Follow-up conferinţa de presă - Salonul VINVEST

Follow-up conferinţa de presă  - Salonul VINVEST

Pe lângă prezentarea ediţiei a IX-a a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara, ale cărei noutăţi sunt două evenimente de promovare a vinului în faţa liderilor şi formatorilor de opinie, precum personalităţi şi jurnalişti, au fost lansate şi cele mai recente statistici din industria vitivinicolă. De asemenea, s-a discutat despre decalajul încă îngrijorător dintre importul şi exportul de vin din România, balanţa rămânând în continuare în favoarea importului, chiar dacă exportul a înregistrat o creştere faţă de anii precedenţi. Aflat în cel de-al nouălea an de desfăşurare, Salonul VINVEST Timişoara a fost şi rămâne primul eveniment din România care promovează industria vitivinicolă, de la dop la etichetă, punând accent pe educarea gustului populaţiei şi a tehnicilor corecte de degustare, promovând totodată turismul viticol. Salonul VINVEST reprezintă locul de întâlnire al producătorilor de vin cu serviciile conexe industriei vitivinicole, dar şi locul unde iubitorii de vin pot cunoaşte întregul proces de vinificaţie, unde publicului îi sunt prezentate, printre multe altele, secretele degustării şi asortării vinului cu preparatele culinare.   La conferinţa de presă de joi, 22 martie, au susţinut alocuţiuni: - expert degustator Lucia Pîrvu, director VINVEST - prof. univ. dr. Nicolai Pomohaci, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice - Vasile Nicolau, şef serviciu viticultură şi vinificaţie, Oficiul Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (ONVPV) - Emil Dumitru, reprezentant Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) Ioana Anghel, PR manager Jidvei - Mircea Jucan, special event manager Vincon Vrancea - Nely Matran, director comunicare Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos