In cadrul concursului, ce se va desfasura intre 21 si 23 ianuarie la Lyon, regulile sunt foarte stricte. Fiecare echipa va avea la dipozitie o masa cu fata de masa alba avand dimensiunea prestabilita de 3x1m. Echipelor le sunt permise sa aduca o alta fata de masa daca doresc. Fiecare echipa va trebui sa prepare un bufet rece pentru 8 persoane care va fi prezentat publicului. Elementele decorative pentru bufet vor fi pregatite in avans, in ateliere de lucru si vor fi aduse de catre candidati.
Meniul este prestabilit de catre organizatori. Daniel Stoenescu, capitanul de echipa, va avea de preparat doua piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta si parmesan, supa de dovleac si inima de somon marinat de 1.2 kg asezonat cu ierburi si condiment, ficat de gasca presat cu fructe confiate, terina din falci de porc. Desertul va fi preparat de Adriana Ibrean si consta in foret noire. Premiul cel mare este in valoare de 6000 de euro
Pentru cei doi competitori nu este prima participare la un astfel de concurs. Adriana Ibrea a castigat o medalie de aur la o competitie similara din Turcia, iar Daniel Stoenescu a participat la Bacardi Culinary Cup, timp de cinci ani consecutiv. Mai mult, fiecare dintre ei a acumulat ani de experienta in gastronomie. Daniel este bucatar de 14 ani, iar Adriana lucreaza in cofetarie de 8 ani. Delegatia Romaniei va fi insotita si de maestrul in arta culinara, ing. Niculae Nejloveanu, care va face parte din juriul acestei competitii.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru că încă mai este spanac în piețe, am cumpărat și am făcut, poate pentru ultima dată, în acest...
Tocanita de spanac cu ochiuriGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii