Echipa culinar.ro impreuna cu Uica Mihai au facut cel mai mare minestrone

Echipa culinar.ro impreuna cu Uica Mihai au facut cel mai mare minestrone

Sapte oameni si 500 de litri de minestrone care a fost apoi impartit la mii de oameni. Cam asa ar fi foarte pe scurt povestea recordului nostru culinar. Ideea acestui minestrone record s-a nascut dupa doborarea unor alte recorduri la etapa de la Cluj-Napoca a Campionatului international de gatit in aer liber. Uica Mihai, care a fost reprezentantul culinar.ro la acest eveniment, s-a gandit ca in cinstea bunului nostru prieten Antonio Passarelli sa faca la urmatoarea etapa de campionat un minestrone record. Zis si facut. Am facut lista cu toate cele necesare si al luat calea Bucurestiului. Ajunsi la Plaza cei sase membri ai echipei noastre plus Uica Mihai, sub supraveherea lui Antonio, ne-am pus pe treaba.  Am curatat, tocat si aruncat in cazanul de 500 de litri nu mai putin de 5 kg de praz, 10 kg de morcovi, 10 kg de ardei gras, 10 kg de cartofi toate stropite cu 5 litri de ulei de masline si completate de 50 kg de costita afumata si 10 kg de paste. Nu au lipsit nici mirodeniile specifice bucatariei italiene: busuioc, rozmarin si oregano, toate in cantitati generoase. Am mai pus la minestronele record si sos de rosii, gulii, telina si alte bunatati.
Rezultatul a fost incredibil de gustos. Mii de oameni au reusit sa se bucure de rezultatul muncii noastre. Primul servit a fost baietelul din imaginea alaturata care ne-a spus ca este cea mai buna supa pe care a mancat-o vrodata. Cu siguranta si asteptarea a avut o contributie la aceasta afirmatie, dar laudele celor care au venit sa ne multumeasca ne-au confirmat rezultatul. Obiectivul nostru a fost atins. Lumea s-a bucurat de minestrone, iar recordul culinar a fost doborat - astfel ca seara s-a incheiat pentru noi cu inmanarea diplomelor si medaliilor, plus inmanarea diplomei care certifica recordul nostru. Va multumim tuturor celor care ati fost prezenti la eveniment si ne-ati facut sa ne bucuram de munca noastra si va invitam sa vizionati cele doua galerii de imagini de la eveniment plus filmuletele din sectiunea video.  

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos