Festivalul papricasului si Vinului la Buzias

Festivalul papricasului si Vinului la Buzias

Evenimentul are loc duminica 9 Octombrie 2011, la Buzias in parcul central al statiunii.
Centrul de greutate al manifestarii va fi tentativa de record mondial a lui Uica Mihai, bucatarul de la TVR3, care va gati un Szekely-gulyas de 400 de litri in colaborare cu Intreprinderea Balneara Buzias. In cazan vor fierbe dimpreuna 130 kg de carne de porc, 50 kg. de ceapa, 20 kg. de morcov, 50 kg. de ardei kapia, 50 kg. de rosii si 150 kg. de varza alba. Totul asezonat cu sare, piper, boia, cimbru, dafin si schinduf. Iar aroma specifica va fi data de vinul alb sec de Silagiu si de un rachiu de piersica turnat spre final. Bucatarii doresc sa prepare 1.200 de portii insotite de mamaliga fierbinte.

Organizatorii au pregatit si un program artistic deosebit, pe scena festivalului fiind prezente cele mai sonore nume ale folclorului banatean. Anul trecut, Festivalul s-a bucurat de un real succes, avand aproximativ 4 000 de vizitatori, fapt ce i-a determinat pe organizatori sa continue proiectul si anul acesta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Musuroi de cartita cu zmeura
Bucataras.RO

Musuroi de cartita cu zmeura

Meniu copii Un tort delicios pe care copiii sigur il vor adora! Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si de la Ligia.

Musuroi de cartita cu zmeura
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!