Festivalul papricasului si Vinului la Buzias

(1)
admin postat de
Evenimentul are loc duminica 9 Octombrie 2011, la Buzias in parcul central al statiunii.
Centrul de greutate al manifestarii va fi tentativa de record mondial a lui Uica Mihai, bucatarul de la TVR3, care va gati un Szekely-gulyas de 400 de litri in colaborare cu Intreprinderea Balneara Buzias. In cazan vor fierbe dimpreuna 130 kg de carne de porc, 50 kg. de ceapa, 20 kg. de morcov, 50 kg. de ardei kapia, 50 kg. de rosii si 150 kg. de varza alba. Totul asezonat cu sare, piper, boia, cimbru, dafin si schinduf. Iar aroma specifica va fi data de vinul alb sec de Silagiu si de un rachiu de piersica turnat spre final. Bucatarii doresc sa prepare 1.200 de portii insotite de mamaliga fierbinte.

Organizatorii au pregatit si un program artistic deosebit, pe scena festivalului fiind prezente cele mai sonore nume ale folclorului banatean.

Anul trecut, Festivalul s-a bucurat de un real succes, avand aproximativ 4 000 de vizitatori, fapt ce i-a determinat pe organizatori sa continue proiectul si anul acesta.
recomandari

PROVINO reuneste intr-una dintre cele mai importante zone viticole din tara actori importanti din industria ...

citește—

Culinar.ro: Va amintiti care a fost primul fel de mancare pe care l-ati gatit si cu ce ocazie? Inevitabil, ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite