Muzeul Satului Banatean din Timisoara, locatie incarcata de traditie, este o binecunoscuta oaza de recreere pentru toti timisorenii la sfarsit de saptamana. Aceste doua manifestari ce se completeaza reciproc doresc sa contribuie la pastrarea valorilor traditionale si sa promoveze cultura si obiceiurile populare prin variatul program artistic folcloric si, in egala masura, prin diversitatea produselor expuse.
Targul traditional de toamna reuneste peste 35 de producatori traditionali si firme din 8 jutede din romania, dar si din Ungaria si Serbia. Toti acestia vor aduce in fata publicului timisorean o varietate de produse culinare traditionale (panificatie, patiserie, paste fainoase, carne, lactate), produse ecologice (miere, ceaiuri, cosmetice), bauturi (vin, tuica, palinca, sucuri naturale), dulciuri de casa, preparate culinare gatite in aer liber la gratar, plita, ceaun sau rotisor.
Targul traditional poate si vizitat vineri intre orele 15:00 si 20:00, iar sambata si duminica intre orele 10:00 si 20:00.
Targul mesterilor populari reuneste un numar de peste 40 de expozanti ce vor crea o atmosfera patriarhala prin maiestria obiectelor prezentate, expresie a artei autentice populare specifice diferitelor zone ale tarii. Vizitatorii vor putea admira si cumpara vase de ceramica, tesaturi, mobilier, picturi pe lemn si sculpturi, jucarii de lemn, instrumente muzicale, oua incondeiate, podoabe si alte obiecte de uz casnic si decorative.
Programul artistic sustinut de solistii si ansamblurile folclorice ale Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis va crea atmosfera de antren si voie buna si ii va incanta pe vizitatori pe toata perioada manifestarii.
INTRAREA ESTE LIBERA!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii