DESPRE SAPTAMANA RESTAURANTELOR
Saptamana Restaurantelor este un proiect iniţiat de Asociaţia Romania Culinara, organizat in parteneriat comun cu Top Hospitality si Star Chefs, ce ofera clientilor pasionati de gastronomie ocazia de a profita de cateva zile speciale cu oferte, discounturi, evenimente culinare si nu numai, oferite de restaurantele de top participante.
Prima editie a Saptamanii Restaurantelor se va desfasura din 16 pana in 23 mai ca prim proiect pilot. Restaurantele care se vor inrola in proiect vor oferi un meniu în valoare de 25 de lei care nu va include bauturi sau alte gratuitati, fie un discount important aplicat la nota finala. Practic, fiecare locatie va gandi si pregati o selectie din meniu si o va putea servi zilnic in perioada orara aleasa. Fiecare restaurant inrolat in proiect va trebui sa anunte inca de la inceput detaliile ofertei si sa le respecte pe tot parcursul perioadei.
ISTORIE
Romania se aliniaza pentru prima oara in anul 2014 unei traditii mondiale ce are deja mai multi ani vechime. Astfel, mai multe orase americane precum New York, Chicago sau Boston, sau europene, precum Londra sau Dublin, organizeaza de ani de zile, cu mare succes, saptamani locale ale restaurantelor. Acestea sunt mereu insotite si de evenimente culinare speciale (demonstratii, targuri, prezentari produse, etc).
CINE PARTICIPA
La acest prim proiect pilot (“editia de vara“) vor participa restaurante din Bucuresti care inteleg si accepta conditiile si regulile de organizare si promovare. In functie de succesul programului pilot, va urma si o editie de toamna-iarna (noiembrie/decembrie 2014). Apoi, anual, Saptamana Restaurantelor va avea mereu doua editii: de vara si de iarna.
Lista localurilor participante va fi anuntata cu doua saptamani inainte de debutul Saptamanii Restaurantelor. Estimarea pentru prima editie este de aproximativ 30 de restaurante participante.
EVENIMENTE ADIACENTE
In paralel cu proiectul principal, in aceeasi perioada se vor desfasura si alte evenimente, precum demonstratii culinare, seri speciale de gatit - fiecare restaurant fiind liber sa isi aleaga sa pregateasca asa cum crede aceste evenimente. Acestea vor fi anuntate atat pe pagina oficiala de Internet a evenimentului, cat si pe pagina oficiala de facebook a Saptamanii Restaurantelor.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinatePuiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...
Ananas cu puiSe bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin...
Rulou de pui cu ciuperci si cascavalBlatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar...
Prajitura BucurestiAstazi iti arat un preparat usor, ce are la baza avocado si care merge de minune cu niste nachos sau cu niste foi de...
Guacamole - Reteta videoCăutând o râșniță pentru cafea, am reușit să mă împiedic :D, de o rețetă minunată, aromată...
Desert cheesecake cu cafeaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii