Dupa modelul concursurilor internationale de maiestrie culinara, Scoala Bella Italia in parteneriat cu Primaria Municipiului Braila si Consiliul Judetean Braila, ANBCT România organizeaza primul concurs de bucatarie dunareana din pes te din România.
Scoala Bella Italia isi propune sa reuneasca specialisti si concurenti destoinici, pentru o sarbatoare a show-urilor gas tronomice cu peste si a distractiei. Specialistii vor realiza cele mai gustoase preparate din peste, din toate cele 6 sectiuni ale consursului:
- Conserve din peste (Traditionale facute in casa),
- Creatie pe baza de peste,
- Meniu Gourmet din peste,
- Meniu traditional dunarean din peste.
- Deserturi
- Asezonare vin cu preparate culinare
Concurentii isi vor demonstra abilitatile si in sectiunea deserturi, dar si in proba surpriza. Delicioasele preparate vor fi asortate cu vinuri pe masura, muzica buna si companie placuta.
Cupa Bucataria Dunarii isi propune sa reuneasca:
- Restaurante, cofetarii si scoli de gastronomie
- Asociatii profesioniste din domeniul industriei ospitalitatii
- Producatori si importatori de vinuri, din tara si strainatate
Cupa Bucataria Dunarii este cel mai bun mod de a experimenta noi produse din peste, preparate de profesionisti, intr-o atmosfera placuta, alaturi de un vin bun. La Bucataria Dunarii gasesti in acelasi loc zeci de preparate din peste care le poti savura in timp ce asculti formatia preferata concertand.
Din programul Cupa Bucataria Dunarii 2011:
- Degustari la standurile restaurantelor expozante / expozitie cu vanzare
- Concurs surpriza
- Concursurile de gastronomie
- Show-uri gastronomice – demonstratii de gatit la standurile restaurantelor expozante
- Degustari de vinuri alese, potrivite cu preparatele realizate
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii