Sapte oameni si 500 de litri de minestrone care a fost apoi impartit la mii de oameni. Cam asa ar fi foarte pe scurt povestea recordului nostru culinar. Ideea acestui minestrone record s-a nascut dupa doborarea unor alte recorduri la etapa de la Cluj-Napoca a Campionatului international de gatit in aer liber. Uica Mihai, care a fost reprezentantul culinar.ro la acest eveniment, s-a gandit ca in cinstea bunului nostru prieten Antonio Passarelli sa faca la urmatoarea etapa de campionat un minestrone record. Zis si facut. Am facut lista cu toate cele necesare si al luat calea Bucurestiului. Ajunsi la Plaza cei sase membri ai echipei noastre plus Uica Mihai, sub supraveherea lui Antonio, ne-am pus pe treaba. Am curatat, tocat si aruncat in cazanul de 500 de litri nu mai putin de 5 kg de praz, 10 kg de morcovi, 10 kg de ardei gras, 10 kg de cartofi toate stropite cu 5 litri de ulei de masline si completate de 50 kg de costita afumata si 10 kg de paste. Nu au lipsit nici mirodeniile specifice bucatariei italiene: busuioc, rozmarin si oregano, toate in cantitati generoase. Am mai pus la minestronele record si sos de rosii, gulii, telina si alte bunatati.
Rezultatul a fost incredibil de gustos. Mii de oameni au reusit sa se bucure de rezultatul muncii noastre. Primul servit a fost baietelul din imaginea alaturata care ne-a spus ca este cea mai buna supa pe care a mancat-o vrodata. Cu siguranta si asteptarea a avut o contributie la aceasta afirmatie, dar laudele celor care au venit sa ne multumeasca ne-au confirmat rezultatul. Obiectivul nostru a fost atins. Lumea s-a bucurat de minestrone, iar recordul culinar a fost doborat - astfel ca seara s-a incheiat pentru noi cu inmanarea diplomelor si medaliilor, plus inmanarea diplomei care certifica recordul nostru. Va multumim tuturor celor care ati fost prezenti la eveniment si ne-ati facut sa ne bucuram de munca noastra si va invitam sa vizionati cele doua galerii de imagini de la eveniment plus filmuletele din sectiunea video.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...
Ceai de musetelMamaliga ramasa se taie cubulete mici care apoi se prajesc in putin ulei incins pana se rumenesc. Se condimenteaza cu cimbru...
Cuburi de mamaligaSe inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna...
Sos de romSe toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica....
Bulete de carneVa prezint o reteta veche de cornulete ce o am de la o prietena de a mea, Marina. Aceste cornulete sunt atat de bune ca se...
Cornulete cu magiun de prune si nuciDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii