Muzeul Satului Banatean din Timisoara, locatie incarcata de traditie, este o binecunoscuta oaza de recreere pentru toti timisorenii la sfarsit de saptamana. Aceste doua manifestari ce se completeaza reciproc doresc sa contribuie la pastrarea valorilor traditionale si sa promoveze cultura si obiceiurile populare prin variatul program artistic folcloric si, in egala masura, prin diversitatea produselor expuse.
Targul traditional de toamna reuneste peste 35 de producatori traditionali si firme din 8 jutede din romania, dar si din Ungaria si Serbia. Toti acestia vor aduce in fata publicului timisorean o varietate de produse culinare traditionale (panificatie, patiserie, paste fainoase, carne, lactate), produse ecologice (miere, ceaiuri, cosmetice), bauturi (vin, tuica, palinca, sucuri naturale), dulciuri de casa, preparate culinare gatite in aer liber la gratar, plita, ceaun sau rotisor.
Targul traditional poate si vizitat vineri intre orele 15:00 si 20:00, iar sambata si duminica intre orele 10:00 si 20:00.
Targul mesterilor populari reuneste un numar de peste 40 de expozanti ce vor crea o atmosfera patriarhala prin maiestria obiectelor prezentate, expresie a artei autentice populare specifice diferitelor zone ale tarii. Vizitatorii vor putea admira si cumpara vase de ceramica, tesaturi, mobilier, picturi pe lemn si sculpturi, jucarii de lemn, instrumente muzicale, oua incondeiate, podoabe si alte obiecte de uz casnic si decorative.
Programul artistic sustinut de solistii si ansamblurile folclorice ale Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis va crea atmosfera de antren si voie buna si ii va incanta pe vizitatori pe toata perioada manifestarii.
INTRAREA ESTE LIBERA!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii