Din nefericire, ciclul prepararii produselor n-a putut fi imortalizat si nici urmarit, cele trei feluri de mancare fiind deja preparate la momentul inceperii evenimentului. S-a servit un file de salau cu garnitura de ciuperci si sos de sfecla rosie, celebrul "coq au vin" cu garnitura de paste si ciuperci cu usturoi, muschi de vitel cu sparanghel si ca desert o combinatie de mere uscate caramelizate, gutui si un soi de peltea.
Trebuie spus ca toate preparatele au avut un gust desavarsit, secretul bucatariei franceze stand in amestecul de savori si elemente diferite, deseori inedite. Servite separat, componentele fiecarui fel de mancare au un gust minunat, insa in amestec, combinate intre ele, ofera papilelor gustative acel unic sentiment de rasfat al cavitatii bucale.
Evenimentul a avut loc sub patronajul Ambasadei Frantei la Bucuresti si al Institutului Francez din Bucuresti, avand ca tema produsele romanesti sub "savoir faire", adica cunostintele (gastronomice) franceze. Toate elementele care au contribuit la realizarea felurilor de mancare, provin din Romania, la ele fiind adaugata doar priceperea maestrilor francezi. Iata un semn ca si dn alaturarea romano-franceza poat iesi ceva minunat.
Manifestarea cultural-gastronomica si demonstratia culinara au avut loc la Hotel Epoque din Bucuresti, un cadrul desavarsit, exclusivist si perfect ales pentru eveniment.
Mai multe imagini de la eveniment puteti vedea in galeria foto.
foto si text: Cristian Szilvassy
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii