Sapte oameni si 500 de litri de minestrone care a fost apoi impartit la mii de oameni. Cam asa ar fi foarte pe scurt povestea recordului nostru culinar. Ideea acestui minestrone record s-a nascut dupa doborarea unor alte recorduri la etapa de la Cluj-Napoca a Campionatului international de gatit in aer liber. Uica Mihai, care a fost reprezentantul culinar.ro la acest eveniment, s-a gandit ca in cinstea bunului nostru prieten Antonio Passarelli sa faca la urmatoarea etapa de campionat un minestrone record. Zis si facut. Am facut lista cu toate cele necesare si al luat calea Bucurestiului. Ajunsi la Plaza cei sase membri ai echipei noastre plus Uica Mihai, sub supraveherea lui Antonio, ne-am pus pe treaba. Am curatat, tocat si aruncat in cazanul de 500 de litri nu mai putin de 5 kg de praz, 10 kg de morcovi, 10 kg de ardei gras, 10 kg de cartofi toate stropite cu 5 litri de ulei de masline si completate de 50 kg de costita afumata si 10 kg de paste. Nu au lipsit nici mirodeniile specifice bucatariei italiene: busuioc, rozmarin si oregano, toate in cantitati generoase. Am mai pus la minestronele record si sos de rosii, gulii, telina si alte bunatati.
Rezultatul a fost incredibil de gustos. Mii de oameni au reusit sa se bucure de rezultatul muncii noastre. Primul servit a fost baietelul din imaginea alaturata care ne-a spus ca este cea mai buna supa pe care a mancat-o vrodata. Cu siguranta si asteptarea a avut o contributie la aceasta afirmatie, dar laudele celor care au venit sa ne multumeasca ne-au confirmat rezultatul. Obiectivul nostru a fost atins. Lumea s-a bucurat de minestrone, iar recordul culinar a fost doborat - astfel ca seara s-a incheiat pentru noi cu inmanarea diplomelor si medaliilor, plus inmanarea diplomei care certifica recordul nostru. Va multumim tuturor celor care ati fost prezenti la eveniment si ne-ati facut sa ne bucuram de munca noastra si va invitam sa vizionati cele doua galerii de imagini de la eveniment plus filmuletele din sectiunea video.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataCui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.
Clatite cu capsuniIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii