Dupa modelul concursurilor internationale de maiestrie culinara, Scoala Bella Italia in parteneriat cu Primaria Municipiului Braila si Consiliul Judetean Braila, ANBCT România organizeaza primul concurs de bucatarie dunareana din pes te din România.
Scoala Bella Italia isi propune sa reuneasca specialisti si concurenti destoinici, pentru o sarbatoare a show-urilor gas tronomice cu peste si a distractiei. Specialistii vor realiza cele mai gustoase preparate din peste, din toate cele 6 sectiuni ale consursului:
- Conserve din peste (Traditionale facute in casa),
- Creatie pe baza de peste,
- Meniu Gourmet din peste,
- Meniu traditional dunarean din peste.
- Deserturi
- Asezonare vin cu preparate culinare
Concurentii isi vor demonstra abilitatile si in sectiunea deserturi, dar si in proba surpriza. Delicioasele preparate vor fi asortate cu vinuri pe masura, muzica buna si companie placuta.
Cupa Bucataria Dunarii isi propune sa reuneasca:
- Restaurante, cofetarii si scoli de gastronomie
- Asociatii profesioniste din domeniul industriei ospitalitatii
- Producatori si importatori de vinuri, din tara si strainatate
Cupa Bucataria Dunarii este cel mai bun mod de a experimenta noi produse din peste, preparate de profesionisti, intr-o atmosfera placuta, alaturi de un vin bun. La Bucataria Dunarii gasesti in acelasi loc zeci de preparate din peste care le poti savura in timp ce asculti formatia preferata concertand.
Din programul Cupa Bucataria Dunarii 2011:
- Degustari la standurile restaurantelor expozante / expozitie cu vanzare
- Concurs surpriza
- Concursurile de gastronomie
- Show-uri gastronomice – demonstratii de gatit la standurile restaurantelor expozante
- Degustari de vinuri alese, potrivite cu preparatele realizate
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacO supa usor de preparat, recomandata in special pentru perioada sarbatorilor, cand avem nevoie de o detoxifiere rapida pentru...
Supa detox de varza kale si linte rosieEste una din supele mele favorite, pe langa multe alte supem iar ca sa pregatesti o astfel de supa,nu ai nevoie de reteta,...
Supa crema de ciuperciDacă tot a apărut leurda în piață, vreau să profit de aroma ei și să o includ în cât mai multe preparate cum sunt...
Clatite aperitiv cu leurda si ardei coptDe mult timp vreau eu sa fac aceasta reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao,dar abia acum le-a venit randul....
Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacaoDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii