Cum sa prepari cel mai bun vin fiert!

Vinul rosu de tara este cel mai potrivit, insa daca nu ai asa ceva in casa, poti cumpara 1-2 sticle de vin rosu de la supermarket. Alege un vin demidulce, cu tarie medie.


Lasa vinul intr-o carafa cam jumatate de ora, sa se "odihneasca", apoi pune-l al fiert, la foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba (si nu inainte!) se adauga zahar tos, 2-3 linguri, in functie de gust. Ai grija sa nu pui prea mult zahar pentru ca "dulceata" va acoperi aroma naturala a vinului.

Zaharul se amesteca foarte bine, pana la topirea completa si apoi se adauga scortisoara, sub forma de baton (betisoare sau bucatele), nu praf (acesta va da vinului o consistenta tulbure si neplacuta). Se fierbe inca 5 minute, se opreste focul, se inlatura batonul de scortisoara si se toarna in cani. Se serveste foarte fierbinte.

Pentru o reteta mai glamour se pot folosi: coaja de portocale, mere, nucsoara, piper, cardamon, anason, etc. Insa recomandam sa nu folositi mai mult de 3 condimente, pentru ca vinul va capata un gust prea puternic, neplacut.

Regula de baza in prepararea unui vin fiert perfect este sa adaugati dupa fierberea impreuna cu zaharul si scortisoara, intai condimentele uscate si apoi fructele - cu doar 2-3 minute inainte de a-l lua de pe foc.

Iata cum puteti combina condimentele pentru un vin fiert reusit!

- scortioara, cuisoare si coaja de portocala (coaja de portocala se adauga la sfarsit)
- scortisoara, coaja de portocale si cateva felii de mere
- scortisoara, mar si anason
- scortisoara, piper si cuisoare
- chili, piper boabe, suc si coaja de portocale (la aceasta combinatie, reduceti cantitatea de zahar si adaugati doar foarte putin chili, un varf de cutit!)

In serile reci de iarna sau la chiar la masa de Craciun, bucura-te alaturi de cei dragi alaturi de o cana aburinda de vin fiert si o atmosfera de basm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia