Tineri Europeni pentru Hrana Sustenabila - eveniment in premiera pentru Romania

Tineri Europeni pentru Hrana Sustenabila - eveniment in premiera pentru Romania

Asociatia Slow Food Turda in parteneriat cu Slow Food International, Slow Food Bulgaria, Universitatea de Stiinte Gastronomice din Pollenzo, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj, Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa Turda, Asociatia Pastratorii Traditiilor, Fundatia Adept Transilvania, Asociatia „Grupul de Initiativa Radu Anton Roman”, Asociatia Eco Ruralis, alaturi de Primaria Municipiului Turda si partenerul media Culinar.ro organizeaza in perioada 1 – 7 august 2011, intalnirea europeana de tineret Tineri Europeni pentru Hrana Sustenabila, in statiunea montana Baisoara, jud. Cluj.

Acest nou eveniment international Slow Food, da posibilitatea tuturor sa descopere productii de calitate din toata Europa; sa inteleaga implicatiile culturale, economice si de mediu; si sa fie informati despre practici sustenabile de consum. Sopul proiectului este consolidarea retelei de tineri consumatori, comunitati rurale, fermieri, producatori si factori de decizie, prin evidentierea biodiversitatilor locale, la nivel balcanic si european.

YES FOOD! va gazdui prima intalnire a tineretul european in Romania. Peste 80 de tineri, cu varsta pana in 35 de ani, veniti din numeroase tari europene vor participa la intruniri: elevi, studenti, bucatari, fermieri, producatori, jurnalisti, activisti de mediu si cei care lucreaza in sprijinul inbunatatirii lumii complexe si cruciale a productiei de mancare si a consumului. Ei vor schimba idei despre cum sa implice factorii de decizie a hranei in tarile lor si cum sa isi uneasca eforturile la nivel regional in asa fel incat culturile si traditiile sa fie mai bine conservate. Din programul taberei amintim doar cateva dintre cele mai importante puncte: degustare de miere, branzeturi si de uleiuri, seara de olarit, vizite la producatori de afumaturi, dulceturi si branzeturi, vizitarea unor centre de productie, restaurante si pensiuni, vizita la o ferma ecologica, dar si ateliere pe teme cum ar fi Biodiversitate si Identitate sau productie agricola organica, sustenabila si corecta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori