Vinurile medaliate la IWCB sunt rezultatele jurizarii expertilor straini si romani a peste 700 probe degustate. Specialisti din toata lumea dau verdictul: vinurile valoroase poarta pe sticla medaliile Concursului International de Vinuri Bucuresti ~ International Wine Contest Bucharest. Pe 22-25 mai, Biblioteca Nationala gazduieste unul dintre cele mai prestigioase concursuri de profil, International Wine Contest Bucharest (IWCB). Vinurile castigatoare vor fi premiate in cadrul galei care va avea loc pe 3 iunie, iar medaliile acordate sunt repere importante pentru profesionisti si pentru iubitorii vinului. Ierarhia creata de IWCB reprezinta baza pentru selectiile restaurantelor, pentru listarile magazinelor reumite, dar si pentru pasionatii de vinuri. Insemnele IWCB, medaliile de aur si argint care se aplica pe sticle, sunt usor de recunoscut dupa paharul negru -care reprezinta "degustarea in orb"- simbolul obiectivitatii juriului care evalueaza vinurile fara a le cunoaste identitatea. Vinurile participante la IWCB provin din 18-20 tari viticole si sunt evaluate dupa un sistem standardizat care nu lasa loc influenței de marketing. Vinurile sunt “secretizate” si nu li se cunoaste identitatea. Sunt analizate pe etape: aspectul, mirosul, gustul, echilibrul. Vinurile romanesti obtinute din soiuri romanesti (Feteasca Neagra, Feteasca Alba) cupajate cu soiuri internationale (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc) obtin note care le pun in competitie directa cu vinurile din import pentru ocuparea unui loc pe podium. In premiera, anul acesta intra in concurs si vinuri din China. International Wine Contest Bucharest, Concursul International de Vinuri Bucuresti este un instrument vital pentru piata romaneasca de vinuri, pentru producatori si importatori, dar si pentru fiecare dintre noi, pentru brandul de tara si pentru impunerea vinului de calitate ca valoare culturala si identitara. Lista vinurilor premiate la International Wine Contest Bucharest, pentru fiecare editie, se afiseaza pe site-ul www.iwcb.ro.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii