Cele mai importante criterii in alegerea unui tort de nunta

Cele mai importante criterii in alegerea unui tort de nunta

Nunta este unul dintre evenimentele cele mai importante din viata, motiv pentru care fiecare detaliu care face parte din organizarea sa conteaza. De la stabilirea locului in care va avea loc, la alegerea decorului, muzicii si pana la stabilirea meniului, toate aceste aspecte dau in final nota petrecerii. Cu toate acestea, fara exceptie, in cadrul oricarei nunti, „vedeta” va fi tortul mirilor care trebuie sa fie comandat din timp, inainte de eveniment, cu atat mai mult daca acesta va avea loc in plin sezon. 


Potrivit specialistilor de la eTorturi, alegerea acestui preparat de cofetarie suprem in cadrul multor evenimente deosebite, se alege tinandu-se cont de dimensiuni, greutate, aspect si, bineinteles, compozitie. Similar altor situatii in care o buna informare conteaza, si la alegerea unor torturi de lux este important sa se stabileasca un plan care va include, pe langa bugetul disponibil, criterii de selectie in concordanta cu preferintele mirilor. 


Cele mai importante intrebari care necesita raspunsuri la alegerea unui tort de nunta


Intalnirea cu cofetarii care vor crea tortul este momentul in care intrebarile cele mai importante trebuie sa capete un raspuns:  


• ce optiuni ofera cofetaria respectiva pentru umplutura? In functie de preferinte se poate alege o umplutura fructata, mousse-uri de ciocolata alba sau neagra, creme fine de vanilie sau mascarpone ori alte variante pe care cofetarul le sugereaza;

• ce optiuni se ofera pentru decorul tortului? Poate fi vorba despre fondant, martipan sau glazura. In plus, florile realizate din pasta de zahar sau cele naturale cristalizate sunt elemente de decor care dau o nota unica unui tort. 


Alte aspecte care conteaza la alegerea unui tort de nunta


Degustarea nu este un proces pe care sa il aiba in vedere doar cei care comanda tort in Bucuresti sau in alte orase ale tarii. Presupunand ca intr-o localitate mai mica din provincie  nu exista o cofetarie, tortul poate fi comandat in cel mai apropiat oras. Peste degustarea tortului nu se trece, chiar daca lucrarile cofetarilor pot fi vazute pe site-uri sau pagini de facebook. 


Dupa alegerea compozitiei si designul tortului, este important sa se calculeze dimensiunea acestuia. Formula este simpla: numar de invitati x 100/150 de grame/portie. In plus, nu ar trebui sa se treaca cu vederea peste forma tortului. Pentru alegerea unui tort cu etaje este necesar ca mirii sa se asigure ca restaurantul unde se va desfasura nunta detine un spatiu frigorific optim pastrarii tortului pana la momentul taierii. 


Designul tortului de nunta poate sa ramana in memoria colectiva a invitatilor pentru foarte mult timp sau nu. De regula, se stabileste in functie de tema pe care o are nunta sau in functie de aspecte importante pentru miri – simboluri care ii leaga de un loc anume, de exemplu. Un top al celor mai importante torturi de nunta le include si pe urmatoarele:


• torturi cu flori (botanice)– un tort pe care se aseaza in mod inspirat flori de cires, bujori, trandafiri sau o alta floare preferata. Torturile decorate cu flori sunt deosebit de elegante si se constituie in elegeri frecvente ale mirilor;

• torturile albe – inspira rafinament si eleganta. Un astfel de tort poate fi pus in valoare prin glazurarea cu elemente tridimensionale; 

• torturile in nuante metalice – desi torturile albe domina alegerile mirilor, cele cu detalii aurii sau argintii au un aspect deosebit, sofisticat si pretios;

• torturile cu drapaje – uimitoare prin aspect, decorul imita materiale fine, precum dantela;


Cu prezenta online si o experienta de necontestat, cofetaria eTorturi.ro le propune mirilor numeroase variante de torturi de nunta, degustari in laboratorul propriu si cel mai bun raport calitate-pret. Nunta este un eveniment unic, motiv pentru care trebuie sa fie memorabila!






 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
4
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Prajitura cu nectarine
Bucataras.RO

Prajitura cu nectarine

Am batut-o pe Merisor la cap sa-mi dea reteta unei prajituri bune din care mancasem vara trecuta la tara. Ea, avand multe...

Prajitura cu nectarine
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori