Campion mondial de barbeque la Grill Champions Tour

Campion mondial de barbeque la Grill Champions Tour

In cadrul celei de-a doua editii, invitatii au fost doi campioni la barbecue, de origine germana, posesori a numeroase titluri obtinute la competitii de grilling si barbecue atat ca amatori, cat si ca profesionisti – Camillo “Don Caruso” Tomanek – protagonistul primei editii, desfasurata in luna martie a acestui an si “Don Marco” Greulich – vicecampion mondial in cadrul World Barbecue Championship 2011.

Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul intregii zile, iar cei doi campioni au pregatit publicului prezent o serie de retete proprii, cu care au castigat numeroase premii in cadrul campionatelor internationale de profil.

Tema celei de-a doua editii Grill Champions Tour a fost “Winter Grilling” si a reusit sa demonstreze faptul ca gatitul la grill este o activitate care poate fi desfasurata in orice anotimp, pentru ca a petrece timp in aer liber inseamna, in primul rand, o viata sanatoasa. Cei doi invitati au gatit pe grill-uri profesionale cu gaz si carbune, puse la dipozitie de OutdoorChef, brand de origine elvetiana si unul dintre cei mai renumiti producatori de grill-uri din lume. In exclusivitate pentru culinar.ro Don Caruso ne-a oferit reteta lui de Pui pe doza de bere: Aveti nevoie de :

1 pui de cca. 1400 g
1 doza de bere sau de un „suport pentru pui“
un Grill in care se poate frige indirect

Si de urmatoarele ingrediente: 5 linguri de sare
1 linguri de miere
1 lingura de Oregano
1 lingura de sos de soia
2 lingura de piper
1 lingurita de boia dulce si iute
1 lingurita de Magie
1 lingurita de Kräuter der Provence
1 Lamaie
2 foi de dafin
2 pana la 4 cǎtei de usturoi
2 cepe
1,5 l suc de portocale

Indicatii

- Spalati puiul si puneti-l sa stea 24 ore intr-o marinada pe care o veti prepara prin amestecarea ingredientelor mentionate mai sus.
- Scoateti puiul din marinada si asezati-l pe o doza de 0,33 l, plinǎ pe jumatate ( eu insumi folosesc insǎ un suport pentru pui).
- Se intoarce din cand in cand puiul timp de 50 minute, la incǎlzire de Grill indirecta si la o temperatura de 190 – 200°C masurata la Grill.
- Atunci cand pieptul de pui atinge o temperaturǎ in mijloc de cca. 80°C , puiul poate fi mancat. Pofta buna! Imagini de la eveniment gasiti in albumul foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Mici ca la Buzau
2
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Ficat de curcan cu ceapa
5
Mancaruri cu carne

Ficat de curcan cu ceapa

Ficatul de curcan cu ceapa este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta reteta cu ficatei aveti nevoie de ficat de curcan,...

Ficat de curcan cu ceapa
Parteneri
Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos
Bucataras.RO

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Pentru că îmi place mult cocosul în deserturi, am ales să prepar un cremșnit cu foietaj de casă și aromă...

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate