Campion mondial de barbeque la Grill Champions Tour

(0)
admin postat de
In cadrul celei de-a doua editii, invitatii au fost doi campioni la barbecue, de origine germana, posesori a numeroase titluri obtinute la competitii de grilling si barbecue atat ca amatori, cat si ca profesionisti – Camillo “Don Caruso” Tomanek – protagonistul primei editii, desfasurata in luna martie a acestui an si “Don Marco” Greulich – vicecampion mondial in cadrul World Barbecue Championship 2011.

Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul intregii zile, iar cei doi campioni au pregatit publicului prezent o serie de retete proprii, cu care au castigat numeroase premii in cadrul campionatelor internationale de profil.

Tema celei de-a doua editii Grill Champions Tour a fost “Winter Grilling” si a reusit sa demonstreze faptul ca gatitul la grill este o activitate care poate fi desfasurata in orice anotimp, pentru ca a petrece timp in aer liber inseamna, in primul rand, o viata sanatoasa. Cei doi invitati au gatit pe grill-uri profesionale cu gaz si carbune, puse la dipozitie de OutdoorChef, brand de origine elvetiana si unul dintre cei mai renumiti producatori de grill-uri din lume.

In exclusivitate pentru culinar.ro Don Caruso ne-a oferit reteta lui de Pui pe doza de bere:

Aveti nevoie de :

1 pui de cca. 1400 g
1 doza de bere sau de un „suport pentru pui“
un Grill in care se poate frige indirect

Si de urmatoarele ingrediente:

5 linguri de sare
1 ...
linguri de miere
1 lingura de Oregano
1 lingura de sos de soia
2 lingura de piper
1 lingurita de boia dulce si iute
1 lingurita de Magie
1 lingurita de Kräuter der Provence
1 Lamaie
2 foi de dafin
2 pana la 4 cǎtei de usturoi
2 cepe
1,5 l suc de portocale

Indicatii

- Spalati puiul si puneti-l sa stea 24 ore intr-o marinada pe care o veti prepara prin amestecarea ingredientelor mentionate mai sus.
- Scoateti puiul din marinada si asezati-l pe o doza de 0,33 l, plinǎ pe jumatate ( eu insumi folosesc insǎ un suport pentru pui).
- Se intoarce din cand in cand puiul timp de 50 minute, la incǎlzire de Grill indirecta si la o temperatura de 190 – 200°C masurata la Grill.
- Atunci cand pieptul de pui atinge o temperaturǎ in mijloc de cca. 80°C , puiul poate fi mancat.

Pofta buna!

Imagini de la eveniment gasiti in albumul foto.
recomandari

Retetele de slabire sunt de obicei foarte stricte si te indeamna la infometare. Aceasta dieta este bazata pe o ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite