Important!
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este o competiţie Continentală şi este
certificată de către World Association Of Chefs Societies! (WACS)
Toate distincţiile şi titlurile acordate în cadrul
concursului sunt recunoscute în peste 90 de ţări!
Organizatorii evenimentului:
Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad,
Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ,
World Association of Chefs Societies
VINO LA CEL MAI IMPORTANT EVENIMENT CULINAR AL ANULUI 2012!!!
CUPA ARADULUI ÎN GASTRONOMIE!!! PENTRU 3 ZILE, ARAD-UL VA FI
INIMA CULINARĂ AL EUROPEI!!!
În perioada 29 iunie - 1 iulie 2012, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural
Judeţean Arad şi Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ - România,
vor organiza Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber,
Etapa Cupa Arad-ului în Gastronomie oferită de C.J. Arad !!!
Ca şi la celelalte ediţii, organizatorii au invitat, pe lângă specialiştii culinari din România şi maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional. Printre invitaţi se numără următorii: Victor Belyaev (Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Bucătari din Rusia), Guido Debono (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Malta), Thomas Gugler (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Arabia Saudită, antrenorul echipei olimpice de juniori din Germania), Reuven Harel ...
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este o competiţie Continentală şi este
certificată de către World Association Of Chefs Societies! (WACS)
Toate distincţiile şi titlurile acordate în cadrul
concursului sunt recunoscute în peste 90 de ţări!
Organizatorii evenimentului:
Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad,
Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ,
World Association of Chefs Societies
VINO LA CEL MAI IMPORTANT EVENIMENT CULINAR AL ANULUI 2012!!!
CUPA ARADULUI ÎN GASTRONOMIE!!! PENTRU 3 ZILE, ARAD-UL VA FI
INIMA CULINARĂ AL EUROPEI!!!
În perioada 29 iunie - 1 iulie 2012, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural
Judeţean Arad şi Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ - România,
vor organiza Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber,
Etapa Cupa Arad-ului în Gastronomie oferită de C.J. Arad !!!
Ca şi la celelalte ediţii, organizatorii au invitat, pe lângă specialiştii culinari din România şi maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional. Printre invitaţi se numără următorii: Victor Belyaev (Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Bucătari din Rusia), Guido Debono (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Malta), Thomas Gugler (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Arabia Saudită, antrenorul echipei olimpice de juniori din Germania), Reuven Harel ...
(Preşedintele de onoare al Asociaţiei Bucătarilor din Israel), Jyrki Yli-Uotila (Preşedintele Eurotoques Finlanda), Panayozis Hadijsmeou (Preşedinte Euro Toques Cipru), Spyros Dimitriou (Asociaţia Bucătarilor din Serbia), Uros Urosevic (Vicepreşedintele Federaţiei de Bucătari din Serbia), Dragan Unic (Vicepreşedintele Asociaţiei de Bucătari din Suedia, Managerul echipei de Seniori a Suediei), Ragnar Fridiksson (Office Manager W.A.C.S.), Aruna Shantha (Maestru în Arta Culinară din Dubai), Miroslav Kubec (Director Continental WACS – Europa Centrală), Abu Odeh Elhawa (Profesor la Colegiul Notre Dame din Ierusalim, specialist în bucătărie orientală), Leon Menahem (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Israel), Akbar Umarov (Preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Uzbekistan) şi mulţi alţii.
Invitatul special al evenimentului este Gissur Gudmundsson (Islanda), Preşedintele World Association of Chefs Societies!!!
După F.I.A. (International Automobile Federation) şi F.I.F.A. ( Fédération Internationale de Football Association), W.A.C.S. este organizaţia situată pe locul 3 în lume ca număr de membri, peste 10.000.000 de cotizanţi activi din 97 de state!
Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesionişti, ce au mai participat şi la alte competiţii gastronomice şi au experienţă în acest domeniu, cât şi amatorilor care gătesc din plăcere şi vor sp facă parte din această minunată experienţă. Regulile sunt în conformitate cu standardele World Association of Chefs Societies, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ fiind membră a acestei organizaţii, evenimentul este certificat şi respectă întocmai cerinţele existente la nivel internaţional. Într-o astfel de „întrecere a celor mai bune bucate”, toată lumea are de câştigat şi, cel mai important, de învăţat!
De asemenea, pentru bucătarii profesionişti, în cadrul evenimentului, vor avea loc cursuri profesionale pentru specializare, susţinute de profesori recunoscuţi la nivel mondial.
Simfonia Ceaunelor
prezentată de Restaurantul Naţiunilor
Proiect oferit de A.C.E.E.A. şi Consiliul Judeţean Arad
Descriere: În prima zi a competiţiei, respectiv ziua Preparatelor Culinare Reci (sâmbătă, 30 iunie), organizatorii vor prezenta proiectul Simfonia Ceaunelor. Proiectul se adresează publicului spectator prezent la eveniment. Se va amenaja o zonă delimitată în centrul acţiunii, faţă în faţă cu scena mare, spaţiu în care se vor amplasa 10 ceaune de capacitate mare, fiecare cu câte un arzător, în formă de cerc. În mijlocul cercului se va amenaja bucătăria dotată cu ustensile pentru bucătari, spaţiu unde specialiştii îşi vor pregăti ingredientele de faţă cu spectatorii. În fiecare ceaun se va găti un preparat specific unei ţări, iar bucătarii vor prezenta verbal în repetate rânduri reţeta pentru public. Alături de bucătari, actorul Justinian Radu va anima atmosfera în care aceştia vor presta. Se vor prezenta şi găti reţete din următoarele ţări:
România – Zona Banatului, jurnalistul Uica Mihai va găti fasole cu ciolan afumat
România – Zona Dobrogei, scriitorul Cosmin Zidurean va găti tochitură măcelărească
Ungaria - Maestrul Sigeti Janos va găti tocană de cocoş
Israel - Maestrul Reuven Harel va găti Paella în stil evreiesc
Rusia- Echipa Rusiei va găti ciorbă cu chiftele din peşte
Uzbekistan - Asociaţia Bucătarilor din Uzbekistan va găti Plov (pilaf cu carne de pui)
Suedia – Maestrul Dragan Unic va găti ciorbă de peşte
România – Zona Ardeal, Maestrul Tiberiu Mocuţa va găti gulaş
România – Zona Muntenia, jurnalistul Marcel Iorga va găti un preparat cu specific vânătoresc
10. Serbia – Maestrul Uros Urosevic va găti tocană sârbească cu cârnaţi afumaţi
Coordonatorul proiectului va fi Maestrul Tiberiu Kiss.
Programul competiţiei:
Sâmbătă, 30 iunie 2012
A. Clasa Preparate Culinare Reci
Secţiunea Platouri festive, Antreuri, Secţiunea Dulciuri şi Patiserie, Secţiunea Creaţie,
Secţiunea Meniu Alternativ
Duminică, 1 iulie 2012
B. Clasa Gătit în Aer Liber
Secţiunea Plită, Secţiunea Grătar, Secţiunea Ceaun, Secţiunea Creaţie
Premiile principale ale Competiţiei
1.Cupa Clasei Preparate Culinare Reci
2. Cupa Clasei Gătit în Aer Liber
Se vor premia toţi câştigătorii secţiunilor clasaţi pe locurile I,II,III
Componenţa Juriului
A. Comisie de evaluare pentru profesionişti (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie)
B. Comisie de evaluare pentru amatori (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie)
C. Comisie Somelieri – comisie de evaluare pentru
asocierea preparatelor culinare cu băuturile (minim 3 persoane specialişti în vinuri)
Criteriile de evaluare
1.Gustul produselor culinare (maxim 25 puncte)
2. Prezentarea produselor culinare în forma finală (maxim 25 puncte)
3. Dexteritatea concurentului (maxim 25 puncte)
4. Igiena concurentului (maxim 25 puncte)
Evaluarea premiilor
Între 40 şi 59 puncte – diplomă de participare
Între 60 şi 79 puncte – medalie de bronz
Între 80 şi 89 puncte – medalie de argint
Între 90 şi 100 puncte – medalie de aur
Concurentul care se apropie cel mai mult de 100 puncte câştigă Cupa secţiunii.
Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de secţiuni, câştigă şi Cupa etapei,
respectiv Cupa Aradului oferită de Consiliul Judeţean Arad.
Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de etape, câştigă şi Cupa Campionatului.
Invitatul special al evenimentului este Gissur Gudmundsson (Islanda), Preşedintele World Association of Chefs Societies!!!
După F.I.A. (International Automobile Federation) şi F.I.F.A. ( Fédération Internationale de Football Association), W.A.C.S. este organizaţia situată pe locul 3 în lume ca număr de membri, peste 10.000.000 de cotizanţi activi din 97 de state!
Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesionişti, ce au mai participat şi la alte competiţii gastronomice şi au experienţă în acest domeniu, cât şi amatorilor care gătesc din plăcere şi vor sp facă parte din această minunată experienţă. Regulile sunt în conformitate cu standardele World Association of Chefs Societies, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ fiind membră a acestei organizaţii, evenimentul este certificat şi respectă întocmai cerinţele existente la nivel internaţional. Într-o astfel de „întrecere a celor mai bune bucate”, toată lumea are de câştigat şi, cel mai important, de învăţat!
De asemenea, pentru bucătarii profesionişti, în cadrul evenimentului, vor avea loc cursuri profesionale pentru specializare, susţinute de profesori recunoscuţi la nivel mondial.
Simfonia Ceaunelor
prezentată de Restaurantul Naţiunilor
Proiect oferit de A.C.E.E.A. şi Consiliul Judeţean Arad
Descriere: În prima zi a competiţiei, respectiv ziua Preparatelor Culinare Reci (sâmbătă, 30 iunie), organizatorii vor prezenta proiectul Simfonia Ceaunelor. Proiectul se adresează publicului spectator prezent la eveniment. Se va amenaja o zonă delimitată în centrul acţiunii, faţă în faţă cu scena mare, spaţiu în care se vor amplasa 10 ceaune de capacitate mare, fiecare cu câte un arzător, în formă de cerc. În mijlocul cercului se va amenaja bucătăria dotată cu ustensile pentru bucătari, spaţiu unde specialiştii îşi vor pregăti ingredientele de faţă cu spectatorii. În fiecare ceaun se va găti un preparat specific unei ţări, iar bucătarii vor prezenta verbal în repetate rânduri reţeta pentru public. Alături de bucătari, actorul Justinian Radu va anima atmosfera în care aceştia vor presta. Se vor prezenta şi găti reţete din următoarele ţări:
România – Zona Banatului, jurnalistul Uica Mihai va găti fasole cu ciolan afumat
România – Zona Dobrogei, scriitorul Cosmin Zidurean va găti tochitură măcelărească
Ungaria - Maestrul Sigeti Janos va găti tocană de cocoş
Israel - Maestrul Reuven Harel va găti Paella în stil evreiesc
Rusia- Echipa Rusiei va găti ciorbă cu chiftele din peşte
Uzbekistan - Asociaţia Bucătarilor din Uzbekistan va găti Plov (pilaf cu carne de pui)
Suedia – Maestrul Dragan Unic va găti ciorbă de peşte
România – Zona Ardeal, Maestrul Tiberiu Mocuţa va găti gulaş
România – Zona Muntenia, jurnalistul Marcel Iorga va găti un preparat cu specific vânătoresc
10. Serbia – Maestrul Uros Urosevic va găti tocană sârbească cu cârnaţi afumaţi
Coordonatorul proiectului va fi Maestrul Tiberiu Kiss.
Programul competiţiei:
Sâmbătă, 30 iunie 2012
A. Clasa Preparate Culinare Reci
Secţiunea Platouri festive, Antreuri, Secţiunea Dulciuri şi Patiserie, Secţiunea Creaţie,
Secţiunea Meniu Alternativ
Duminică, 1 iulie 2012
B. Clasa Gătit în Aer Liber
Secţiunea Plită, Secţiunea Grătar, Secţiunea Ceaun, Secţiunea Creaţie
Premiile principale ale Competiţiei
1.Cupa Clasei Preparate Culinare Reci
2. Cupa Clasei Gătit în Aer Liber
Se vor premia toţi câştigătorii secţiunilor clasaţi pe locurile I,II,III
Componenţa Juriului
A. Comisie de evaluare pentru profesionişti (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie)
B. Comisie de evaluare pentru amatori (minim 5 persoane – specialişti în gastronomie)
C. Comisie Somelieri – comisie de evaluare pentru
asocierea preparatelor culinare cu băuturile (minim 3 persoane specialişti în vinuri)
Criteriile de evaluare
1.Gustul produselor culinare (maxim 25 puncte)
2. Prezentarea produselor culinare în forma finală (maxim 25 puncte)
3. Dexteritatea concurentului (maxim 25 puncte)
4. Igiena concurentului (maxim 25 puncte)
Evaluarea premiilor
Între 40 şi 59 puncte – diplomă de participare
Între 60 şi 79 puncte – medalie de bronz
Între 80 şi 89 puncte – medalie de argint
Între 90 şi 100 puncte – medalie de aur
Concurentul care se apropie cel mai mult de 100 puncte câştigă Cupa secţiunii.
Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de secţiuni, câştigă şi Cupa etapei,
respectiv Cupa Aradului oferită de Consiliul Judeţean Arad.
Concurentul care câştigă cele mai multe Cupe de etape, câştigă şi Cupa Campionatului.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe