O masă caldă pentru Sărbători reci

O masă caldă pentru Sărbători reci

Chef Cezar Munteanu, voluntarii Carusel şi studenţii Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială de la Universitatea din Bucureşti vor găti mâncare caldă în cadrul restaurantului “La Mama” din Piața Alba Iulia şi apoi o vor distribui persoanelor marginalizate şi excluse social din Centrul Vechi al Bucureştiului.   „Aceasta este o acţiune de solidaritate cu persoanele expuse riscului de îmbolnăvire, care trăiesc cu HIV, locuiesc pe stradă, practică sexul comercial, consumă droguri injectabile sau cerşesc şi care nu au acces la o masă caldă. Atenţia noastră este îndreptată asupra acestor oameni pe tot parcursul anului, săptămânal distribuim mâncare pentru 40 de persoane şi ne îngrijim ca aceştia să beneficieze de serviciile socio-medicale de care au nevoie”, a declarat Marian Ursan, Preşedintele Asociaţiei Carusel. Anul trecut, la prima ediţie a evenimentului “Sărbătorile sunt pentru toţi!”, au fost pregătite 180 de porţii de mâncare caldă, care au fost distribuite persoanelor defavorizate din zona Centrului Vechi al Capitalei. “Sunt implicat în mai multe proiecte de solidaritate socială, împreună cu asociaţia mea <Chef Cezar, stil de viaţă sănătos>, şi voi continuă să mă implic. Gătesc, ca şi anul trecut, mâncare consistentă, simplă, tradiţional românească, care să aminteasca acestor oameni de spiritul sărbătorilor de iarnă. Voi folosi ingredientele pe care ni le pun la dispoziţie companiile ce susţin acest eveniment. Mă bucur că am găsit şi anul acesta entuziasm şi înţelegere pentru o astfel de acţiune şi mulţumesc celor implicaţi în proiect ca parteneri, sponsori sau voluntari”, a declarat Chef Cezar Munteanu. Anul acesta, organizarea evenimentului se numără printre primele acțiuni ale noului Departament de Comunicare și Strângere de Fonduri din cadrul Asociației Carusel. Departamentul este nou înființat în cadrul proiectului „Centrul Caracuda – Ferentari (servicii sociale şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri)”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Asociaţia  Carusel îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor consumatoare de droguri şi alcool, celor care practică sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care trăiesc pe stradă sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, şi a tuturor celor care sunt la risc de îmbolnăvire, marginalizare şi excluziune socială. Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Elveţiei, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asociaţia “Chef Cezar, stil de viaţă sănătos”, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Master Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport, Asociaţia Accept, cu sprijinul Selgros Cash&Carry România, Restaurantul La Mama, Supremia, Naturelo, Orkla Foods România, Angst, Titan, Food Box, Friends Pub, Vighor, Tipărituri.ro şi Pure Clean. Desfășurătorul evenimentului: 09:00 – 13:00 Chef Cezar gătește în bucătăria restaurantului La Mama din Piața Alba Iulia, nr. 2; 13:00 – 14:00 Conferinţă de presă (Excelenţa Sa Jean – Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România, Chef Cezar Munteanu și Marian Ursan, Preşedintele Asociaţiei Carusel); 13:00 – 18:00 Pregătirea şi distribuirea pachetelor cu alimente în Centrul Vechi al Bucureștiului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa