Un vin rosu sec si un vinars au luat Marea Medalie de Aur la International Wine Contest Bucharest 2014!

Un vin rosu sec si un vinars au luat Marea Medalie de Aur la  International Wine Contest Bucharest 2014!

Anul acesta, in competitia IWCB (www.iwcb.ro ) au intrat 19 tari, iar probele inscrise au provenit de la 56 producatori romani, 59 producatori straini si 9 importatori care au inscris probe de la alti 55 producatori straini. Asadar, au fost inscrise probe de la 170 producatori: 33% producatori romani si 67% producatori straini, a caror jurizare a fost facuta pe tablete, pentru a asigura o securitate cat mai ridicata a procesului de acordare a medaliilor.
Comisiile de jurizare au fost constituite din 12 jurati straini si 9 jurati romani. Cei 12 jurati straini provin din tari ca Franta, Italia, Germania, Elvetia, Statele Unite, Columbia, Bulgaria, Moldova, dar si din tari reprezentate pentru prima data in juriu: Hong Kong, Polonia, Croatia, Slovacia. Medaliile acordate sunt repere importante pentru profesionisti si pentru iubitorii vinului. Ierarhia creata de IWCB reprezinta baza pentru selectiile restaurantelor, pentru listarile magazinelor specializa, pentru pasionatii de vinuri.   Topul tarilor dupa numarul de probe inscrise in concurs este urmatorul: Romania - 395 probe, dintre care 30% medaliate Moldova - 110 probe, dintre care 34% medaliate Italia - 68 probe, dintre care 24% medaliate Franta - 38 probe, dintre care 42% medaliate Portugalia - 23 probe, dintre care 30% medaliate Bulgaria - 15 probe, dintre care 47% medaliate   Nivelul excelent al concursului a facut ca un vin rosu si un vinars de 28 de ani din Romania sa isi adjudece cea mai pretioasa distinctie, Marea Medalie de Aur: LacertA Cuvee IX – Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra, Syrah 2011, al producatorului Fine Wine JAD – vinars de 28 ani, al producatorului VINCON VRANCEA Cele 225 medalii acordate au fost repartizate astfel: 2 Marea Medalie de Aur 1% 76 Medalia de Aur 34% din total medalii si 11 % din total probe de vin inscrise 147 Medalia de Argint 65% din total medalii si 20% din total probe de vin inscrise   Concursul International de Vinuri Bucuresti, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a editie, devine unul dintre cele mai importante concursuri ale Europei Centrale si de Est. Lista vinurilor premiate la International Wine Contest Bucharest, pentru fiecare editie, o gasiti pe site-ul oficiasl al concursului: www.iwcb.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
4
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
5
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Parteneri
Desert tarta Urside
Bucataras.RO

Desert tarta Urside

Mă tot gândeam la prăjiturile mici rotunde, Urside, pe care le-am făcut acum doi ani şi care ne-au plăcut mult,...

Desert tarta Urside
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!