In cadrul acestui program de responsabilitate sociala, 40 de retete vechi romanesti vor fi obtinute de la pensiuni si mici producatori din cele 9 regiuni istorice ale Romaniei: Bucovina, Dobrogea, Banat, Crisana, Maramures, Moldova, Muntenia, Transilvania si Oltenia. Toate retetele vor fi pregatite, saptamanal, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci si vor putea fi degustate pe durata proiectului. Prima regiune istorica ale carei retete vor fi prezentate in cursul lunii februarie este Bucovina. In ultima zi a fiecarei luni calendaristice, organizatorii vor pregati cate o seara speciala, cu muzica folclorica si cu degustari ale retetelor si bauturilor traditionale din regiunea promovata. Obiectivele proiectului de responsabilitate sociala “Descopera traditiile culinare romanesti!” sunt identificarea si promovarea retetelor traditionale vechi si a pensiunilor agro-turistice care le-au oferit spre publicare. Proiectul este sprijinit de 35 de parteneri media - televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri. Contact Russenart Communications Tel. 0736 925 099 Email: [email protected] Blog: www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii