cadrul World Barbecue Championship 2011.
Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul intregii zile, iar cei doi campioni au pregatit publicului prezent o serie de retete proprii, cu care au castigat numeroase premii in cadrul campionatelor internationale de profil.
Tema celei de-a doua editii Grill Champions Tour a fost “Winter Grilling” si a reusit sa demonstreze faptul ca gatitul la grill este o activitate care poate fi desfasurata in orice anotimp, pentru ca a petrece timp in aer liber inseamna, in primul rand, o viata sanatoasa. Cei doi invitati au gatit pe grill-uri profesionale cu gaz si carbune, puse la dipozitie de OutdoorChef, brand de origine elvetiana si unul dintre cei mai renumiti producatori de grill-uri din lume. In exclusivitate pentru culinar.ro Don Caruso ne-a oferit reteta lui de Pui pe doza de bere: Aveti nevoie de :
1 pui de cca. 1400 g
1 doza de bere sau de un „suport pentru pui“
un Grill in care se poate frige indirect
Si de urmatoarele ingrediente: 5 linguri de sare
1 linguri de miere
1 lingura de Oregano
1 lingura de sos de soia
2 lingura de piper
1 lingurita de boia dulce si iute
1 lingurita de Magie
1 lingurita de Kräuter der Provence
1 Lamaie
2 foi de dafin
2 pana la 4 cǎtei de usturoi
2 cepe
1,5 l suc de portocale
Indicatii
- Spalati puiul si puneti-l sa stea 24 ore intr-o marinada pe care o veti prepara prin amestecarea ingredientelor mentionate mai sus.
- Scoateti puiul din marinada si asezati-l pe o doza de 0,33 l, plinǎ pe jumatate ( eu insumi folosesc insǎ un suport pentru pui).
- Se intoarce din cand in cand puiul timp de 50 minute, la incǎlzire de Grill indirecta si la o temperatura de 190 – 200°C masurata la Grill.
- Atunci cand pieptul de pui atinge o temperaturǎ in mijloc de cca. 80°C , puiul poate fi mancat. Pofta buna! Imagini de la eveniment gasiti in albumul foto.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii