Saptamana restaurantelor in premiera in Romania!

Saptamana restaurantelor in premiera in Romania!

DESPRE SAPTAMANA RESTAURANTELOR
Saptamana Restaurantelor este un proiect iniţiat de Asociaţia Romania Culinara, organizat in parteneriat comun cu Top Hospitality si Star Chefs, ce ofera clientilor pasionati de gastronomie ocazia de a profita de cateva zile speciale cu oferte, discounturi, evenimente culinare si nu numai, oferite de restaurantele de top participante.
Prima editie a Saptamanii Restaurantelor se va desfasura din 16 pana in 23 mai ca prim proiect pilot. Restaurantele care se vor inrola in proiect vor oferi un meniu în valoare de 25 de lei care nu va include bauturi sau alte gratuitati, fie un discount important aplicat la nota finala. Practic, fiecare locatie va gandi si pregati o selectie din meniu si o va putea servi zilnic in perioada orara aleasa. Fiecare restaurant inrolat in proiect va trebui sa anunte inca de la inceput detaliile ofertei si sa le respecte pe tot parcursul perioadei.
ISTORIE
Romania se aliniaza pentru prima oara in anul 2014 unei traditii mondiale ce are deja mai multi ani vechime. Astfel, mai multe orase americane precum New York, Chicago sau Boston, sau europene, precum Londra sau Dublin, organizeaza de ani de zile, cu mare succes, saptamani locale ale restaurantelor. Acestea sunt mereu insotite si de evenimente culinare speciale (demonstratii, targuri, prezentari produse, etc).

CINE PARTICIPA
La acest prim proiect pilot (“editia de vara“) vor participa restaurante din Bucuresti care inteleg si accepta conditiile si regulile de organizare si promovare. In functie de succesul programului pilot, va urma si o editie de toamna-iarna (noiembrie/decembrie 2014). Apoi, anual, Saptamana Restaurantelor va avea mereu doua editii: de vara si de iarna.
Lista localurilor participante va fi anuntata cu doua saptamani inainte de debutul Saptamanii Restaurantelor. Estimarea pentru prima editie este de aproximativ 30 de restaurante participante.

EVENIMENTE ADIACENTE
In paralel cu proiectul principal, in aceeasi perioada se vor desfasura si alte evenimente, precum demonstratii culinare, seri speciale de gatit - fiecare restaurant fiind liber sa isi aleaga sa pregateasca asa cum crede aceste evenimente. Acestea vor fi anuntate atat pe pagina oficiala de Internet a evenimentului, cat si pe pagina oficiala de facebook a Saptamanii Restaurantelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Rulouri cu ciuperci
2
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Supa de linte
4
Coltunasi de post cu gem
5
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Parteneri
Desert gris cu lapte
Bucataras.RO

Desert gris cu lapte

Desert gris cu lapte
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao