Echipa Romaniei va pregati somon si foret noire la Campionatul Mondial de Catering

In cadrul concursului, ce se va desfasura intre 21 si 23 ianuarie la Lyon, regulile sunt foarte stricte. Fiecare echipa va avea la dipozitie o masa cu fata de masa alba avand dimensiunea prestabilita de 3x1m. Echipelor le sunt permise sa aduca o alta fata de masa daca doresc. Fiecare echipa va trebui sa prepare un bufet rece pentru 8 persoane care va fi prezentat publicului. Elementele decorative pentru bufet vor fi pregatite in avans, in ateliere de lucru si vor fi aduse de catre candidati.

Meniul este prestabilit de catre organizatori. Daniel Stoenescu, capitanul de echipa, va avea de preparat doua piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta si parmesan, supa de dovleac si inima de somon marinat de 1.2 kg asezonat cu ierburi si condiment, ficat de gasca presat cu fructe confiate, terina din falci de porc. Desertul va fi preparat de Adriana Ibrean si consta in foret noire. Premiul cel mare este in valoare de 6000 de euro

Pentru cei doi competitori nu este prima participare la un astfel de concurs. Adriana Ibrea a castigat o medalie de aur la o competitie similara din Turcia, iar Daniel Stoenescu a participat la Bacardi Culinary Cup, timp de cinci ani consecutiv. Mai mult, fiecare dintre ei a acumulat ani de experienta in gastronomie. Daniel este bucatar de 14 ani, iar Adriana lucreaza in cofetarie de 8 ani. Delegatia Romaniei va fi insotita si de maestrul in arta culinara, ing. Niculae Nejloveanu, care va face parte din juriul acestei competitii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
4
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Colac cu carne si branza
Bucataras.RO

Colac cu carne si branza

Inițial, am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin...

Colac cu carne si branza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola