Anul acesta, in competitia IWCB (www.iwcb.ro ) au intrat 19 tari, iar probele inscrise au provenit de la 56 producatori romani, 59 producatori straini si 9 importatori care au inscris probe de la alti 55 producatori straini. Asadar, au fost inscrise probe de la 170 producatori: 33% producatori romani si 67% producatori straini, a caror jurizare a fost facuta pe tablete, pentru a asigura o securitate cat mai ridicata a procesului de acordare a medaliilor.
Comisiile de jurizare au fost constituite din 12 jurati straini si 9 jurati romani. Cei 12 jurati straini provin din tari ca Franta, Italia, Germania, Elvetia, Statele Unite, Columbia, Bulgaria, Moldova, dar si din tari reprezentate pentru prima data in juriu: Hong Kong, Polonia, Croatia, Slovacia. Medaliile acordate sunt repere importante pentru profesionisti si pentru iubitorii vinului. Ierarhia creata de IWCB reprezinta baza pentru selectiile restaurantelor, pentru listarile magazinelor specializa, pentru pasionatii de vinuri. Topul tarilor dupa numarul de probe inscrise in concurs este urmatorul: Romania - 395 probe, dintre care 30% medaliate Moldova - 110 probe, dintre care 34% medaliate Italia - 68 probe, dintre care 24% medaliate Franta - 38 probe, dintre care 42% medaliate Portugalia - 23 probe, dintre care 30% medaliate Bulgaria - 15 probe, dintre care 47% medaliate Nivelul excelent al concursului a facut ca un vin rosu si un vinars de 28 de ani din Romania sa isi adjudece cea mai pretioasa distinctie, Marea Medalie de Aur: LacertA Cuvee IX – Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra, Syrah 2011, al producatorului Fine Wine JAD – vinars de 28 ani, al producatorului VINCON VRANCEA Cele 225 medalii acordate au fost repartizate astfel: 2 Marea Medalie de Aur 1% 76 Medalia de Aur 34% din total medalii si 11 % din total probe de vin inscrise 147 Medalia de Argint 65% din total medalii si 20% din total probe de vin inscrise Concursul International de Vinuri Bucuresti, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a editie, devine unul dintre cele mai importante concursuri ale Europei Centrale si de Est. Lista vinurilor premiate la International Wine Contest Bucharest, pentru fiecare editie, o gasiti pe site-ul oficiasl al concursului: www.iwcb.ro.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacUn nou tort cu glazură oglindă, de data aceasta din ciocolată. Tort cu două foi de pandişpan, un strat de pişcoturi,...
Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglindaTrebuie sa alegi rosii cat mai coapte – moi si un pic crapate, cum am eu aici - au mai mult gust si nu risti sa iti iasa...
Supa de rosiiPot sa zic ca e un tort facut cu ce am gasit prin frigider si camara, insa chiar si asa, a iesit un tort delicios!
Tort cu doua creme si fructeDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii