Festival international de Vin, Arta, Gastronomie, la Iasi

(0)
admin postat de
Festivalul PROVINO promoveaza arta, cultura vinului si stiinta gastronomica si ofera publicului vizitator oportunitatea de a lua parte la o serie de evenimente cu grad sporit de interactivitate: degustari si lansari de vin, cursuri introductive in lumea vinului, show-uri gastronomice organizate in premiera la Iasi, expozitie de arta, sabrari de sampanie, intalniri cu somelieri, degustatori si Cavaleri ai Vinului. Prima zi a festivalului PROVINO este dedicata intalnirii dintre specialistii si antreprenorii din industria viniviticola si reprezentantii segmentului HoReCa. La Deschiderea Oficiala si la „Ziua HoReCa – rilor” sunt asteptati peste 500 de invitati, oficialitati, doctori in horticultura, oenologi, ingineri si tehnicieni horticoli, manageri de restaurante, hoteluri, pensiuni din judetele Suceava, Neamt, Bacau, Botosani, Vaslui si Iasi, si reprezentanti mass-media.

In EXPOZITIA PROVINO, desfasurata pe o suprafata de 2.500 de metri patrati, companii de top din industria viniviticola isi vor face cunoscute produsele si serviciile publicului larg. Vor fi prezentate peste 150 de tipuri de vinuri de la cei mai importanti producatori din tara, dar si produse si servicii auxiliare si conexe pentru industria vinului: solutii complete pentru crame, utilaje, echipamente, sisteme si accesorii pentru podgorii si crame, tratamente cu grad minim de toxicitate pentru culturile ...
de vita de vie, pana la decantoare, carafe, pahare realizate manual, sticle decorative s.a.

SCOALA VINULUI ofera cursuri practice si teoretice de introducere in lumea vinului. Instruirea se desfasoara pe durata a sase ore, in grupe de cate 30 de persoane, iar trainerii sunt somelierul Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 si Dan Boboc, presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania.

La “Scoala Vinului” pasionatii invata de la profesionisti cum sa aprecieze un vin bun, dar si tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea iar la final primesc diplome de participare. Personalul din HoReCa beneficiaza de cursuri personalizate.

WINE & GASTRONOMY, zona dedicata degustarilor de vin realizate sub indrumarea somelierilor si degustatorilor autorizati. Participantii pot descoperi vinul preferat din 12 – 14 tipuri de vin prezentate intr-o sesiune de degustare care dureaza 45 de minute. Vor avea loc cate sase sesiuni de degustari pe zi realizate in grupe de cate 50 de persoane. Vinurile de la Festivalul PROVINO sunt promovate prin ritualul degustarii si prezentari realizate de profesionisti, ceea ce face ca experienta degustarii sa fie una memorabila, iar acestea vor fi servite alaturi de tapasuri puse la dispozitie de restaurantele partenere. Iubitorii de vin vor putea degusta: Francusa Selectie, Grasa 2005 si Feteasca Alba Demisec de la Cotnari; Fume si Cabernet Sauvignon de la Budureasca; La Cetate Shiraz si Dragaica Rosie de la Crama Oprisor; Zghihara, Feteasca Regala si Aligote de la Crama Averesti, Husi; Castel Starmina Merlot de la Vinarte, si Trei Hectare Sable Noble Alb, Rose si Rosu de la Murfatlar.

Serile ART, WINE & GASTRONOMY (19.00 – 22.00) ii au ca amfitrioni pe fratii Adrian & Catalin Paduraru. Invitatii vor asista la show-uri gastronomice sustinute de bucatari de renume si se vor putea bucura de creatiile artistilor ieseni in compania muzicii si a vinurilor bune. Vor fi realizate degustari cu vinuri special selectionate pentru aceasta ocazie de Cotnari, Bucium si Vinarte, iar Crama Averesti lanseaza “Zghihara”, un vin crescut pe langa Husi, in unicul tinut care produce acest soi nobil, cunoscut drept a fi cel mai acid vin al neamului romanesc. Somelierii, degustatorii si bucatarii vor adauga un plus de savoare fiecarei seri prin asocierea vinurilor cu produse culinare rafinate.

Vineri, 4 noiembrie, gatesc pentru invitati Adrian Lucian Sipoteanu si Cristi Zamfir, bucatari sefi la unul dintre cele mai noi si rafinate restaurante din Iasi, „La Castel”, medaliati la concursuri, la sectiunea “Creatie” si “Asocierea vinului cu preparatul culinar”.

Sambata, 5 noiembrie, Dan Boerescu, singurul roman membru concomitent al confreriilor europene ale vinului si gastronomiei „Ordo Equestris Vini Europae / Cavalerii Vinului” si „Chaine des Rotisseurs”, va realiza un show gastronomic cu vin iar umorul si carisma sa vor fi principalele ingrediente ale serii.

Duminica, 6 noiembrie, Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai in voga bucatari cu care se mandreste Bucurestiul culinar, aflat printre cei mai tineri Chefi din tara, va crea un show gastronomic de exceptie. Chef-ul scolit in Italia a gatit pentru numeroase personalitati din showbizul romanesc, iar vedete precum Nicholas Cage si Demis Roussos s-au delectat cu preparatele sale.

Vinificatori de top din Romania participa la Festivalul PROVINO: Cotnari, Murfatlar, Agroindustriala Bucium, Budureasca, Crama Oprisor, Crama Basilescu, Vinarte, Domeniile Nicoresti, Domeniile Samburesti, Crama Gramma, Crama Averesti, Lozawine si Banemi. Companii din industria conexa si industria auxiliara isi promoveaza produsele la PROVINO. Participa: Lantec Industries, Valdo Invest, Alti Prest, Vignetinox, Mateo, Loredo, TM Inox, Fabrica de sticla Fredi Onesti, Polimercolor si Andre Cristal.



Programul festivaului Provino

Joi, 3 noiembrie
17.00 – 19.00 Ceremonia de Deschidere a Festivalului PROVINO
- Conferinta de deschidere PROVINO (45 de minute) – va fi dedicata industriei vinului si zonei viticole a zonei Iasului.
- Turul Oficial al Festivalului PROVINO – se va organiza in prezenta reprezentantilor segmentului HoReCa, oficialitatilor, personalitatilor si reprezentantilor mass media.
- Inaugurarea festiva a Standului Partenerului Strain – vor avea loc manifestari artistice, show-uri gastronomice, degustari de vin.
-  19.00 – 21.00 Cocktail „Seara HoReCa-rilor”, un eveniment exclusivist, la care vor participa reprezentantii segmentului HoReCa, personalitati, oficialitati, oameni de afaceri din domeniu, directori si presedinti ai asociatiilor de profil.

Vineri, 4 Noiembrie
10.00 – 20.00 Program vizitare Expozitie
10.00 – 21.00 Program de vizitare Terasa PROVINO
10.30 – 17.30 Program “Scoala Vinului”
12,30 – 17.00 Degustari multibrand in zona Wine & Gastronomy
19.00 – 22.00 Art, Music & Gastronomy


Sambata, 5 Noiembrie
10.00 – 20.00 Program vizitare Expozitie
10.00 – 21.00 Program de vizitare Terasa PROVINO
10.30 – 17.30 Program “Scoala Vinului”
12,30 – 17.00 Degustari multibrand in zona Wine & Gastronomy
19.00 – 22.00 Art, Music & Gastronomy

Duminica, 6 Noiembrie
12.00 – 20.00 Program vizitare Expozitie 12.00 – 21.00 Program de vizitare Terasa PROVINO 10.30 – 17.30 Program “Scoala Vinului” 12,30 – 17.00 Degustari multibrand in zona Wine & Gastronomy 19.00 – 22.00 Art, Music & Gastronomy
recomandari

Evenimentele inedite organizate in cadrul Festivalului PROVINO au atras publicul vizitator si expozantii prin ...

citește—

Bun la gust, sanatos daca e consumat in cantitati mici, vinul bine ales poate chiar sa imbogateasca aroma ...

citește—

Timp de 4 zile, bucurestenii, dar si cei aflati in trecere prin capitala sunt invitati sa participe la ...

citește—

PROVINO reuneste intr-una dintre cele mai importante zone viticole din tara actori importanti din industria ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite