Meniu cu produse locale la nunta printului Albert de Monaco

Meniu cu produse locale la nunta printului Albert de Monaco

Avand in portofoliu nu mai putin de 19 stele Michelin si posesor a numeroase restaurante de prestigiu in lumea intreaga, Ducasse este obisnuit sa pregateasca evenimente de o asemenea anvergura. Totusi celebrul bucatar spune ca inca nu a avut ocazia sa pregateasca masa pentru vreun sef de stat.

Familia regala va avea 500 de invitati la nunta de sambata. Alain Ducasse a declarat recent intr-un interviu pentru Associated Press ca are o echipa de 350 de persoane, impreuna cu care va pregati, la cererea expresa a Printului un meniu mediteraneean.

„Printul Albert este foarte preocupat sa conserve flora si fauna specifica zonei mediteraneene”, spune Ducasee. „De aceea am hotarat sa alcatuim un meniu sustenabil, bazat pe produse locale”, mai spune marele maestru.

In meniu se vor regasi specialitati de peste proaspat pescuit, legume de gradina si fucte pentru desert.

In afara de sampania, care va fi adusa din zona Champagne, din nord – estul Franatei si vinul Sud African – care a fost ales datorita originilor viitoarei mirese, toate produsele provin de pe o raza de 10 km de Monaco. Multe dintre produse provin chiar de pe domeniile de la Rocagel ale Printului Albert.

Alain Ducasse impreuna cu un alt bucatar celebru al micului principat Joel Robuchon vor pregati pentru oasepti si un brunch post-festiv de duminica.

Intre invitatii de seama ai acestei nunti regale se numara Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, celebrul creator de moda Karl Lagerfeld, familia regala suedeza, familia regala belgiana, presedintele Comisiei europene José-Manuel Barroso, precum si multi alti monarhi si sefi de stat.Din Romania vor participa Printul Paul si prinţesa Lia, Principesa Margareta si Principele Radu, dar si Ilie Nastase.      

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa