Testeaza-ti acum cunoastintele de nutritie, raspunzand la intrebarile de mai jos:
1. Care din urmatoarele NU iti creste colesterolul?
A. vinul rosu
B. somonul
C. suplimentele alimentare cu psyllium (spirulina)
D. exercitiile fizice
E. slabirea
2. Pentru care dintre urmatoarele produse este faimos orasul New Orleans?
A. Budinca de curmale
B. Tabasco (chili)
C. Ketchup-ul de merisor salbatic
D. Mile High Pie
E. Pepper Pot (supa cu vegetale, cartofi si smantana)
3. Care dintre urmatorii nutrienti este un antioxidant ce se poate gasi in sol?
A. Vitamina C
B. Vitamina E
C. Beta-carotenul
D. Seleniul
E. Coenzima Q10
4. Care dintre urmatoarele alimente are cel mai scazut indice glicemic?
A. Orzul
B. Lintea
C. Marul
D. Porumbul
E. Fasolea verde
5. Care dintre urmatoarele vegetale este o foarte buna sursa de vitamina C?
A. morcovii
B. conopida
C. vanata
D. fasolea verde
E. dovelceii
6. Care aliment de mai jos contine cele mai multe proteine?
A. 100 g friptura
B. 2 lingurite de unt de arahide
C. o ceasca de fasole gatita
D. o ceasca de branza de vaci
Iar raspunsurile sunt:
1. B - doar somonul nu creste colesterolul, imbunatatind functionarea organismului, prin aportul de acizi grasi omega 3.
2. D - Mile High Pie - este un desert cu mai multe feluri de inghetata. Budinca de curmale si Pepper Pot sunt din New England, Tabasco din Louisiana, iar ketchap-ul din Alaska.
3. D - Seleniul - acest mineral este esential in buna functionare a sistemului imunitar si a glandei tiroide si se gaseste in plantele ce cresc in solul bogat in seleniu.
4. A - orzul - are indicele glicemic 25. fasolea verde -30, lintea-29, marul -36 si porumbul -55.
5. B - Conopida - 100 de g de conopida contin 77% vitamina C, 25 de calorii si 2,5 g fibre. Morcovii sunt bogati in potasiu, vitamina A si luteina; vinetele contin potasiu; fasolea verde are luteina, potasiu si calciu, iar dovleceii potasiu si luteina.
6. D- branza de vaci=30g proteine; 100 g friptura=27 g proteine, 2 lingurite de unt de arahide=9 g proteine, o ceasca fasole verde=14 g proteine.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiPerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataSupa de broccoli de azi a iesit una fantastica. Ca sa exclud monotonia am adaugat crutoane si seminte de dovleac pentru a...
Supa crema de brocoliAscultand o piesa country( ador muzica asta), mi-a venit o inspiratie teribila de fursecuri americane...crocantele,...
Cowboy cookiesDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii