Asa ar putea fi descrisa atmosfera din weekendul 18-20 martie 2011, de la Targu Mures, unde a avut loc cea de-a treia editie a Expozitiei Internationale GastroPan.
Evenimentul a înregistrat o dezvoltare accentuata fata de anul trecut, atat în privinta numarului de expozanti (crestere de 46%), cat si a suprafetei de desfasurare (+ 43%) si implicit a gamei de solutii profesionale pentru activitatile de panificatie, cofetarie, gastronomie prezentate la standuri.
De o importanta si mai mare a fost concursul Etaleaza-ti Aptitudinile care, spre satisfactia presei si a miilor de vizitatori, a atras la aceasta editie un numar dublu de concurenti fata de anul trecut. A fost nevoie de o sala separata de peste 1.500 mp pentru a primi diversele sortimente de paine, produsele de patiserie si torturile inedite, creatiile artistice din aluat, din zahar, martipan sau ciocolata, dar si platourile culinare si sculpturile în fructe si legume impresionante din concurs.
Castigatorii concursului GastroPan
Etaleaza-ti Aptitudinile 2011
CATEGORIA PANIFICATIE-PATISERIE
Categoria P1: Paine (Tematica: paine sanatoasa)
Premiul I.: Diószegi László – Sfantu Gheorghe
Premiul II.: Gere István - Ungaria
Premiul III.: Tankó Péter - Lunca de Sus
Premiul special „Painea Natiunii în 2011”: Diószegi László- Sfantu Gheorghe
Categoria P2: Patiserie (Tematica: alimentatia sanatoasa)
Premiul I. Sandu Sarolta - Miercurea Ciuc
Premiul II.: Kabai János - Targu Mures
Premiul III.: Florentina Velciu - Bucuresti
Categoria 3: Creatie artistica în aluat (Tematica: Lumea satului)
Premiul I.: Tőkés Tibor - Targu Mures
Premiul II.: Balogh Ferenc, Bartalis Csaba si Sandu Sarolta - Miercurea Ciuc
Premiul III: Voicu Marian – Roata de Jos
CATEGORIA COFETARIE
Categoria C1: Decorare tort (Tematica: Sarbatorile Pascale)
Premiul I.: Farkas Ferenc Attila - Sfantu Gheorghe
Premiul II.: Carmela Dragomir - Campina
Premiul III.: Popovici Niculina - Timisoara
Premiu Special: Blaga Angela - Targu Mures Categoria C2: Creatie artistica in cofetarie (Tematica: Primavara - inclusiv sarbatorile pascale) Premiul I.: Carmela Dragomir - Campina
Premiul II.: Farkas Ferenc Attila - Sfantu Gheorghe
Premiul III.: Szabó Sándor Ferenc - Ungaria
Premiu Special: - Berceanu Andrada - Santana de Mures - Lengyel László Levente - Odorheiu Secuiesc
CATEGORIA GASTRONOMIE Categoria G1: Platouri preparate reci (Tematica: platou rece pentru 8-10 persoane) Premiul I.: Bercea Dragos (Predeal) si Buzea Daniel - Brasov;
Premiul II.: Negescu Adrian – Brasov;
Premiul III.: Scoala Bella Italia - Braila
Premiu Special: - Bozdoc Elena – Complex Bazna - Bazna
- Timar Ioan – Top Star 2000 Srl - Covasna
- Velvet Music - Timisoara
- Nemes Rares Ilie - Sibiu
Categoria G2: Sculptura decorativa în fructe si legume (Tematica: Primavara) Premiul I.: Chitic Alexandru - Brasov
Premiul II.: Kígyósi János - Ungaria
Premiul III.: scoala Bella Italia - Braila
Premiu Special: Tamás Gábor si Takács József, Ungaria
Castigatorii concursului foto „Omul si Painea”
Premiul I. Kerekes István - Ungaria
Premiul II. Zaharia Constantin - Maracineni
Premiul III. Harmopan SA - Miercurea Ciuc
Expozitia GastroPan a beneficiat de sprijinul celor mai importante organizatii profesionale locale si europene din domeniul panificatiei, cofetariei si gastronomiei. Au fost prezenti la eveniment atat liderii asociatiilor de profil, cat si membrii specialisti cu înalta pregatire profesionala, care au contribuit la realizarea unor concursuri, demonstratii si programe profesionale de valoare maxima.
Pe www.gastropan.ro aveti o galerie foto cu cateva din momentele principale de la GastroPan 2011!
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaA iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!
Rulada cu sunca si branza de capraPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii