„Cea mai buna paine”, „Cel mai bun produs de patiserie”, „Decoratii tort” si „Creatie artistica” sunt categoriile de concurs la care se pot inscrie brutarii si cofetarii, in timp ce pasionatii gastronomiei vor avea oportunitatea de a-si demonstra talentul la categoriile „Platouri reci” si „Sculptura decorativa in fructe si legume”.
Fiecare dintre aceste categorii va avea trei castigatori, care vor pleca acasa cu cate un trofeu GastroPan si, mai important, cu recunostinta si admiratia intregii bresle. Printre membrii juriului se vor afla personalitati de valoare din sectorul de profil, precum multiplul campion olimpic si mondial in sculptura in fructe si legume, Varga Karoly – promotorul acestei ramuri gastronomice.
Înscrierile la concurs sunt gratuite si se pot face on-line, pe www.gastropan.ro, pana la 15 martie 2010.
„Etaleaza-ti aptitudinile!” este un concurs de creativitate pentru bucatari, brutari si cofetari, al carui scop este desemnarea celor mai buni profesionisti ai breslei, precum si dezvaluirea de noi talente.
Concursul face parte din programul expozitiei internationale GastroPan, eveniment expozitional specializat pe nevoile intreprinzatorilor si personalului din sectorul de panificatie-cofetarie si industria HoReCa.
Expozitia GastroPan va avea loc in perioada 26-28 martie 2010, la Hotel President din Targu Mures. Organizatorii estimeaza ca peste 10.000 de vizitatori specialisti vor trece pragul expozitiei, beneficiind astfel de ofertele speciale ale mai multor zeci de expozanti din Romania si din alte 8 tari ale lumii. Evenimentul va avea un accentuat caracter practic, concentrandu-se pe desfasurarea diferitor demonstratii de gatit, probe de coacere, prezentari si degustari de produse, concursuri si showuri culinare de exceptie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii