O masă caldă pentru Sărbători reci

O masă caldă pentru Sărbători reci

Chef Cezar Munteanu, voluntarii Carusel şi studenţii Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială de la Universitatea din Bucureşti vor găti mâncare caldă în cadrul restaurantului “La Mama” din Piața Alba Iulia şi apoi o vor distribui persoanelor marginalizate şi excluse social din Centrul Vechi al Bucureştiului.   „Aceasta este o acţiune de solidaritate cu persoanele expuse riscului de îmbolnăvire, care trăiesc cu HIV, locuiesc pe stradă, practică sexul comercial, consumă droguri injectabile sau cerşesc şi care nu au acces la o masă caldă. Atenţia noastră este îndreptată asupra acestor oameni pe tot parcursul anului, săptămânal distribuim mâncare pentru 40 de persoane şi ne îngrijim ca aceştia să beneficieze de serviciile socio-medicale de care au nevoie”, a declarat Marian Ursan, Preşedintele Asociaţiei Carusel. Anul trecut, la prima ediţie a evenimentului “Sărbătorile sunt pentru toţi!”, au fost pregătite 180 de porţii de mâncare caldă, care au fost distribuite persoanelor defavorizate din zona Centrului Vechi al Capitalei. “Sunt implicat în mai multe proiecte de solidaritate socială, împreună cu asociaţia mea <Chef Cezar, stil de viaţă sănătos>, şi voi continuă să mă implic. Gătesc, ca şi anul trecut, mâncare consistentă, simplă, tradiţional românească, care să aminteasca acestor oameni de spiritul sărbătorilor de iarnă. Voi folosi ingredientele pe care ni le pun la dispoziţie companiile ce susţin acest eveniment. Mă bucur că am găsit şi anul acesta entuziasm şi înţelegere pentru o astfel de acţiune şi mulţumesc celor implicaţi în proiect ca parteneri, sponsori sau voluntari”, a declarat Chef Cezar Munteanu. Anul acesta, organizarea evenimentului se numără printre primele acțiuni ale noului Departament de Comunicare și Strângere de Fonduri din cadrul Asociației Carusel. Departamentul este nou înființat în cadrul proiectului „Centrul Caracuda – Ferentari (servicii sociale şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri)”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Asociaţia  Carusel îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor consumatoare de droguri şi alcool, celor care practică sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care trăiesc pe stradă sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, şi a tuturor celor care sunt la risc de îmbolnăvire, marginalizare şi excluziune socială. Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Elveţiei, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asociaţia “Chef Cezar, stil de viaţă sănătos”, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Master Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport, Asociaţia Accept, cu sprijinul Selgros Cash&Carry România, Restaurantul La Mama, Supremia, Naturelo, Orkla Foods România, Angst, Titan, Food Box, Friends Pub, Vighor, Tipărituri.ro şi Pure Clean. Desfășurătorul evenimentului: 09:00 – 13:00 Chef Cezar gătește în bucătăria restaurantului La Mama din Piața Alba Iulia, nr. 2; 13:00 – 14:00 Conferinţă de presă (Excelenţa Sa Jean – Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei în România, Chef Cezar Munteanu și Marian Ursan, Preşedintele Asociaţiei Carusel); 13:00 – 18:00 Pregătirea şi distribuirea pachetelor cu alimente în Centrul Vechi al Bucureștiului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia