O masă caldă pentru Sărbători reci

O masă caldă pentru Sărbători reci

Chef Cezar Munteanu, voluntarii Carusel şi studenţii Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială de la Universitatea din Bucureşti vor găti mâncare caldă în cadrul restaurantului “La Mama” din Piața Alba Iulia şi apoi o vor distribui persoanelor marginalizate şi excluse social din Centrul Vechi al Bucureştiului.   „Aceasta este o acţiune de solidaritate cu persoanele expuse riscului de îmbolnăvire, care trăiesc cu HIV, locuiesc pe stradă, practică sexul comercial, consumă droguri injectabile sau cerşesc şi care nu au acces la o masă caldă. Atenţia noastră este îndreptată asupra acestor oameni pe tot parcursul anului, săptămânal distribuim mâncare pentru 40 de persoane şi ne îngrijim ca aceştia să beneficieze de serviciile socio-medicale de care au nevoie”, a declarat Marian Ursan, Preşedintele Asociaţiei Carusel. Anul trecut, la prima ediţie a evenimentului “Sărbătorile sunt pentru toţi!”, au fost pregătite 180 de porţii de mâncare caldă, care au fost distribuite persoanelor defavorizate din zona Centrului Vechi al Capitalei. “Sunt implicat în mai multe proiecte de solidaritate socială, împreună cu asociaţia mea <Chef Cezar, stil de viaţă sănătos>, şi voi continuă să mă implic. Gătesc, ca şi anul trecut, mâncare consistentă, simplă, tradiţional românească, care să aminteasca acestor oameni de spiritul sărbătorilor de iarnă. Voi folosi ingredientele pe care ni le pun la dispoziţie companiile ce susţin acest eveniment. Mă bucur că am găsit şi anul acesta entuziasm şi înţelegere pentru o astfel de acţiune şi mulţumesc celor implicaţi în proiect ca parteneri, sponsori sau voluntari”, a declarat Chef Cezar Munteanu. Anul acesta, organizarea evenimentului se numără printre primele acțiuni ale noului Departament de Comunicare și Strângere de Fonduri din cadrul Asociației Carusel. Departamentul este nou înființat în cadrul proiectului „Centrul Caracuda – Ferentari (servicii sociale şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri)”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Asociaţia  Carusel îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor consumatoare de droguri şi alcool, celor care practică sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care trăiesc pe stradă sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, şi a tuturor celor care sunt la risc de îmbolnăvire, marginalizare şi excluziune socială. Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Elveţiei, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asociaţia “Chef Cezar, stil de viaţă sănătos”, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Master Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport, Asociaţia Accept, cu sprijinul Selgros Cash&Carry România, Restaurantul La Mama, Supremia, Naturelo, Orkla Foods România, Angst, Titan, Food Box, Friends Pub, Vighor, Tipărituri.ro şi Pure Clean. Desfășurătorul evenimentului: 09:00 – 13:00 Chef Cezar gătește în bucătăria restaurantului La Mama din Piața Alba Iulia, nr. 2; 13:00 – 14:00 Conferinţă de presă (Excelenţa Sa Jean – Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România, Chef Cezar Munteanu și Marian Ursan, Preşedintele Asociaţiei Carusel); 13:00 – 18:00 Pregătirea şi distribuirea pachetelor cu alimente în Centrul Vechi al Bucureștiului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
CARNE ASADA
Bucataras.RO

CARNE ASADA

Carne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...

CARNE ASADA
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!