Meniu cu produse locale la nunta printului Albert de Monaco

Meniu cu produse locale la nunta printului Albert de Monaco

Avand in portofoliu nu mai putin de 19 stele Michelin si posesor a numeroase restaurante de prestigiu in lumea intreaga, Ducasse este obisnuit sa pregateasca evenimente de o asemenea anvergura. Totusi celebrul bucatar spune ca inca nu a avut ocazia sa pregateasca masa pentru vreun sef de stat.

Familia regala va avea 500 de invitati la nunta de sambata. Alain Ducasse a declarat recent intr-un interviu pentru Associated Press ca are o echipa de 350 de persoane, impreuna cu care va pregati, la cererea expresa a Printului un meniu mediteraneean.

„Printul Albert este foarte preocupat sa conserve flora si fauna specifica zonei mediteraneene”, spune Ducasee. „De aceea am hotarat sa alcatuim un meniu sustenabil, bazat pe produse locale”, mai spune marele maestru.

In meniu se vor regasi specialitati de peste proaspat pescuit, legume de gradina si fucte pentru desert.

In afara de sampania, care va fi adusa din zona Champagne, din nord – estul Franatei si vinul Sud African – care a fost ales datorita originilor viitoarei mirese, toate produsele provin de pe o raza de 10 km de Monaco. Multe dintre produse provin chiar de pe domeniile de la Rocagel ale Printului Albert.

Alain Ducasse impreuna cu un alt bucatar celebru al micului principat Joel Robuchon vor pregati pentru oasepti si un brunch post-festiv de duminica.

Intre invitatii de seama ai acestei nunti regale se numara Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, celebrul creator de moda Karl Lagerfeld, familia regala suedeza, familia regala belgiana, presedintele Comisiei europene José-Manuel Barroso, precum si multi alti monarhi si sefi de stat.Din Romania vor participa Printul Paul si prinţesa Lia, Principesa Margareta si Principele Radu, dar si Ilie Nastase.      

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Un deliciu de toamna!!!

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui
Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Zacusca
1
Zacusca

Zacusca

Tare buna pentru iarna

Zacusca
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Prajitura cu ciocolata si caramel
3
Prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

Prajitura cu ciocolata si caramel este o prajitura de casa delicioasa ce poate fi pregatita pentru diverse ocazii festive sau...

Prajitura cu ciocolata si caramel
Prajitura Fanta
4
Prajituri

Prajitura Fanta

Simpla, buna si de mare efect... zic eu!

Prajitura Fanta
Cheesecake cu capsuni
5
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Parteneri
Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate

Ciorba de perisoare este una dintre ciorbele noastre preferate si imi place s-o prepar in multe moduri: simpla, ca cea de...

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate
Sarmale cu hrisca si ghebe
Gustos.RO

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet