Tineri Europeni pentru Hrana Sustenabila - eveniment in premiera pentru Romania

(0)
admin postat de
Asociatia Slow Food Turda in parteneriat cu Slow Food International, Slow Food Bulgaria, Universitatea de Stiinte Gastronomice din Pollenzo, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj, Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa Turda, Asociatia Pastratorii Traditiilor, Fundatia Adept Transilvania, Asociatia „Grupul de Initiativa Radu Anton Roman”, Asociatia Eco Ruralis, alaturi de Primaria Municipiului Turda si partenerul media Culinar.ro organizeaza in perioada 1 – 7 august 2011, intalnirea europeana de tineret Tineri Europeni pentru Hrana Sustenabila, in statiunea montana Baisoara, jud. Cluj.

Acest nou eveniment international Slow Food, da posibilitatea tuturor sa descopere productii de calitate din toata Europa; sa inteleaga implicatiile culturale, economice si de mediu; si sa fie informati despre practici sustenabile de consum. Sopul proiectului este consolidarea retelei de tineri consumatori, comunitati rurale, fermieri, producatori si factori de decizie, prin evidentierea biodiversitatilor locale, la nivel balcanic si european.

YES FOOD! va gazdui prima intalnire a tineretul european in Romania. Peste 80 de tineri, cu varsta pana in 35 de ani, veniti din numeroase tari europene vor participa la intruniri: elevi, studenti, bucatari, fermieri, producatori, jurnalisti, activisti de mediu si cei care lucreaza in sprijinul inbunatatirii lumii ...
complexe si cruciale a productiei de mancare si a consumului. Ei vor schimba idei despre cum sa implice factorii de decizie a hranei in tarile lor si cum sa isi uneasca eforturile la nivel regional in asa fel incat culturile si traditiile sa fie mai bine conservate.

Din programul taberei amintim doar cateva dintre cele mai importante puncte: degustare de miere, branzeturi si de uleiuri, seara de olarit, vizite la producatori de afumaturi, dulceturi si branzeturi, vizitarea unor centre de productie, restaurante si pensiuni, vizita la o ferma ecologica, dar si ateliere pe teme cum ar fi Biodiversitate si Identitate sau productie agricola organica, sustenabila si corecta.
recomandari

Festivalurile de filme gastronomice sunt déjà o traditie in orase precum New York, Londra sau Bologna, ...

citește—

Organizatorul evenimentului, Slow Food Italia organizeaza in cadrul reuniunii Terra Madre 2010 si Salonul ...

citește—

Povestea Slow Food a inceput in 1986, intr-un orasel italian numit Bra, de atunci Slow Food a devenit sinonim ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite