Campionatul international de gatit in aer liber: Arad 2012

Campionatul international de gatit in aer liber: Arad 2012

Important! Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este o competiţie Continentală şi este certificată de către World Association Of Chefs Societies! (WACS) Toate distincţiile şi titlurile acordate în cadrul concursului sunt recunoscute în peste 90 de ţări! Organizatorii evenimentului: Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, World Association of Chefs Societies
VINO LA CEL MAI IMPORTANT EVENIMENT CULINAR AL ANULUI 2012!!! CUPA ARADULUI ÎN GASTRONOMIE!!! PENTRU 3 ZILE, ARAD-UL VA FI INIMA CULINARĂ AL EUROPEI!!! În perioada 29 iunie - 1 iulie 2012, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ - România, vor organiza Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Etapa Cupa Arad-ului în Gastronomie oferită de C.J. Arad !!! Ca şi la celelalte ediţii, organizatorii au invitat, pe lângă specialiştii culinari din România şi maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional. Printre invitaţi se numără următorii: Victor Belyaev (Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Bucătari din Rusia), Guido Debono (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Malta), Thomas Gugler (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Arabia Saudită, antrenorul echipei olimpice de juniori din Germania), Reuven Harel (Preşedintele de onoare al Asociaţiei Bucătarilor din Israel), Jyrki Yli-Uotila (Preşedintele Eurotoques Finlanda), Panayozis Hadijsmeou (Preşedinte Euro Toques Cipru), Spyros Dimitriou (Asociaţia Bucătarilor din Serbia), Uros Urosevic (Vicepreşedintele Federaţiei de Bucătari din Serbia), Dragan Unic (Vicepreşedintele Asociaţiei de Bucătari din Suedia, Managerul echipei de Seniori a Suediei), Ragnar Fridiksson (Office Manager W.A.C.S.), Aruna Shantha (Maestru în Arta Culinară din Dubai), Miroslav Kubec (Director Continental WACS – Europa Centrală), Abu Odeh Elhawa (Profesor la Colegiul Notre Dame din Ierusalim, specialist în bucătărie orientală), Leon Menahem (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Israel), Akbar Umarov (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Uzbekistan) şi mulţi alţii. Invitatul special al evenimentului este Gissur Gudmundsson (Islanda), Preşedintele World Association of Chefs Societies!!! După F.I.A. (International Automobile Federation) şi F.I.F.A. ( Fédération Internationale de Football Association), W.A.C.S. este organizaţia situată pe locul 3 în lume ca număr de membri, peste 10.000.000 de cotizanţi activi din 97 de state! Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesionişti, ce au mai participat şi la alte  competiţii gastronomice şi au experienţă în acest domeniu, cât şi amatorilor care gătesc din plăcere şi vor sp facă parte din această minunată experienţă. Regulile sunt în conformitate cu standardele World Association of Chefs Societies, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ fiind membră a acestei organizaţii, evenimentul este certificat şi respectă întocmai cerinţele existente la nivel internaţional. Într-o astfel de „întrecere a celor mai bune bucate”, toată lumea are de câştigat şi, cel mai important, de învăţat! De asemenea, pentru bucătarii profesionişti, în cadrul evenimentului, vor avea loc cursuri profesionale pentru specializare, susţinute de profesori recunoscuţi la nivel mondial.   Simfonia Ceaunelor prezentată de Restaurantul Naţiunilor Proiect oferit de A.C.E.E.A. şi Consiliul Judeţean Arad Descriere: În prima zi a competiţiei, respectiv ziua Preparatelor Culinare Reci (sâmbătă, 30 iunie), organizatorii vor prezenta proiectul  Simfonia Ceaunelor. Proiectul se adresează publicului spectator prezent la eveniment. Se va amenaja o zonă delimitată în centrul acţiunii, faţă în faţă cu scena mare, spaţiu în care se vor amplasa 10 ceaune de capacitate mare, fiecare cu câte un arzător, în formă de cerc. În mijlocul cercului se va amenaja bucătăria dotată cu ustensile pentru bucătari, spaţiu unde specialiştii îşi vor pregăti ingredientele de faţă cu spectatorii. În fiecare ceaun se va găti un preparat specific unei ţări, iar bucătarii vor prezenta verbal în repetate rânduri reţeta pentru public. Alături de bucătari, actorul Justinian Radu va anima atmosfera în care aceştia vor presta. Se vor prezenta şi găti reţete din următoarele ţări: România – Zona Banatului, jurnalistul Uica Mihai va găti fasole cu ciolan afumat România – Zona Dobrogei, scriitorul Cosmin Zidurean va găti tochitură măcelărească Ungaria - Maestrul Sigeti Janos va găti tocană de cocoş Israel - Maestrul Reuven Harel va găti Paella în stil evreiesc Rusia-  Echipa Rusiei va găti ciorbă cu chiftele din peşte Uzbekistan - Asociaţia Bucătarilor din Uzbekistan va găti Plov (pilaf cu carne de pui) Suedia – Maestrul Dragan Unic va găti ciorbă de peşte România – Zona Ardeal, Maestrul Tiberiu Mocuţa va găti gulaş România – Zona Muntenia, jurnalistul Marcel Iorga va găti un preparat cu specific vânătoresc 10.  Serbia – Maestrul Uros Urosevic va găti tocană sârbească cu cârnaţi afumaţi Coordonatorul proiectului va fi Maestrul Tiberiu Kiss.   Programul competiţiei: Sâmbătă, 30 iunie 2012 A. Clasa Preparate Culinare Reci Secţiunea Platouri festive, Antreuri, Secţiunea Dulciuri şi Patiserie, Secţiunea Creaţie, Secţiunea Meniu Alternativ Duminică, 1 iulie 2012 B. Clasa Gătit în Aer Liber Secţiunea Plită, Secţiunea Grătar, Secţiunea Ceaun, Secţiunea Creaţie Premiile principale ale Competiţiei 1.Cupa Clasei Preparate Culinare Reci 2. Cupa Clasei Gătit în Aer Liber Se vor premia toţi câştigătorii secţiunilor clasaţi pe locurile I,II,III Componenţa Juriului A. Comisie de evaluare pentru profesionişti (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie) B. Comisie de evaluare pentru amatori (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie) C. Comisie Somelieri – comisie de evaluare pentru asocierea preparatelor culinare cu băuturile (minim 3 persoane specialişti în vinuri) Criteriile de evaluare 1.Gustul produselor culinare (maxim 25 puncte) 2. Prezentarea produselor culinare în forma finală (maxim 25 puncte) 3. Dexteritatea concurentului (maxim 25 puncte) 4. Igiena concurentului (maxim 25 puncte) Evaluarea premiilor Între 40 şi 59 puncte – diplomă de participare Între 60 şi 79 puncte – medalie de bronz Între 80 şi 89 puncte – medalie de argint Între 90 şi 100 puncte – medalie de aur Concurentul care se apropie cel mai mult de 100 puncte câştigă Cupa secţiunii. Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de secţiuni, câştigă şi Cupa etapei, respectiv Cupa Aradului oferită de Consiliul Judeţean Arad. Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de etape, câştigă şi Cupa Campionatului.  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post
3
Dulciuri

Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post

Desert de post: Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea. Foi crocante de zahar ars, crema fina de cafea si glazura de...

Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post
Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura
4
Torturi

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Îmi plac foarte mult deserturile cu brânză, prepar și mănânc cheesecake foarte des; fie simplu, fie cu ciocolată, cu...

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura
Tiramisu cu Fistic
5
Retete culinare

Tiramisu cu Fistic

O sa visezi si noaptea la acest tiramisu cu fistic dupa ce il vei incerca!

Tiramisu cu Fistic
Parteneri
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Bucataras.RO

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! :)

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Chec cu cirese - desert pentru toata familia
ReteteCulinare.RO

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia