Cum se prepara cea mai buna tuica fiarta

Alcoolul consumat in cantitati moderate are efecte benefice asupra organismului. Iar tuica, bautura noastra nationala, este la indemana celor mai multi dintre noi.
Tuica are proprietati de vindecare si de prevenire a anumitor afectiuni, cum ar fi gripa (chiar si cea porcina) si raceala de sezon. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajuta la dilatarea vaselor capilare si deci, la oxigenarea sangelui, iar tuica fiarta scade riscul de a face pneumonie!
Este nerecomandat consumul de tuica celor care sufera de ulcer, hepatita, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc in frig, femeilor gravide. Tuica fiarta se bea in cantitati mici (20 - 150 ml), inainte de masa de pranz si daca se servesc alimente sarate si grase.
Tuica fiarta se prepara intr-un ibric metalic si nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru ca poate deveni o bautura foarte rea la gust!
Condimentele recomandate pentru tuica fiarta sunt: piper, zahar, miere, cuisoare, scortisoara (pentru doamne!).
Exista doua metode de a fierbe tuica:
- se pune zahar in ibric si se topeste pana obtii un delicios zahar-ars si apoi se toarna cantitatea de tuica dorita, care prin fierbere va obtine o culoare maronie si un gust placut.
- se amesteca zaharul, piperul si tuica (sau mierea, piperul, cuisoarele, scortisoara si tuica) si se tine vasul acoperit pe foc, pana da in clocot. Tuica va fi aromata si nu isi va pierde taria.
Oricum ai prepara tuica fiarta, aceasta este recomandata si pentru prevenirea gripei porcine care ne da atatea batai de cap: Cum sa te aperi de gripa porcina la tine acasa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa