Cum sa prepari cel mai bun vin fiert!

(0)
admin postat de
Vinul rosu de tara este cel mai potrivit, insa daca nu ai asa ceva in casa, poti cumpara 1-2 sticle de vin rosu de la supermarket. Alege un vin demidulce, cu tarie medie.






















Lasa vinul intr-o carafa cam jumatate de ora, sa se "odihneasca", apoi pune-l al fiert, la foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba (si nu inainte!) se adauga zahar tos, 2-3 linguri, in functie de gust. Ai grija sa nu pui prea mult zahar pentru ca "dulceata" va acoperi aroma naturala a vinului.





Zaharul se amesteca foarte bine, pana la topirea completa si apoi se adauga scortisoara, sub forma de baton (betisoare sau bucatele), nu praf (acesta va da vinului o consistenta tulbure si neplacuta). Se fierbe inca 5 minute, se opreste focul, se inlatura batonul de scortisoara si se toarna in cani. Se serveste foarte fierbinte.





Pentru o reteta mai glamour se pot folosi: coaja de portocale, mere, nucsoara, piper, cardamon, anason, etc. Insa recomandam sa nu folositi mai mult de 3 condimente, pentru ca vinul va capata un gust prea puternic, neplacut.





Regula de baza in prepararea unui vin fiert perfect este sa adaugati dupa fierberea impreuna cu zaharul si scortisoara, intai condimentele uscate si apoi fructele - cu doar 2-3 minute inainte de a-l lua de pe foc.





Iata cum puteti combina condimentele pentru un vin fiert reusit!





-  scortioara, cuisoare si coaja de ...
portocala (coaja de portocala se adauga la sfarsit)


-  scortisoara, coaja de portocale si cateva felii de mere


-  scortisoara, mar si anason


-  scortisoara, piper si cuisoare


- chili, piper boabe, suc si coaja de portocale (la aceasta combinatie, reduceti cantitatea de zahar si adaugati doar foarte putin chili, un varf de cutit!)





In serile reci de iarna sau la chiar la masa de Craciun, bucura-te alaturi de cei dragi alaturi de o cana aburinda de vin fiert si o atmosfera de basm.



recomandari

Trebuie sa pregatesti o cina fastuoasa sau vrei sa faci cadou o sticla de vin si ti- e greu sa te ...

citește—

Postul
nu este doar o perioada de reflectie si rugaciune, ci si una de
pregatire a organismului ...

citește—

Sambata, 20 decembrie
Alcatuieste un plan al meniului de sarbatori si noteaza cu grija tot ceea ce iti ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite