Termenul defineste de fapt icrele de peste, in principal de sturion, dar si de somon sau ton, curatate de grasime si membrane si sarate usor.
Icrele de sturion sunt mai scumpe, de culoare neagra, stralucitoare, iar cele de somon, pastrav sau crap sunt mai ieftine si au culori intre galben-auriu si portocaliu-rosu.
Caviarul este cu atat mai gustos si mai scump, cu cat are mai putina sare si este deci, mai perisabil. Cele care se gasesc in comert, care au multa sare si consistenta unui gem, sunt de proasta calitate, ieftine, insa se pot folosi la anumite retete care includ caviarul, datorita gustului persistent.
Cum sa servesti caviarul:
- singur, ca si antreu sau ca fel principal la o petrecere cu pretentii
- caviarul nu se pune in vase metalice, ci doar in castronele mici de sticla sau plastic, care la randul lor se aseaza pe un vas mai mare cu gheata
- se serveste cu paine prajita, obligatoriu! Ca bautura, specialistii sustin ca merge foarte bine cu vodca rece, insa unele persoane prefera sampania
- se mai poate servi alaturi de felii de lamaie, ceapa tocata, smantana, oua fierte tari si tocate. Puneti toate aceste ingrediente pe farfuriute separate, pentru ca nu toata lumea doreste sa "schimbe" gustul caviarului!
- daca la o masa ti se serveste caviar intr-un bol comun, nu manca mai mult de doua lingurite. Este o dovada de nesimtire, tinand cont cat de scump este acest produs!
- in diverse retete ca cer utilizarea de caviar, puteti folosi un produs putin mai ieftin, insa aveti grija sa nu-i acoperiti gustul cu alte condimente sau prea multa sare.
- caviarul merge foarte bine cu branza, oua, supe reci
- caviarul contine vitaminele A si D, acizi grasi Omega3 si arginina (care il face un bun afrodisiac), insa contine si colesterol si sodiu, de aceea trebuie consumat cu moderatie
- nu se poate face un obicei din a consuma caviar! Este o bucurie si un rasfat, nu o gustare intre mesele zilnice!
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii