Saptamana restaurantelor in premiera in Romania!

Saptamana restaurantelor in premiera in Romania!

DESPRE SAPTAMANA RESTAURANTELOR
Saptamana Restaurantelor este un proiect iniţiat de Asociaţia Romania Culinara, organizat in parteneriat comun cu Top Hospitality si Star Chefs, ce ofera clientilor pasionati de gastronomie ocazia de a profita de cateva zile speciale cu oferte, discounturi, evenimente culinare si nu numai, oferite de restaurantele de top participante.
Prima editie a Saptamanii Restaurantelor se va desfasura din 16 pana in 23 mai ca prim proiect pilot. Restaurantele care se vor inrola in proiect vor oferi un meniu în valoare de 25 de lei care nu va include bauturi sau alte gratuitati, fie un discount important aplicat la nota finala. Practic, fiecare locatie va gandi si pregati o selectie din meniu si o va putea servi zilnic in perioada orara aleasa. Fiecare restaurant inrolat in proiect va trebui sa anunte inca de la inceput detaliile ofertei si sa le respecte pe tot parcursul perioadei.
ISTORIE
Romania se aliniaza pentru prima oara in anul 2014 unei traditii mondiale ce are deja mai multi ani vechime. Astfel, mai multe orase americane precum New York, Chicago sau Boston, sau europene, precum Londra sau Dublin, organizeaza de ani de zile, cu mare succes, saptamani locale ale restaurantelor. Acestea sunt mereu insotite si de evenimente culinare speciale (demonstratii, targuri, prezentari produse, etc).

CINE PARTICIPA
La acest prim proiect pilot (“editia de vara“) vor participa restaurante din Bucuresti care inteleg si accepta conditiile si regulile de organizare si promovare. In functie de succesul programului pilot, va urma si o editie de toamna-iarna (noiembrie/decembrie 2014). Apoi, anual, Saptamana Restaurantelor va avea mereu doua editii: de vara si de iarna.
Lista localurilor participante va fi anuntata cu doua saptamani inainte de debutul Saptamanii Restaurantelor. Estimarea pentru prima editie este de aproximativ 30 de restaurante participante.

EVENIMENTE ADIACENTE
In paralel cu proiectul principal, in aceeasi perioada se vor desfasura si alte evenimente, precum demonstratii culinare, seri speciale de gatit - fiecare restaurant fiind liber sa isi aleaga sa pregateasca asa cum crede aceste evenimente. Acestea vor fi anuntate atat pe pagina oficiala de Internet a evenimentului, cat si pe pagina oficiala de facebook a Saptamanii Restaurantelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide