„Cea mai buna paine”, „Cel mai bun produs de patiserie”, „Decoratii tort” si „Creatie artistica” sunt categoriile de concurs la care se pot inscrie brutarii si cofetarii, in timp ce pasionatii gastronomiei vor avea oportunitatea de a-si demonstra talentul la categoriile „Platouri reci” si „Sculptura decorativa in fructe si legume”.
Fiecare dintre aceste categorii va avea trei castigatori, care vor pleca acasa cu cate un trofeu GastroPan si, mai important, cu recunostinta si admiratia intregii bresle. Printre membrii juriului se vor afla personalitati de valoare din sectorul de profil, precum multiplul campion olimpic si mondial in sculptura in fructe si legume, Varga Karoly – promotorul acestei ramuri gastronomice.
Înscrierile la concurs sunt gratuite si se pot face on-line, pe www.gastropan.ro, pana la 15 martie 2010.
„Etaleaza-ti aptitudinile!” este un concurs de creativitate pentru bucatari, brutari si cofetari, al carui scop este desemnarea celor mai buni profesionisti ai breslei, precum si dezvaluirea de noi talente.
Concursul face parte din programul expozitiei internationale GastroPan, eveniment expozitional specializat pe nevoile intreprinzatorilor si personalului din sectorul de panificatie-cofetarie si industria HoReCa.
Expozitia GastroPan va avea loc in perioada 26-28 martie 2010, la Hotel President din Targu Mures. Organizatorii estimeaza ca peste 10.000 de vizitatori specialisti vor trece pragul expozitiei, beneficiind astfel de ofertele speciale ale mai multor zeci de expozanti din Romania si din alte 8 tari ale lumii. Evenimentul va avea un accentuat caracter practic, concentrandu-se pe desfasurarea diferitor demonstratii de gatit, probe de coacere, prezentari si degustari de produse, concursuri si showuri culinare de exceptie.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradSimplu, bun si aromat. Ce iti poti dori mai mult de atat de la un desert?
Lasagna dulce, cu branza si visineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii