Poate ca ati auzit de serialul Hannibal difuzat in fiecare luni de la 22:00 de AXN si poate ca il si urmariti, asa ca mine :). Hugh Dancy il interpreteaza pe Will Graham, un psiholog criminalist genial si perseverent, care este capabil sa reconstruiasca in minte gandurile si metodele infioratoare ale celor mai cautati criminali in serie ai agentiei americane. In urma unui caz tulburator este indrumat de catre seful sau, Jack Crawford (Laurence J. Fishburne) catre ajutor psihiatric. Astfel Will ajunge sa fie incredintat unuia dintre cei mai respectati psihiatri, doctorul Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen). Ceea ce nu stie Will este faptul ca ca exista un motiv pentru care Dr. Lecter intelege cu atata intuitie si perspicacitate lumea crimelor si a psihopatilor care le comit. Mai mult decat atat "autopsia de azi este pranzul de maine" :). Dar cum este pregatita masa lui Hannibal? M-am tot intrebat ce se serveste pe masa lui Hannibal, ce si cum gateste celebru bucatar-canibal a carui deviza este "Mananca-i pe cei fara maniere", ce se ascunde de fapt in spatele farfuriilor impecabile. Pentru ca totul sa arate atat de apetisant si stilat, regizorul a apelat la 2 maestri in materie de arta culinara care si-au pus ideile creatoare si priceperea "in scena" iar rezultatele au fost cel putin uimitoare! Cea care a fost responsabila cu pregatirea mesei pentru cel mai cunoscut canibal din istorie este Janice Poon. Ea a primit rolul de "Food Stylist" si pe toata durata filmarii primului sezon a pus in opera adevarate ospete pentru rafinatul si stilatul Hannibal. Pe blogul sau puteti vedea imagini si explicatii despre cum a fost hranit Hannibal si invitatii sai: http://janicepoonart.blogspot.ro/ Cu toate ca in serial toate festinurile culinare organizate de Hannibal par a fi din carne de om, in realitate Janice foloseste organe proaspete de porc de la macelarie, pentru ca seamana cel mai bine cu cele umane. Sopressata, carnatii italieni au fost "dublura" limbii intr-un episod. Serialul Hannibal s-a bucurat de asemenea de prezenta renumitului Jose Andres, pe post de consultant culinar. Numit "bucatar exceptional" de fundatia James Beard in 2011, Jose Andres este un inovator culinar recunoscut la nivel international, un promoter pasionat al felurilor de mancare si a problemei foametei in lume, autor, profesor, personalitate de televiziune, bucatar si detinator al ThinkFoodGroup. De asemenea Jose Andres a ajutat si la punerea in scena a serialului ce il are ca protagonist pe celebrul bucatar. Pasiunea si dedicarea lui in bucatariei au fost transmise lui Hannibal. Puteti urmari serialul Hannibal in fiecare lui de la 22:00 pe AXN. Sursa foto: http://www.axn.ro/
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufToba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....
Toba de casa din carne de porcReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSeparam 3 oua, galbenusurile le amestecam cu 3 linguri zahar, pe urma punem 3 linguri faina, 1 lingura cacao si 1 lingurita...
Prajitura cu piscoturi si crema de cocosUn chec pufos cu nuca crocanta – asta e planul pentru azi.
Chec pufos cu nucaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii