Avand in portofoliu nu mai putin de 19 stele Michelin si posesor a numeroase restaurante de prestigiu in lumea intreaga, Ducasse este obisnuit sa pregateasca evenimente de o asemenea anvergura. Totusi celebrul bucatar spune ca inca nu a avut ocazia sa pregateasca masa pentru vreun sef de stat.
Familia regala va avea 500 de invitati la nunta de sambata. Alain Ducasse a declarat recent intr-un interviu pentru Associated Press ca are o echipa de 350 de persoane, impreuna cu care va pregati, la cererea expresa a Printului un meniu mediteraneean.
„Printul Albert este foarte preocupat sa conserve flora si fauna specifica zonei mediteraneene”, spune Ducasee. „De aceea am hotarat sa alcatuim un meniu sustenabil, bazat pe produse locale”, mai spune marele maestru.
In meniu se vor regasi specialitati de peste proaspat pescuit, legume de gradina si fucte pentru desert.
In afara de sampania, care va fi adusa din zona Champagne, din nord – estul Franatei si vinul Sud African – care a fost ales datorita originilor viitoarei mirese, toate produsele provin de pe o raza de 10 km de Monaco. Multe dintre produse provin chiar de pe domeniile de la Rocagel ale Printului Albert.
Alain Ducasse impreuna cu un alt bucatar celebru al micului principat Joel Robuchon vor pregati pentru oasepti si un brunch post-festiv de duminica.
Intre invitatii de seama ai acestei nunti regale se numara Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, celebrul creator de moda Karl Lagerfeld, familia regala suedeza, familia regala belgiana, presedintele Comisiei europene José-Manuel Barroso, precum si multi alti monarhi si sefi de stat.Din Romania vor participa Printul Paul si prinţesa Lia, Principesa Margareta si Principele Radu, dar si Ilie Nastase.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii