Evenimentul are loc duminica 9 Octombrie 2011, la Buzias in parcul central al statiunii.
Centrul de greutate al manifestarii va fi tentativa de record mondial a lui Uica Mihai, bucatarul de la TVR3, care va gati un Szekely-gulyas de 400 de litri in colaborare cu Intreprinderea Balneara Buzias. In cazan vor fierbe dimpreuna 130 kg de carne de porc, 50 kg. de ceapa, 20 kg. de morcov, 50 kg. de ardei kapia, 50 kg. de rosii si 150 kg. de varza alba. Totul asezonat cu sare, piper, boia, cimbru, dafin si schinduf. Iar aroma specifica va fi data de vinul alb sec de Silagiu si de un rachiu de piersica turnat spre final. Bucatarii doresc sa prepare 1.200 de portii insotite de mamaliga fierbinte.
Organizatorii au pregatit si un program artistic deosebit, pe scena festivalului fiind prezente cele mai sonore nume ale folclorului banatean. Anul trecut, Festivalul s-a bucurat de un real succes, avand aproximativ 4 000 de vizitatori, fapt ce i-a determinat pe organizatori sa continue proiectul si anul acesta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii