Timp de 3 zile, până în 14 octombrie, toţi iubitorii vinului vor avea posibilitatea să deguste gratuit sutele de vinuri expuse de producătorii români şi de invitaţii din străinătate. Gastronomia va avea şi de această dată un loc special la VINTEST 2012: maeștrii bucătari, cofetari și patiseri vor face demonstrații și vor concura sub privirile vizitatorilor. Din program nu vor lipsi nici lansările unor publicaţii de specialitate, tombole și multe concursuri. Pentru a înţelege mai bine care este secretul îmbinării vinului cu mâncarea, experţi degustători, membrii ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR) şi somelieri vor prezenta publicului arta degustării vinului şi totodată asocierea lor cu diferite meniuri. Evenimentele speciale rămân în atenția noastră, amintind din cadrul programului de promovare al salonului degustări de vinuri româneşti, la care invitați speciali vor fi ambasadori, manageri ai companiilor de top, personalități culturale, reprezentanți ai autorităților locale și jurnaliști. Vizitele la crame ale jurnaliștilor din presa locală, națională și din turism, vor transmite că în România avem turism viticol. Organizatorii pregătesc de pe acum și cea de a III-a ediție a Salonului VINTEST, care va avea loc în 6 – 9 iunie 2013, la Sala Palatului, în aceeași perioadă cu cel de-al 36-lea Congres al Viei și Vinului. După 45 de ani congresul va avea loc, din nou, la București. Evenimentul internațional va reuni cele 45 de țări membre și ca în fiecare an principalii cercetători ai viticulturii, vinificației, economiei și dreptului vor discuta ultimele dezvoltări din sectorul vitivinicol, incluzând în program și sesiuni tehnice. Vă aşteptăm să ciocnim împreună un pahar de vin românesc!
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacSupa crema de ardei copt este o reteta de supa de legume absolut delicioasa si usor de preparat. Daca va plac ardeii copti...
Supa crema de ardei coptEste o reteta dietetica si gustoasa pe care o pregatesc foarte des, fiind apreciata de familie.
Supa crema de conopida cu usturoiPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii