Asa ar putea fi descrisa atmosfera din weekendul 18-20 martie 2011, de la Targu Mures, unde a avut loc cea de-a treia editie a Expozitiei Internationale GastroPan.
Evenimentul a înregistrat o dezvoltare accentuata fata de anul trecut, atat în privinta numarului de expozanti (crestere de 46%), cat si a suprafetei de desfasurare (+ 43%) si implicit a gamei de solutii profesionale pentru activitatile de panificatie, cofetarie, gastronomie prezentate la standuri.
De o importanta si mai mare a fost concursul Etaleaza-ti Aptitudinile care, spre satisfactia presei si a miilor de vizitatori, a atras la aceasta editie un numar dublu de concurenti fata de anul trecut. A fost nevoie de o sala separata de peste 1.500 mp pentru a primi diversele sortimente de paine, produsele de patiserie si torturile inedite, creatiile artistice din aluat, din zahar, martipan sau ciocolata, dar si platourile culinare si sculpturile în fructe si legume impresionante din concurs.
Castigatorii concursului GastroPan
Etaleaza-ti Aptitudinile 2011
CATEGORIA PANIFICATIE-PATISERIE
Categoria P1: Paine (Tematica: paine sanatoasa)
Premiul I.: Diószegi László – Sfantu Gheorghe
Premiul II.: Gere István - Ungaria
Premiul III.: Tankó Péter - Lunca de Sus
Premiul special „Painea Natiunii în 2011”: Diószegi László- Sfantu Gheorghe
Categoria P2: Patiserie (Tematica: alimentatia sanatoasa)
Premiul I. Sandu Sarolta - Miercurea Ciuc
Premiul II.: Kabai János - Targu Mures
Premiul III.: Florentina Velciu - Bucuresti
Categoria 3: Creatie artistica în aluat (Tematica: Lumea satului)
Premiul I.: Tőkés Tibor - Targu Mures
Premiul II.: Balogh Ferenc, Bartalis Csaba si Sandu Sarolta - Miercurea Ciuc
Premiul III: Voicu Marian – Roata de Jos
CATEGORIA COFETARIE
Categoria C1: Decorare tort (Tematica: Sarbatorile Pascale)
Premiul I.: Farkas Ferenc Attila - Sfantu Gheorghe
Premiul II.: Carmela Dragomir - Campina
Premiul III.: Popovici Niculina - Timisoara
Premiu Special: Blaga Angela - Targu Mures Categoria C2: Creatie artistica in cofetarie (Tematica: Primavara - inclusiv sarbatorile pascale) Premiul I.: Carmela Dragomir - Campina
Premiul II.: Farkas Ferenc Attila - Sfantu Gheorghe
Premiul III.: Szabó Sándor Ferenc - Ungaria
Premiu Special: - Berceanu Andrada - Santana de Mures - Lengyel László Levente - Odorheiu Secuiesc
CATEGORIA GASTRONOMIE Categoria G1: Platouri preparate reci (Tematica: platou rece pentru 8-10 persoane) Premiul I.: Bercea Dragos (Predeal) si Buzea Daniel - Brasov;
Premiul II.: Negescu Adrian – Brasov;
Premiul III.: Scoala Bella Italia - Braila
Premiu Special: - Bozdoc Elena – Complex Bazna - Bazna
- Timar Ioan – Top Star 2000 Srl - Covasna
- Velvet Music - Timisoara
- Nemes Rares Ilie - Sibiu
Categoria G2: Sculptura decorativa în fructe si legume (Tematica: Primavara) Premiul I.: Chitic Alexandru - Brasov
Premiul II.: Kígyósi János - Ungaria
Premiul III.: scoala Bella Italia - Braila
Premiu Special: Tamás Gábor si Takács József, Ungaria
Castigatorii concursului foto „Omul si Painea”
Premiul I. Kerekes István - Ungaria
Premiul II. Zaharia Constantin - Maracineni
Premiul III. Harmopan SA - Miercurea Ciuc
Expozitia GastroPan a beneficiat de sprijinul celor mai importante organizatii profesionale locale si europene din domeniul panificatiei, cofetariei si gastronomiei. Au fost prezenti la eveniment atat liderii asociatiilor de profil, cat si membrii specialisti cu înalta pregatire profesionala, care au contribuit la realizarea unor concursuri, demonstratii si programe profesionale de valoare maxima.
Pe www.gastropan.ro aveti o galerie foto cu cateva din momentele principale de la GastroPan 2011!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeInvelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii