Dupa ani de lupta impotruva obiceiurilor alimentare americane, Jamie Oliver a inregistrat in sfarsit prima mare victorie. El a reusit sa convinga cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food din Statele Unite sa schimbe reteta de hamburger. Celebrul bucatar denumeste materia prima pentru hamburger, cea care se obtine cu ajutorul hidratului de amoniu mâzga roz si a explicat in numeroase emisiuni ale sale care este procedura prin care este obtinuta aceasta pasta. Pentru hamburger, spune Jamie Oliver, grasimea din carne si alte resturi si oase care nu se mai pot consuma se dizolva cu ajutorul hidratului de amoniu. Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite, recunoaste ca hidratul de amoniu trebuie interzis: „Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vită drept un produs fraudulos", a declarat Zirnstein. Ingredientul nu a fost descoperit pana acum decat în produsele comercializate de McDonald's în Statele Unite. Alte doua lanturi de fast-food de renume din America, Burger King si Taco Bell, au renunţat la a mai utiliza hidratul de amoniu in producerea hamburgerilor. Hidratul de amoniu este folosit si in produsele de curatare a sticlei, datorita proprietatilor sale de a dizolva murdaria si grasimea.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii