Vinurile medaliate la IWCB sunt rezultatele jurizarii expertilor straini si romani a peste 700 probe degustate. Specialisti din toata lumea dau verdictul: vinurile valoroase poarta pe sticla medaliile Concursului International de Vinuri Bucuresti ~ International Wine Contest Bucharest. Pe 22-25 mai, Biblioteca Nationala gazduieste unul dintre cele mai prestigioase concursuri de profil, International Wine Contest Bucharest (IWCB). Vinurile castigatoare vor fi premiate in cadrul galei care va avea loc pe 3 iunie, iar medaliile acordate sunt repere importante pentru profesionisti si pentru iubitorii vinului. Ierarhia creata de IWCB reprezinta baza pentru selectiile restaurantelor, pentru listarile magazinelor reumite, dar si pentru pasionatii de vinuri. Insemnele IWCB, medaliile de aur si argint care se aplica pe sticle, sunt usor de recunoscut dupa paharul negru -care reprezinta "degustarea in orb"- simbolul obiectivitatii juriului care evalueaza vinurile fara a le cunoaste identitatea. Vinurile participante la IWCB provin din 18-20 tari viticole si sunt evaluate dupa un sistem standardizat care nu lasa loc influenței de marketing. Vinurile sunt “secretizate” si nu li se cunoaste identitatea. Sunt analizate pe etape: aspectul, mirosul, gustul, echilibrul. Vinurile romanesti obtinute din soiuri romanesti (Feteasca Neagra, Feteasca Alba) cupajate cu soiuri internationale (Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc) obtin note care le pun in competitie directa cu vinurile din import pentru ocuparea unui loc pe podium. In premiera, anul acesta intra in concurs si vinuri din China. International Wine Contest Bucharest, Concursul International de Vinuri Bucuresti este un instrument vital pentru piata romaneasca de vinuri, pentru producatori si importatori, dar si pentru fiecare dintre noi, pentru brandul de tara si pentru impunerea vinului de calitate ca valoare culturala si identitara. Lista vinurilor premiate la International Wine Contest Bucharest, pentru fiecare editie, se afiseaza pe site-ul www.iwcb.ro.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaForma lor m-a dus cu gindul la norii de pe cer intr-o zi linistita ...Dar nu doar forma si culoarea ...va zic...biscuitii...
Desert biscuiti NorisoriSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii