Impresii in urma editiei a IV-a a targului Raw Generation

Impresii in urma editiei a IV-a a targului Raw Generation

Acum, la incheierea celei de-a patra editii a Targului Raw generation Expo, ne puteti impartasi cateva dintre aprecierile dvs. legate de impactul evenimentului asupra dezvoltarii tendintei Raw in Romania?
De cand am inceput sa promovam raw food in Romania ne-am dorit sa nu fim extremisti fiind preocupati sa incurajam oamenii sa consume pe langa alimentatia lor obisnuita si un procent mare de hrana vie vegetala si mai ales sa nu uite de beneficiile aduse de alimentatia naturala in viata zilnica. Romanii au fost intotdeauna preocupati de o alimentatie sanatoasa si in ultimul timp am observat ca interesul lor in ceea ce promovam noi a crescut foarte mult.

    Se poate spune ca ati avut parte de sustinere si participare activa, atat din partea adeptilor Raw Generation, cat si din partea noilor interesati de aceasta cauza?
Pe langa promovarea noastra, toata lumea interesata ne-a sustinut cum a putut si a dorit, spunand prietenilor si familiei lor despre noi. Ne-am bucurat de participarea multor invitati si estimam ca au fost in jur de 7000-8000 de oameni.   Ati avut surprize placute in cadrul evenimentului?
De surprize placute avem mereu parte si marea surpriza la aceasta editie a fost numarul mare de vizitatori.
Prezentarile din cadrul evenimentului nu s-au axat doar pe probleme de alimentatie raw, ci au abordat mai larg teme legate de sanatate si stil de viata. S-au bucurat si aceste subiecte de interes din partea publicului?
Un stil de viata sanatos implica si un mod de viata in care preocuparea nu este doar pentru a manca sanatos iar prezentarile de sanatate, protectia mediului, sport si fitness, ateliere de dezvoltare personala si cele dedicate copiilor au urmarit acest scop.
Multe dintre atelierele educative s-au centrat pe bucataria raw. Ne spuneti cate ceva despre efectele activitatilor din atelier asupra participantilor si impresiile generale in urma atelierelor?
A invata sa gatesti mai sanatos a fost mereu punctul cheie din cadrul acestui targ si oamenii sunt foarte incantati de fiecare atelier sau demonstratie culinara si asta fiindca au posibilitatea sa invete despre acest gen de alimentatie. Targul Raw Generation se adreseaza intregii familii, astfel ca un “colt al copiilor” e un lucru mai mult decat binevenit. Ce relatie au copii cu tendinta Raw? In ce fel beneficiaza in urma deciziei parintilor de a urma stilul de viata pe care il promovati?
Copiii sunt sunt primii care beneficiaza atunci cand procentul de hrana vegetala este mare in alimentatia zilnica. Atunc cand ei se dezvolta pe o asemenea alimentatie, sunt mai inteligenti si mai sanatosi decat cei crescuti pe o alimentatie care este in mare parte gatita si plina de mezeluri. Nu uitati ca mereu avem tendinta sa consumam un procent de 90% gatit in loc sa fim preocupati sa aducem un procent mai mare de crud in alimentatie si sa mentinem un procent mai mic de mancare gatita. Cand ne gandim la cruditati imediat ne ducem cu gandul  la  vitaminele, mineralele si proteinele ce le contin, nutrienti ce sunt usor de asimilat de catre corpul nostru stors de puteri. Spuneti-ne cate ceva despre cum s-au distrat copiii in “coltul” lor.
Coltul copiilor a fost locul unde mi-as fi dorit si mie sa petrec timpul mai mult. Langa ei au fost personaje imbracate in animalute, au gatit impreuna cu Irinuca, au pictat oua, au sculptat  legume si fructe si au avut parte de un timp minunat.
Potluckul a fost un success? Cum masurati reusita acestei intruniri a pasionatilor meniurilor Raw vegane?
A fost participare intensa ca de obicei si ne-am delectat cu diverse preparate delicioase. Cei prezenti au fost pregatiti cu bunatati pe masura care ne-au incatat papilele gustative.
Cum suna planurile pentru viitor in lumina celor petrecute la editia a patra a targului?
Ca si la editiile anterioare plecam cu planuri noi si marete pentru urmatoarea editie si speram ca interesul sa creasca si mai mult.
In final, aveti un mesaj pentru pasionatii de bucatarie?
Daca pana acum n-au incercat vreun preparat raw, sa incerce neaparat un desert raw care ii va incanta atat pe ei cat si pe invitatii lor. Va sugerez tortul de mai jos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Mini pizza
Bucataras.RO

Mini pizza

Pizza ... cui nu-i place pizza? La noi, daca s-ar putea, in fiecare zi s-ar manca doar pizza! :D  De aceasta data am...

Mini pizza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola