Pe lângă prezentarea ediţiei a IX-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara, ale cărei noutăţi sunt două evenimente de promovare a vinului în faţa liderilor şi formatorilor de opinie, precum personalităţi şi jurnalişti, au fost lansate şi cele mai recente statistici din industria vitivinicolă. De asemenea, s-a discutat despre decalajul încă îngrijorător dintre importul şi exportul de vin din România, balanţa rămânând în continuare în favoarea importului, chiar dacă exportul a înregistrat o creştere faţă de anii precedenţi. Aflat în cel de-al nouălea an de desfăşurare, Salonul VINVEST Timişoara a fost şi rămâne primul eveniment din România care promovează industria vitivinicolă, de la dop la etichetă, punând accent pe educarea gustului populaţiei şi a tehnicilor corecte de degustare, promovând totodată turismul viticol. Salonul VINVEST reprezintă locul de întâlnire al producătorilor de vin cu serviciile conexe industriei vitivinicole, dar şi locul unde iubitorii de vin pot cunoaşte întregul proces de vinificaţie, unde publicului îi sunt prezentate, printre multe altele, secretele degustării şi asortării vinului cu preparatele culinare. La conferinţa de presă de joi, 22 martie, au susţinut alocuţiuni: - expert degustator Lucia Pîrvu, director VINVEST - prof. univ. dr. Nicolai Pomohaci, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice - Vasile Nicolau, şef serviciu viticultură şi vinificaţie, Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV) - Emil Dumitru, reprezentant Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) Ioana Anghel, PR manager Jidvei - Mircea Jucan, special event manager Vincon Vrancea - Nely Matran, director comunicare Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufToba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....
Toba de casa din carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereSalam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid
Salam de biscuiţi reţetăUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufMena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura MenaReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii