„Cea mai buna paine”, „Cel mai bun produs de patiserie”, „Decoratii tort” si „Creatie artistica” sunt categoriile de concurs la care se pot inscrie brutarii si cofetarii, in timp ce pasionatii gastronomiei vor avea oportunitatea de a-si demonstra talentul la categoriile „Platouri reci” si „Sculptura decorativa in fructe si legume”.
Fiecare dintre aceste categorii va avea trei castigatori, care vor pleca acasa cu cate un trofeu GastroPan si, mai important, cu recunostinta si admiratia intregii bresle. Printre membrii juriului se vor afla personalitati de valoare din sectorul de profil, precum multiplul campion olimpic si mondial in sculptura in fructe si legume, Varga Karoly – promotorul acestei ramuri gastronomice.
Înscrierile la concurs sunt gratuite si se pot face on-line, pe www.gastropan.ro, pana la 15 martie 2010.
„Etaleaza-ti aptitudinile!” este un concurs de creativitate pentru bucatari, brutari si cofetari, al carui scop este desemnarea celor mai buni profesionisti ai breslei, precum si dezvaluirea de noi talente.
Concursul face parte din programul expozitiei internationale GastroPan, eveniment expozitional specializat pe nevoile intreprinzatorilor si personalului din sectorul de panificatie-cofetarie si industria HoReCa.
Expozitia GastroPan va avea loc in perioada 26-28 martie 2010, la Hotel President din Targu Mures. Organizatorii estimeaza ca peste 10.000 de vizitatori specialisti vor trece pragul expozitiei, beneficiind astfel de ofertele speciale ale mai multor zeci de expozanti din Romania si din alte 8 tari ale lumii. Evenimentul va avea un accentuat caracter practic, concentrandu-se pe desfasurarea diferitor demonstratii de gatit, probe de coacere, prezentari si degustari de produse, concursuri si showuri culinare de exceptie.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciMâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaAstazi va servesc cu un tort minunat cu capsuni! Ce poate fi mai bun in acest sezon? Este un tort simplu, cu o crema de...
Desert tort cu iaurt si capsuniSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii