Festival international de Vin, Arta, Gastronomie, la Iasi

Festival international de Vin, Arta, Gastronomie, la Iasi

Festivalul PROVINO promoveaza arta, cultura vinului si stiinta gastronomica si ofera publicului vizitator oportunitatea de a lua parte la o serie de evenimente cu grad sporit de interactivitate: degustari si lansari de vin, cursuri introductive in lumea vinului, show-uri gastronomice organizate in premiera la Iasi, expozitie de arta, sabrari de sampanie, intalniri cu somelieri, degustatori si Cavaleri ai Vinului. Prima zi a festivalului PROVINO este dedicata intalnirii dintre specialistii si antreprenorii din industria viniviticola si reprezentantii segmentului HoReCa. La Deschiderea Oficiala si la „Ziua HoReCa – rilor” sunt asteptati peste 500 de invitati, oficialitati, doctori in horticultura, oenologi, ingineri si tehnicieni horticoli, manageri de restaurante, hoteluri, pensiuni din judetele Suceava, Neamt, Bacau, Botosani, Vaslui si Iasi, si reprezentanti mass-media.

In EXPOZITIA PROVINO, desfasurata pe o suprafata de 2.500 de metri patrati, companii de top din industria viniviticola isi vor face cunoscute produsele si serviciile publicului larg. Vor fi prezentate peste 150 de tipuri de vinuri de la cei mai importanti producatori din tara, dar si produse si servicii auxiliare si conexe pentru industria vinului: solutii complete pentru crame, utilaje, echipamente, sisteme si accesorii pentru podgorii si crame, tratamente cu grad minim de toxicitate pentru culturile de vita de vie, pana la decantoare, carafe, pahare realizate manual, sticle decorative s.a.

SCOALA VINULUI ofera cursuri practice si teoretice de introducere in lumea vinului. Instruirea se desfasoara pe durata a sase ore, in grupe de cate 30 de persoane, iar trainerii sunt somelierul Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 si Dan Boboc, presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania.

La “Scoala Vinului” pasionatii invata de la profesionisti cum sa aprecieze un vin bun, dar si tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea iar la final primesc diplome de participare. Personalul din HoReCa beneficiaza de cursuri personalizate.

WINE & GASTRONOMY, zona dedicata degustarilor de vin realizate sub indrumarea somelierilor si degustatorilor autorizati. Participantii pot descoperi vinul preferat din 12 – 14 tipuri de vin prezentate intr-o sesiune de degustare care dureaza 45 de minute. Vor avea loc cate sase sesiuni de degustari pe zi realizate in grupe de cate 50 de persoane. Vinurile de la Festivalul PROVINO sunt promovate prin ritualul degustarii si prezentari realizate de profesionisti, ceea ce face ca experienta degustarii sa fie una memorabila, iar acestea vor fi servite alaturi de tapasuri puse la dispozitie de restaurantele partenere. Iubitorii de vin vor putea degusta: Francusa Selectie, Grasa 2005 si Feteasca Alba Demisec de la Cotnari; Fume si Cabernet Sauvignon de la Budureasca; La Cetate Shiraz si Dragaica Rosie de la Crama Oprisor; Zghihara, Feteasca Regala si Aligote de la Crama Averesti, Husi; Castel Starmina Merlot de la Vinarte, si Trei Hectare Sable Noble Alb, Rose si Rosu de la Murfatlar.

Serile ART, WINE & GASTRONOMY (19.00 – 22.00) ii au ca amfitrioni pe fratii Adrian & Catalin Paduraru. Invitatii vor asista la show-uri gastronomice sustinute de bucatari de renume si se vor putea bucura de creatiile artistilor ieseni in compania muzicii si a vinurilor bune. Vor fi realizate degustari cu vinuri special selectionate pentru aceasta ocazie de Cotnari, Bucium si Vinarte, iar Crama Averesti lanseaza “Zghihara”, un vin crescut pe langa Husi, in unicul tinut care produce acest soi nobil, cunoscut drept a fi cel mai acid vin al neamului romanesc. Somelierii, degustatorii si bucatarii vor adauga un plus de savoare fiecarei seri prin asocierea vinurilor cu produse culinare rafinate.

Vineri, 4 noiembrie, gatesc pentru invitati Adrian Lucian Sipoteanu si Cristi Zamfir, bucatari sefi la unul dintre cele mai noi si rafinate restaurante din Iasi, „La Castel”, medaliati la concursuri, la sectiunea “Creatie” si “Asocierea vinului cu preparatul culinar”.

Sambata, 5 noiembrie, Dan Boerescu, singurul roman membru concomitent al confreriilor europene ale vinului si gastronomiei „Ordo Equestris Vini Europae / Cavalerii Vinului” si „Chaine des Rotisseurs”, va realiza un show gastronomic cu vin iar umorul si carisma sa vor fi principalele ingrediente ale serii.

Duminica, 6 noiembrie, Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai in voga bucatari cu care se mandreste Bucurestiul culinar, aflat printre cei mai tineri Chefi din tara, va crea un show gastronomic de exceptie. Chef-ul scolit in Italia a gatit pentru numeroase personalitati din showbizul romanesc, iar vedete precum Nicholas Cage si Demis Roussos s-au delectat cu preparatele sale.

Vinificatori de top din Romania participa la Festivalul PROVINO: Cotnari, Murfatlar, Agroindustriala Bucium, Budureasca, Crama Oprisor, Crama Basilescu, Vinarte, Domeniile Nicoresti, Domeniile Samburesti, Crama Gramma, Crama Averesti, Lozawine si Banemi. Companii din industria conexa si industria auxiliara isi promoveaza produsele la PROVINO. Participa: Lantec Industries, Valdo Invest, Alti Prest, Vignetinox, Mateo, Loredo, TM Inox, Fabrica de sticla Fredi Onesti, Polimercolor si Andre Cristal.

Programul festivaului Provino Joi, 3 noiembrie
17.00 – 19.00 Ceremonia de Deschidere a Festivalului PROVINO
- Conferinta de deschidere PROVINO (45 de minute) – va fi dedicata industriei vinului si zonei viticole a zonei Iasului.
- Turul Oficial al Festivalului PROVINO – se va organiza in prezenta reprezentantilor segmentului HoReCa, oficialitatilor, personalitatilor si reprezentantilor mass media.
- Inaugurarea festiva a Standului Partenerului Strain – vor avea loc manifestari artistice, show-uri gastronomice, degustari de vin.
-  19.00 – 21.00 Cocktail „Seara HoReCa-rilor”, un eveniment exclusivist, la care vor participa reprezentantii segmentului HoReCa, personalitati, oficialitati, oameni de afaceri din domeniu, directori si presedinti ai asociatiilor de profil.

Vineri, 4 Noiembrie
10.00 – 20.00 Program vizitare Expozitie
10.00 – 21.00 Program de vizitare Terasa PROVINO
10.30 – 17.30 Program “Scoala Vinului”
12,30 – 17.00 Degustari multibrand in zona Wine & Gastronomy
19.00 – 22.00 Art, Music & Gastronomy

Sambata, 5 Noiembrie
10.00 – 20.00 Program vizitare Expozitie
10.00 – 21.00 Program de vizitare Terasa PROVINO
10.30 – 17.30 Program “Scoala Vinului”
12,30 – 17.00 Degustari multibrand in zona Wine & Gastronomy
19.00 – 22.00 Art, Music & Gastronomy

Duminica, 6 Noiembrie
12.00 – 20.00 Program vizitare Expozitie 12.00 – 21.00 Program de vizitare Terasa PROVINO 10.30 – 17.30 Program “Scoala Vinului” 12,30 – 17.00 Degustari multibrand in zona Wine & Gastronomy 19.00 – 22.00 Art, Music & Gastronomy

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Plachie de crap
Bucataras.RO

Plachie de crap

Imi era tare dor de niste peste, asa ca am facut o plachie de crap, buna de sa te lingi pe degete.

Plachie de crap
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola