Tabara gastronomica internationala in august la Turda

Tabara gastronomica internationala in august la Turda

Optzeci de tineri si studenti din 14 tari europene inclusiv Romania, selectati din reteaua Terra Madre vor avea oportunitatea sa isi aprofundeze cunostiintele legate de protejarea si promovarea productiei de hrana sustenabila, printr-un program de ateliere, degustari si vizite la producatorii locali, din Transilvania. Participantii vor avea oportunitatea unica de a cunoaste un set larg de probleme incepand de la educatia alimentara pana la protectia biodiversitatii agricole si a hranei, de la cunostiintele locale pana la suveranitatea hranei si promovarea productiei de alimente la scara mica.

In plus, "YES FOOD!", va fi un loc pentru discutii legate de relatiile dintre generatiile tinere, agricultura, viata rurala si de asemenea necesitatea crearii unui cadru de sustinere a politicilor UE pentru acestea.Se remarca faptul ca UE a pierdut in decursul ultimilor noua ani, 3.7 milioane de locuri de munca cu norma intreaga - un sfert din activele din agricultura – aceasta fiind o problema cruciala in cadrul reformelor Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene in 2014-2020.

In Romania, in anii 90’, in cadrul sectorului agrar erau angajati 42% din forta de munca si contribuiau la formarea unei sesimi din PIB. Numarul de angajati din cadrul agriculturii a cazut la 41% in doar zece ani iar astazi contribuie la formarea a doar 6% la PIB.

Din acest motiv participantii vor elabora o declaratie-apel pentru o noua politica cadru, care sa sprijine in mod adecvat angajarea de forta de munca tanara si a antreprenoriatului in sectorul agricol. Aceasta declaratie va fi trimisa catre Slow Food si organizatiile nationale, precum si cele ale Uniunii Europene.

"YES Food!" este posibil datorita organizatiilor Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, Slow Food Tara Barsei, Slow Food Tara Fagarasului, Slow Food Tarnava Mare si a retelei Terra Madre din Romania, in colaborare cu Chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai renumiti maestri culinari din tara si gazda a mai multor emisiuni TV.

Evenimentul este organizat de Asociatia Slow Food Turda in colaborare cu Slow Food, cu sprijinul Primariei Municipiului Turda si al Consiliului Judetean Cluj, a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj Napoca, a Asociatiei Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si DC Communication, Asociatia Chef Cezar, Fundatia Adept Transilvania, Fundatia Potaissa, Organizatia Liquirizia (Italia) si Asociatia Eco Ruralis.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de fasole in bol de paine
1
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
3
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Supa crema de mazare
4
Supe de legume

Supa crema de mazare

• puneti la fiert 1,5 l apa cu putina sare• adaugati mazarea congelata si prazul taiat rondele si lasati

Supa crema de mazare
Placintele cu pui
5
Aperitive cu carne

Placintele cu pui

Placintelele cu pui, cremoase in interior si aromate, servite alaturi de o salata, pot fi o alternativa delicioasa pentru un...

Placintele cu pui
Parteneri
Tort cu frisca
Bucataras.RO

Tort cu frisca

Tort cu frisca
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia