Cum sa prepari cel mai bun vin fiert!

Vinul rosu de tara este cel mai potrivit, insa daca nu ai asa ceva in casa, poti cumpara 1-2 sticle de vin rosu de la supermarket. Alege un vin demidulce, cu tarie medie.


Lasa vinul intr-o carafa cam jumatate de ora, sa se "odihneasca", apoi pune-l al fiert, la foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba (si nu inainte!) se adauga zahar tos, 2-3 linguri, in functie de gust. Ai grija sa nu pui prea mult zahar pentru ca "dulceata" va acoperi aroma naturala a vinului.

Zaharul se amesteca foarte bine, pana la topirea completa si apoi se adauga scortisoara, sub forma de baton (betisoare sau bucatele), nu praf (acesta va da vinului o consistenta tulbure si neplacuta). Se fierbe inca 5 minute, se opreste focul, se inlatura batonul de scortisoara si se toarna in cani. Se serveste foarte fierbinte.

Pentru o reteta mai glamour se pot folosi: coaja de portocale, mere, nucsoara, piper, cardamon, anason, etc. Insa recomandam sa nu folositi mai mult de 3 condimente, pentru ca vinul va capata un gust prea puternic, neplacut.

Regula de baza in prepararea unui vin fiert perfect este sa adaugati dupa fierberea impreuna cu zaharul si scortisoara, intai condimentele uscate si apoi fructele - cu doar 2-3 minute inainte de a-l lua de pe foc.

Iata cum puteti combina condimentele pentru un vin fiert reusit!

- scortioara, cuisoare si coaja de portocala (coaja de portocala se adauga la sfarsit)
- scortisoara, coaja de portocale si cateva felii de mere
- scortisoara, mar si anason
- scortisoara, piper si cuisoare
- chili, piper boabe, suc si coaja de portocale (la aceasta combinatie, reduceti cantitatea de zahar si adaugati doar foarte putin chili, un varf de cutit!)

In serile reci de iarna sau la chiar la masa de Craciun, bucura-te alaturi de cei dragi alaturi de o cana aburinda de vin fiert si o atmosfera de basm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa