Punctul culminant al acestui eveniment va fi cooking show-ul prezentat de Horia Virlan si Jakob Hausmann, cei doi cunoscuti „chefs” ai TV show-urilor romanesti.
Noul produs turistic „Mobile Cooking Romania” combina comorile culinare si traditiile din „Gradina Carpatilor” cu locurile spectaculoase din Romania. O cabana luxoasa in mijlocul padurii buzoiene va fi locatia ce va gazdui deschiderea primului sezon oficial de trufe organizat in Romania.
Trufele – diamantele negre ale haute cuisine – se foloseau in Romania din cele mai vechi timpuri, date uitarii in ultima suta de ani. „Mobile Cooking Romania” doreste sa reinvie vechea traditie si sa promoveze turismul culinar in regiunea muntilor Carpati.
Evenimentul de deschidere a sezonului de trufe incepe cu introducerea in lumea trufelor si o vanatoare de trufe incadrata de profesionistii Asociatiei Cautatorilor de Trufe din Romania - ACTRU.
Aventura culinara va continua cu o degustare de vinuri din Dealu Mare si produse traditionale, regionale buzoiene. Marii „ chefs” Horia Virlan si Jakob Hausmann, in cadrul cooking show-ului, va vor prezenta modul de preparare a trufelor prin retete traditionale si internationale. Acest eveniment marcheaza inceputul sezonului de vanatoare de trufe in Buzau, sezon ce se va desfasura din Iunie pana in Februarie. Locurile pentru acest eveniment sunt limitate. Pentru rezervari si informatii va rugam sa ne scrieti pe adresa: [email protected]
Despre Mobile Cooking Romania
„Mobile Cooking Romania” este un produs turistic inovativ ce combina vizitarea locurilor spectaculoase cu degustarea comorilor culinare din „Gradina Carpatilor”. Acest proiect a fost dezvoltat de „Carpathian Tourism Cluster Romania” impreuna cu mai multe asociatii romanesti de dezvoltare turistica.
Ideea conceptului “Mobile Cooking Romania” este sa atraga noi turisti cu un program culinar turistic de exceptie. O bucatarie mobila special conceputa si un sistem de transport vor facilita ofertarea evenimentelor in locuri extraordinare cum ar fi: experiente culinare medievale in incinta castelelor, prepararea pestelui pe barca in Delta Dunarii, preparate cu vin intre viile Dealului Mare sau aventuri culinare in aer liber in padurile buzoiene. “Mobile Cooking Romania” include mai mult de 20 de locatii spectaculoase din Romania cum ar fi castelul Bran, Fortareata Fagaras, mai multe biserici fortificate saxone sau Focul Viu de la Lopatari.
Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul : www.mobile-cooking-romania.com
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAm incercat de cateva ori sa fac mancare de urzici sau de spanac, dar care sa ii fie pe plac sotului. Am facut mereu dupa...
Urzici cu sos alb si ouReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii