Echipa Romaniei va pregati somon si foret noire la Campionatul Mondial de Catering

(0)
admin postat de
In cadrul concursului, ce se va desfasura intre 21 si 23 ianuarie la Lyon, regulile sunt foarte stricte.

Fiecare echipa va avea la dipozitie o masa cu fata de masa alba avand dimensiunea prestabilita de 3x1m. Echipelor le sunt permise sa aduca o alta fata de masa daca doresc. Fiecare echipa va trebui sa prepare un bufet rece pentru 8 persoane care va fi prezentat publicului. Elementele decorative pentru bufet vor fi pregatite in avans, in ateliere de lucru si vor fi aduse de catre candidati.





Meniul este prestabilit de catre organizatori. Daniel Stoenescu, capitanul de echipa, va avea de preparat doua piese din somon norvegian: file de somon de aur regal cu ricotta si parmesan, supa de dovleac si inima de somon marinat de 1.2 kg asezonat cu ierburi si condiment, ficat de gasca presat cu fructe confiate, terina din falci de porc. Desertul va fi preparat de Adriana Ibrean si consta in foret noire.

Premiul cel mare este in valoare de 6000 de euro





Pentru cei doi competitori nu este prima participare la un astfel de concurs. Adriana Ibrea a castigat o medalie de aur la o competitie similara din Turcia, iar Daniel Stoenescu a participat la Bacardi Culinary Cup, timp de cinci ani consecutiv. Mai mult, fiecare dintre ei a acumulat ani de experienta in gastronomie. Daniel este bucatar de 14 ani, iar Adriana lucreaza in cofetarie de 8 ani.

Delegatia Romaniei va fi insotita si de ...
maestrul in arta culinara, ing. Niculae Nejloveanu, care va face parte din juriul acestei competitii.



recomandari

Campionatul Mondial de Catering, are loc la Lyon intre 22 si 26 ianuarie si este inclus in programul Salonului ...

citește—

Indiferent ce te-ai decis sa gatesti noi suntem interesati. Sigur multa lume va face sarmale, cozonaci si alte ...

citește—

Organizatorul evenimentului, Slow Food Italia organizeaza in cadrul reuniunii Terra Madre 2010 si Salonul ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite