Slow Food Turda lanseaza un apel pentru o agricultura europeana durabila

Slow Food Turda lanseaza un apel pentru o agricultura europeana durabila

Ceremonia de inchidere a primei editii a campusului a avut loc in cursul diminetii de 6 august, marcand sfarsitul primei editii a taberei Slow Food destinata studentilor si tinerilor (cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani) avand ca subiect educatia privind hrana si durabilitatea, organizata de Slow Food Turda in colaborare cu Slow Food, reteaua Terra Madre si Chef Cezar.

Mai mult de 80 de tineri (media de varsta 23 de ani ) din 14 tari europene (Austria, Bulgaria, Franta, Georgia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovenia, Israel, Italia, SUA, Canada si Romania) au participat la tabara de vara, multi dintre ei fiind inscrisi la cursurile privind hrana (agronomie, turism). Avand alaturi de ei pe Chef Cezar, reputatul gastronom roman Cezar Munteanu si asociatia sa, ei au avut ocazia sa participe si sa isi adanceasca cunostintele privind protectia si promovarea productiei sustenabile de hrana intr-un program de ateliere, degustari si vizite la fata locului, in zona Vaii Ariesului, la producatori locali de produse alimentare, pe scara redusa.

Evenimentul a oferit Slow Food ocazia sa isi prezinte documentul de pozitie “Spre o Noua Politica Agricola Comuna”, prin care militeaza pentru o noua Politica Agricola Comuna care sa asigure securitatea alimentara si suveranitatea hranei, care sa ofere un raspuns crizei de mediu si climatice si va reinvigora economia si ocuparea fortei de munca in agricultura. La intalnirea finala, participantii au lansat o noua retea Slow Food de tineret, in statele membre ale UE precum si in statele candidate, pentru a ridica nivelul de constientizare in randul tinerilor privind importanta influentarii noii Politici Agricole Comune. Grupul a stabilit sa organizeze evenimente specifice impreuna, cu ocazia zilei Terra Madre din acest an, ziua internationala de celebrare a hranei locale si a comunitatilor de hrana, care va avea loc pe 10 decembrie 2011.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Chec pufos
2
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
3
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Tiramisu reţetă cu lamaie
4
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Mini ardei umpluti cu branza
5
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Parteneri
Tarte cu prune si bezea
Bucataras.RO

Tarte cu prune si bezea

Tarte cu prune si bezea
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet