Inovatia si creativitatea au fost premiate la GastroPan 2011

Inovatia si creativitatea au fost premiate la GastroPan 2011

Asa ar putea fi descrisa atmosfera din weekendul 18-20 martie 2011, de la Targu Mures, unde a avut loc cea de-a treia editie a Expozitiei Internationale GastroPan.

Evenimentul a înregistrat o dezvoltare accentuata fata de anul trecut, atat în privinta numarului de expozanti (crestere de 46%), cat si a suprafetei de desfasurare (+ 43%) si implicit a gamei de solutii profesionale pentru activitatile de panificatie, cofetarie, gastronomie prezentate la standuri.

De o importanta si mai mare a fost concursul Etaleaza-ti Aptitudinile care, spre satisfactia presei si a miilor de vizitatori, a atras la aceasta editie un numar dublu de concurenti fata de anul trecut. A fost nevoie de o sala separata de peste 1.500 mp pentru a primi diversele sortimente de paine, produsele de patiserie si torturile inedite, creatiile artistice din aluat, din zahar, martipan sau ciocolata, dar si platourile culinare si sculpturile în fructe si legume impresionante din concurs.

Castigatorii concursului GastroPan

Etaleaza-ti Aptitudinile 2011

CATEGORIA PANIFICATIE-PATISERIE

Categoria P1: Paine (Tematica: paine sanatoasa)
Premiul I.: Diószegi László –  Sfantu Gheorghe
Premiul II.: Gere István  - Ungaria
Premiul III.: Tankó Péter  - Lunca de Sus
Premiul special „Painea Natiunii în 2011”: Diószegi László- Sfantu Gheorghe
Categoria P2: Patiserie (Tematica: alimentatia sanatoasa)
Premiul I. Sandu Sarolta  - Miercurea Ciuc
Premiul II.: Kabai János - Targu Mures
Premiul III.: Florentina Velciu  - Bucuresti
Categoria 3: Creatie artistica în aluat (Tematica: Lumea satului)
Premiul I.: Tőkés Tibor  - Targu Mures
Premiul II.: Balogh Ferenc, Bartalis Csaba si Sandu Sarolta - Miercurea Ciuc
Premiul III: Voicu Marian –  Roata de Jos
CATEGORIA COFETARIE
Categoria C1: Decorare tort (Tematica: Sarbatorile Pascale)
Premiul I.: Farkas Ferenc Attila - Sfantu Gheorghe
Premiul II.: Carmela Dragomir - Campina
Premiul III.: Popovici Niculina  - Timisoara
Premiu Special: Blaga Angela  - Targu Mures Categoria C2: Creatie artistica in cofetarie (Tematica: Primavara - inclusiv sarbatorile pascale) Premiul I.: Carmela Dragomir  - Campina
Premiul II.: Farkas Ferenc Attila - Sfantu Gheorghe
Premiul III.: Szabó Sándor Ferenc  - Ungaria
Premiu Special: - Berceanu Andrada - Santana de Mures - Lengyel László Levente - Odorheiu Secuiesc
CATEGORIA GASTRONOMIE Categoria G1: Platouri preparate reci (Tematica: platou rece pentru 8-10 persoane) Premiul I.: Bercea Dragos (Predeal) si Buzea Daniel  - Brasov;
Premiul II.: Negescu Adrian –  Brasov;
Premiul III.: Scoala Bella Italia - Braila
Premiu Special: - Bozdoc Elena – Complex Bazna - Bazna
- Timar Ioan – Top Star 2000 Srl - Covasna
- Velvet Music - Timisoara
- Nemes Rares Ilie  - Sibiu
Categoria G2: Sculptura decorativa în fructe si legume (Tematica: Primavara) Premiul I.: Chitic Alexandru - Brasov
Premiul II.: Kígyósi János - Ungaria
Premiul III.: scoala Bella Italia - Braila
Premiu Special: Tamás Gábor si Takács József, Ungaria
Castigatorii concursului foto „Omul si Painea”
Premiul I. Kerekes István - Ungaria
Premiul II. Zaharia Constantin - Maracineni
Premiul III. Harmopan SA - Miercurea Ciuc

Expozitia GastroPan a beneficiat de sprijinul celor mai importante organizatii profesionale locale si europene din domeniul panificatiei, cofetariei si gastronomiei. Au fost prezenti la eveniment atat liderii asociatiilor de profil, cat si membrii specialisti cu înalta pregatire profesionala, care au contribuit la realizarea unor concursuri, demonstratii si programe profesionale de valoare maxima.

Pe www.gastropan.ro aveti o galerie foto cu cateva din momentele principale de la GastroPan 2011!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide
Bucataras.RO

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide

Am pregatit o prajitura finuta si umeda, inspirandu-ma de la lucia_bp de pe reteteculinare.ro. Imi pare rau ca m-am jucat...

Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa