Ce intelegem prin sistemul de vidare FoodSaver?

Ce intelegem prin sistemul de vidare FoodSaver?

Angelica Nistor, ale carei retete le puteti admira pe blogul culinar Angel's Food a testat aparatul de vidat FoodSaver si a facut noi descoperiri despre avantajele vidarii alimentelor:

Ininte de a incerca sa vad cum ma ajuta in bucatarie acest aparat de vidat nu ii intuiam avantajele. Am aflat lucruri noi avand alaturi FoodSaver, pe care de acum il voi tine mereu aproape, fiind foarte necesar pentru a pastra mai mult alimentele.

Sistemul de vidare FoodSaver este procesul de ambalare care prelungeste cu de 5 ori mai mult timp valabilitatea alimentelor fata de varianta fara vidare.

Prin acest procedeu se elimină aerul care este principala cauză în deshidratarea, pierderea aromei şi prospeţimii alimentelor şi apariţia arsurilor de congelare. De asemenea, eliminarea aerului poate opri dezvoltarea microorganismelor care pot aduce o multime de probleme.

Aerul este inamicul prospeţimii, oxigenul şi umezeala provocând alterarea alimentelor. Prin eliminarea aerului din recipiente, sau pungi, se evita oxidarea si astfel se prelungeşte cu de 5 ori mai mult perioada de prospețime a alimentelor depozitate fie în congelator, fie in frigider, sau dulapuri.

Orice metoda de pastrare alegem, prin sistemul de vidare FoodSaver alimentele se mentin proaspete de până la 5 ori mai mult timp, versus varianta tradițională de conservare. Unele alimente se pot pastra în congelator pentru luni, chiar ani de zile, fără nici o arsură de congelare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu prune si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu prune si scortisoara

Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...

Tarta cu prune si scortisoara
Dulceata de ardei iuti
2
Dulceata

Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...

Dulceata de ardei iuti
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Saratele cu chimen
5
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia