Echipa Romaniei va pregati somon si foret noire la Campionatul Mondial de Catering

In cadrul concursului, ce se va desfasura intre 21 si 23 ianuarie la Lyon, regulile sunt foarte stricte. Fiecare echipa va avea la dipozitie o masa cu fata de masa alba avand dimensiunea prestabilita de 3x1m. Echipelor le sunt permise sa aduca o alta fata de masa daca doresc. Fiecare echipa va trebui sa prepare un bufet rece pentru 8 persoane care va fi prezentat publicului. Elementele decorative pentru bufet vor fi pregatite in avans, in ateliere de lucru si vor fi aduse de catre candidati.

Meniul este prestabilit de catre organizatori. Daniel Stoenescu, capitanul de echipa, va avea de preparat doua piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta si parmesan, supa de dovleac si inima de somon marinat de 1.2 kg asezonat cu ierburi si condiment, ficat de gasca presat cu fructe confiate, terina din falci de porc. Desertul va fi preparat de Adriana Ibrean si consta in foret noire. Premiul cel mare este in valoare de 6000 de euro

Pentru cei doi competitori nu este prima participare la un astfel de concurs. Adriana Ibrea a castigat o medalie de aur la o competitie similara din Turcia, iar Daniel Stoenescu a participat la Bacardi Culinary Cup, timp de cinci ani consecutiv. Mai mult, fiecare dintre ei a acumulat ani de experienta in gastronomie. Daniel este bucatar de 14 ani, iar Adriana lucreaza in cofetarie de 8 ani. Delegatia Romaniei va fi insotita si de maestrul in arta culinara, ing. Niculae Nejloveanu, care va face parte din juriul acestei competitii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ardei iuți cu stafide conservați în oțet
Bucataras.RO

Ardei iuți cu stafide conservați în oțet

Zilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de...

Ardei iuți cu stafide conservați în oțet
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise