Asociatia Slow Food Turda in parteneriat cu Slow Food International, Slow Food Bulgaria, Universitatea de Stiinte Gastronomice din Pollenzo, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj, Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa Turda, Asociatia Pastratorii Traditiilor, Fundatia Adept Transilvania, Asociatia „Grupul de Initiativa Radu Anton Roman”, Asociatia Eco Ruralis, alaturi de Primaria Municipiului Turda si partenerul media Culinar.ro organizeaza in perioada 1 – 7 august 2011, intalnirea europeana de tineret Tineri Europeni pentru Hrana Sustenabila, in statiunea montana Baisoara, jud. Cluj.
Acest nou eveniment international Slow Food, da posibilitatea tuturor sa descopere productii de calitate din toata Europa; sa inteleaga implicatiile culturale, economice si de mediu; si sa fie informati despre practici sustenabile de consum. Sopul proiectului este consolidarea retelei de tineri consumatori, comunitati rurale, fermieri, producatori si factori de decizie, prin evidentierea biodiversitatilor locale, la nivel balcanic si european.
YES FOOD! va gazdui prima intalnire a tineretul european in Romania. Peste 80 de tineri, cu varsta pana in 35 de ani, veniti din numeroase tari europene vor participa la intruniri: elevi, studenti, bucatari, fermieri, producatori, jurnalisti, activisti de mediu si cei care lucreaza in sprijinul inbunatatirii lumii complexe si cruciale a productiei de mancare si a consumului. Ei vor schimba idei despre cum sa implice factorii de decizie a hranei in tarile lor si cum sa isi uneasca eforturile la nivel regional in asa fel incat culturile si traditiile sa fie mai bine conservate. Din programul taberei amintim doar cateva dintre cele mai importante puncte: degustare de miere, branzeturi si de uleiuri, seara de olarit, vizite la producatori de afumaturi, dulceturi si branzeturi, vizitarea unor centre de productie, restaurante si pensiuni, vizita la o ferma ecologica, dar si ateliere pe teme cum ar fi Biodiversitate si Identitate sau productie agricola organica, sustenabila si corecta.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPentru azi, o prajitura cu cacao si cirese care se face foarte rapid.Ingredientele sunt la indemana oricui,in plus puteti...
Prajitura cu cireseDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii