Tabara gastronomica internationala in august la Turda

Tabara gastronomica internationala in august la Turda

Optzeci de tineri si studenti din 14 tari europene inclusiv Romania, selectati din reteaua Terra Madre vor avea oportunitatea sa isi aprofundeze cunostiintele legate de protejarea si promovarea productiei de hrana sustenabila, printr-un program de ateliere, degustari si vizite la producatorii locali, din Transilvania. Participantii vor avea oportunitatea unica de a cunoaste un set larg de probleme incepand de la educatia alimentara pana la protectia biodiversitatii agricole si a hranei, de la cunostiintele locale pana la suveranitatea hranei si promovarea productiei de alimente la scara mica.

In plus, "YES FOOD!", va fi un loc pentru discutii legate de relatiile dintre generatiile tinere, agricultura, viata rurala si de asemenea necesitatea crearii unui cadru de sustinere a politicilor UE pentru acestea.Se remarca faptul ca UE a pierdut in decursul ultimilor noua ani, 3.7 milioane de locuri de munca cu norma intreaga - un sfert din activele din agricultura – aceasta fiind o problema cruciala in cadrul reformelor Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene in 2014-2020.

In Romania, in anii 90’, in cadrul sectorului agrar erau angajati 42% din forta de munca si contribuiau la formarea unei sesimi din PIB. Numarul de angajati din cadrul agriculturii a cazut la 41% in doar zece ani iar astazi contribuie la formarea a doar 6% la PIB.

Din acest motiv participantii vor elabora o declaratie-apel pentru o noua politica cadru, care sa sprijine in mod adecvat angajarea de forta de munca tanara si a antreprenoriatului in sectorul agricol. Aceasta declaratie va fi trimisa catre Slow Food si organizatiile nationale, precum si cele ale Uniunii Europene.

"YES Food!" este posibil datorita organizatiilor Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, Slow Food Tara Barsei, Slow Food Tara Fagarasului, Slow Food Tarnava Mare si a retelei Terra Madre din Romania, in colaborare cu Chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai renumiti maestri culinari din tara si gazda a mai multor emisiuni TV.

Evenimentul este organizat de Asociatia Slow Food Turda in colaborare cu Slow Food, cu sprijinul Primariei Municipiului Turda si al Consiliului Judetean Cluj, a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj Napoca, a Asociatiei Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si DC Communication, Asociatia Chef Cezar, Fundatia Adept Transilvania, Fundatia Potaissa, Organizatia Liquirizia (Italia) si Asociatia Eco Ruralis.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Dovlecei umpluti cu branza
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu branza

Daca va plac dovleceii eu zic sa profitati de ei cat mai sunt pe piata si sunt si ieftini. Am ales de aceasta data sa ii...

Dovlecei umpluti cu branza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola