Slow Food Turda lanseaza un apel pentru o agricultura europeana durabila

(0)
postat de
Ceremonia de inchidere a primei editii a campusului a avut loc in cursul diminetii de 6 august, marcand sfarsitul primei editii a taberei Slow Food destinata studentilor si tinerilor (cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani) avand ca subiect educatia privind hrana si durabilitatea, organizata de Slow Food Turda in colaborare cu Slow Food, reteaua Terra Madre si Chef Cezar.

Mai mult de 80 de tineri (media de varsta 23 de ani ) din 14 tari europene (Austria, Bulgaria, Franta, Georgia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovenia, Israel, Italia, SUA, Canada si Romania) au participat la tabara de vara, multi dintre ei fiind inscrisi la cursurile privind hrana (agronomie, turism). Avand alaturi de ei pe Chef Cezar, reputatul gastronom roman Cezar Munteanu si asociatia sa, ei au avut ocazia sa participe si sa isi adanceasca cunostintele privind protectia si promovarea productiei sustenabile de hrana intr-un program de ateliere, degustari si vizite la fata locului, in zona Vaii Ariesului, la producatori locali de produse alimentare, pe scara redusa.

Evenimentul a oferit Slow Food ocazia sa isi prezinte documentul de pozitie “Spre o Noua Politica Agricola Comuna”, prin care militeaza pentru o noua Politica Agricola Comuna care sa asigure securitatea alimentara si suveranitatea hranei, care sa ofere un raspuns crizei de mediu si climatice si va reinvigora economia si ocuparea ...
fortei de munca in agricultura. La intalnirea finala, participantii au lansat o noua retea Slow Food de tineret, in statele membre ale UE precum si in statele candidate, pentru a ridica nivelul de constientizare in randul tinerilor privind importanta influentarii noii Politici Agricole Comune. Grupul a stabilit sa organizeze evenimente specifice impreuna, cu ocazia zilei Terra Madre din acest an, ziua internationala de celebrare a hranei locale si a comunitatilor de hrana, care va avea loc pe 10 decembrie 2011.

Alte articole cu:
educatia gustului
recomandari

Optzeci de tineri si studenti din 14 tari europene inclusiv Romania, selectati din reteaua Terra Madre vor ...

citește—

Organizatorul evenimentului, Slow Food Italia organizeaza in cadrul reuniunii Terra Madre 2010 si Salonul ...

citește—

Povestea Slow Food a inceput in 1986, intr-un orasel italian numit Bra, de atunci Slow Food a devenit sinonim ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.