Vinul rosu de tara este cel mai potrivit, insa daca nu ai asa ceva in casa, poti cumpara 1-2 sticle de vin rosu de la supermarket. Alege un vin demidulce, cu tarie medie.
Lasa vinul intr-o carafa cam jumatate de ora, sa se "odihneasca", apoi pune-l al fiert, la foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba (si nu inainte!) se adauga zahar tos, 2-3 linguri, in functie de gust. Ai grija sa nu pui prea mult zahar pentru ca "dulceata" va acoperi aroma naturala a vinului.
Zaharul se amesteca foarte bine, pana la topirea completa si apoi se adauga scortisoara, sub forma de baton (betisoare sau bucatele), nu praf (acesta va da vinului o consistenta tulbure si neplacuta). Se fierbe inca 5 minute, se opreste focul, se inlatura batonul de scortisoara si se toarna in cani. Se serveste foarte fierbinte.
Pentru o reteta mai glamour se pot folosi: coaja de portocale, mere, nucsoara, piper, cardamon, anason, etc. Insa recomandam sa nu folositi mai mult de 3 condimente, pentru ca vinul va capata un gust prea puternic, neplacut.
Regula de baza in prepararea unui vin fiert perfect este sa adaugati dupa fierberea impreuna cu zaharul si scortisoara, intai condimentele uscate si apoi fructele - cu doar 2-3 minute inainte de a-l lua de pe foc.
Iata cum puteti combina condimentele pentru un vin fiert reusit!
- scortioara, cuisoare si coaja de portocala (coaja de portocala se adauga la sfarsit)
- scortisoara, coaja de portocale si cateva felii de mere
- scortisoara, mar si anason
- scortisoara, piper si cuisoare
- chili, piper boabe, suc si coaja de portocale (la aceasta combinatie, reduceti cantitatea de zahar si adaugati doar foarte putin chili, un varf de cutit!)
In serile reci de iarna sau la chiar la masa de Craciun, bucura-te alaturi de cei dragi alaturi de o cana aburinda de vin fiert si o atmosfera de basm.
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarPricomigdale cu nuca este o reteta de prajitura delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de pricomigdale trebuie sa...
Pricomigdale cu nucaCe-ar fi sa pregatesti in dimineata asta ceva dulce pentru micul dejun? Pui alaturi o cana de cafea sau un pahar cu lapte si...
Gogosi rapide pentru micul dejun - Reteta videoKotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.
KotlovinaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii