Un vin rosu sec si un vinars au luat Marea Medalie de Aur la International Wine Contest Bucharest 2014!

Un vin rosu sec si un vinars au luat Marea Medalie de Aur la  International Wine Contest Bucharest 2014!

Anul acesta, in competitia IWCB (www.iwcb.ro ) au intrat 19 tari, iar probele inscrise au provenit de la 56 producatori romani, 59 producatori straini si 9 importatori care au inscris probe de la alti 55 producatori straini. Asadar, au fost inscrise probe de la 170 producatori: 33% producatori romani si 67% producatori straini, a caror jurizare a fost facuta pe tablete, pentru a asigura o securitate cat mai ridicata a procesului de acordare a medaliilor.
Comisiile de jurizare au fost constituite din 12 jurati straini si 9 jurati romani. Cei 12 jurati straini provin din tari ca Franta, Italia, Germania, Elvetia, Statele Unite, Columbia, Bulgaria, Moldova, dar si din tari reprezentate pentru prima data in juriu: Hong Kong, Polonia, Croatia, Slovacia. Medaliile acordate sunt repere importante pentru profesionisti si pentru iubitorii vinului. Ierarhia creata de IWCB reprezinta baza pentru selectiile restaurantelor, pentru listarile magazinelor specializa, pentru pasionatii de vinuri.   Topul tarilor dupa numarul de probe inscrise in concurs este urmatorul: Romania - 395 probe, dintre care 30% medaliate Moldova - 110 probe, dintre care 34% medaliate Italia - 68 probe, dintre care 24% medaliate Franta - 38 probe, dintre care 42% medaliate Portugalia - 23 probe, dintre care 30% medaliate Bulgaria - 15 probe, dintre care 47% medaliate   Nivelul excelent al concursului a facut ca un vin rosu si un vinars de 28 de ani din Romania sa isi adjudece cea mai pretioasa distinctie, Marea Medalie de Aur: LacertA Cuvee IX – Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra, Syrah 2011, al producatorului Fine Wine JAD – vinars de 28 ani, al producatorului VINCON VRANCEA Cele 225 medalii acordate au fost repartizate astfel: 2 Marea Medalie de Aur 1% 76 Medalia de Aur 34% din total medalii si 11 % din total probe de vin inscrise 147 Medalia de Argint 65% din total medalii si 20% din total probe de vin inscrise   Concursul International de Vinuri Bucuresti, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a editie, devine unul dintre cele mai importante concursuri ale Europei Centrale si de Est. Lista vinurilor premiate la International Wine Contest Bucharest, pentru fiecare editie, o gasiti pe site-ul oficiasl al concursului: www.iwcb.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Cascaval la capac simplu
5
Aperitive cu branza

Cascaval la capac simplu

Aceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...

Cascaval la capac simplu
Parteneri
Chiftelute de soia
Bucataras.RO

Chiftelute de soia

Chiftelute de soia
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)